Fransa’da Messi’li Paris Saint-Germain, üst üste 2. kez şampiyon

Fransa Ligue 1’in 37. haftasında Paris Saint-Germain, RC Strasbourg ile 1-1 berabere kalarak şampiyon oldu.

Paris Saint-Germain, Fransa Ligue 1’in 37. haftasında deplasmanda RC Strasbourg ile 1-1 berabere kalarak üst üste 2. şampiyonluğunu ilan etti.

French Ligue 1 - RC Strasbourg vs Paris Saint-Germain
French Ligue 1 – RC Strasbourg vs Paris Saint-Germain

Fransa Ligue 1’in 37. haftasında Paris Saint-Germain ile RC Strasbourg, Stade De La Meinau Stadı’nda karşı karşıya geldi. PSG, RC Strasbourg ile 1-1 berabere kalarak şampiyon oldu.

Karşılaşmanın gollerini, ev sahibinde 79. dakikada Kevin Gameiro, konuk ekibin golünü ise 59. dakikada Lionel Messi attı.

PSG, ligin bitmesine bir hafta kala Fransa Ligue 1’in 2022-2023 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip oldu.

Paris ekibi, bu sonucun ardından üst üste 2. şampiyonluğunu elde ederken toplamda ise 11. zaferiyle lig tarihindeki en çok şampiyonluk yaşayan takım unvanını kazandı.

 

Paris Saint-Germain Football Club (PSG), 1970 yılında Paris’te kurulan bir spor kulübüdür. PSG, Fransa’nın en üst ligi olan Ligue 1’de mücadele etmektedir. Prensler Parkı, kulübün kendi sahasıdır ve 1974 yılından bu yana maçlara ev sahipliği yapmaktadır.

PSG, tarihinde birçok başarı elde etmiştir. İlk büyük başarısını 1982 yılında Fransa Kupası’nı kazanarak yaşamıştır. 1986 yılında ise ilk Ligue 1 şampiyonluğunu elde etmiştir. 90’lı yıllar PSG’nin en başarılı dönemi olmuştur. Bu dönemde 2 kez lig şampiyonluğu, 3 Fransız Kupası, 2 lig kupası, 2 Fransa Süper Kupası ve Kupa Galipleri Kupası gibi birçok kupa kazanılmıştır. PSG, Fransa’da en başarılı üç kulüpten biri olarak kabul edilir ve Avrupa’da üç büyük UEFA turnuvasından birini kazanan iki Fransız kulübünden biridir.

PSG’nin tarihinde 11 kez Ligue 1 şampiyonluğu, 14 kez Coupe de France şampiyonluğu, 9 kez Coupe de la Ligue şampiyonluğu, 10 kez Trophée des Champions şampiyonluğu, 1 kez Ligue 2 şampiyonluğu, 1 kez UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu ve 1 kez UEFA Intertoto Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır.

PSG, tarihi boyunca Parc des Princes’ta oynamıştır. 1974 yılından itibaren bu stadyum kulübün iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. PSG’nin eğitim merkezi ise 1970 yılından bu yana Camp des Loges’te bulunmaktadır. PSG’nin forma ve arması genellikle Daniel Hechter tarafından tasarlanmıştır.

2016 yılında PSG, e-spor alanına da adım atmıştır. League of Legends Avrupa Şampiyonluk Aşaması’nda mücadele eden Team HUMA’nın slotunu satın alarak e-spor takımını kurmuştur. Ayrıca PSG, futbol takımına Lucas “Daxe” Cuiller’i, League of Legends takımına ise koç olarak Bora “YellowStar” Kim’i transfer etmiştir.

PSG’nin tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri, 2011 yılında Katar Spor Yatırımları tarafından çoğunluk hisselerinin satın alınmasıdır. Bu dönemde Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva, Edinson Cavani, Neymar ve Kylian Mbappé gibi…

Exit mobile version