Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa finali neden iptal oldu?

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa finali neden iptal oldu?

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu akşam oynanması planlanan maç, yaşanan kriz nedeniyle planlanan saatte başlayamadı.

Kriz Süper Kupa Finalini Etkiliyor

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa Finali öncesinde bir kriz yaşandı. İki takımın, İngilizce “Yurtta sulh, Cihanda sulh” pankartı ve Atatürk tişörtü ile maça çıkmak istemesi, Suudi Arabistan yönetiminin buna izin vermemesiyle gerginliğe yol açtı.

Maçın Durumu ve Resmi Açıklama Bekleniyor

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu akşam oynanması planlanan maç, yaşanan kriz nedeniyle planlanan saatte başlayamadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüp başkanları ve Suudi yetkililerle görüşmeler yaparak krizi çözmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadılar. Maç ertelendi.

Kulüp Başkanları ve TFF’nin Görüşmeleri

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya gelerek durumu görüştü. Görüşmelerin sonucunda maçın iptal olup olmayacağı veya ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği konusunda bir karara varılması beklenirken haber geldi. Maç ertelendi.

Takımların Durumu ve Beşiktaş’ın Daveti

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Türkiye’ye dönüş hazırlıkları başladı. Beşiktaş Kulübü, maçın Dolmabahçe’de oynanması için bir davette bulundu. İki takımın oyuncuları ve yöneticileri, resmi açıklama beklerken, taraftarlar ve futbolseverler de gelişmeleri yakından takip ediyor.

Exit mobile version