Galatasaray’dan verim iş birliği

Galatasaray'dan verim iş birliği

Galatasaray Spor Kulübü, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen hedef için operasyon amaçlı uluslararası yardım kuruluşu olan Stelp ile anlaşma imzaladı.
Galatasaray Spor Kulübü, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısıyla Almanya/ Stuttgart’ta bulunan uluslararası yardım kuruluşu olan Stelp ile yardım anlaşması imzaladı. Toplantıya Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, mezar Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Eren ile Stelp Gönüllüsü ve Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Erkin Köksal katıldı.

Dursun Özbek: “Galatasaray’ın nasıl bir sivil toplum kuruluşu olduğunu göstermek adına önemli bir birliktelik”
6 Şubat’ta çok büyük bir felaket yaşandığını söyleyen Dursun Özbek, “Türkiye’nin yüzde 20’lik kısmı, 11 vilayeti büyük bir deprem felaketine uğradı. Birinci bölgelerden beri Galatasaray sahasındaydı. İnsani yardım olarak 100 tır gönderdik. Orada evsiz kalanların barınması için. gerekenin yapılması gerekiyor.birkaç hafta önceki bölgeye yardımın kararlaştırılması için eski sporcuların anılarını kapsayan objeler için müzayede yaptık.orada bir yardım topladık.galatasaray olarak amacımız, zaman bazı şeyleri unutturabilir, bu acıları da unutmamız lazım. hallilip, bitmesi mümkün değil.Galatasaray sürekli olarak bu tip aksiyonlarla bölge olan desteğin devamını sağlamak istiyor.Bölgeden insan göçü oldu.500 konteyner gönderdik. Ziyarette Bakan Murat Kurum’a söz verdim, ‘Galatasaray olarak, 250 tane kalıcı konut gidiyorum’ dedim. Çalışmalarımız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı’na da 10 tane de hafif masraflar yapacak okula gittim. Galatasaray Spor Kulübü bir şey söz verdi mi yapar. Bu proje yaklaşık 500 milyon TL tutuyor. Galatasaray bir dünya markası. Dünyanın her yerinde taraftarı var. Sadece Türkiye bazında baktığınızda 30 milyona yakın taraftarımız var. Ben taraftarımızdan 10 TL’lik SMS istesem, 300 milyon TL yapıyor dedim. İlk günden beri sürdürdüğümüzde taraftarımızın desteği oldu. Bugün burada o bölgedeki vatandaşlarımızın Galatasaray Spor Kulübü topraklarında bölge destek amaçlı kullanmak için protokol imzalayacağız. Türkiye’deki yardım toplaması için yetkiye ihtiyacı var. Devlet tarafından kontrol edilmesi için İstanbul Valiliği ile protokol yapmalısınız. Bir tarafı da AFAD. Galatasaray olarak orada bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Erden Timur ve Nef grubuna teşekkür ediyorum. 500 konteyner da Nef Vakfı veriyor. 1000 konteynerlik yaşam alanı olacak. Burada çok önemli teşekkürü Stelp kurumuna gönderiyorum. Çünkü ilgi duydukları, bu bölgeye yapılacak yardımın Galatasaray ile ortaklaşa yapmak için. Galatasaray’ın nasıl bir sivil toplum kuruluşu olduğunu göstermek adına da önemli bir birliktelik. Bütün Türkiye’ye çağrım; bu felaketi unutmayalım, unutmayalım. Onun için ne olur bu acıyı unutmayalım. Bu faaliyetlerimize hız kesmeden devam edelim. Devletimiz oradan elinden geleni yapıyor. Faaliyetlerini televizyondan gözlemciyiz. Bu ama bu işi bence sadece devlete bırakmamalıyız. Onun için sivil toplum bunun için var. Bu hedefe hız kesmeden devam etmek için “kullanımı” kullanıldı.

“Türkiye’nin acıları, Galatasaray Spor Kulübü’nün de acılarıdır”
Geçtiğimiz gün Türkiye Futbol Federasyonu Riva Tesisleri’nde düzenlenen yardım maçına gitmesinden dolayı yapılan eleştirilerin sorulması üzerine Özbek, “Biz ne yaptığımızı tahmin ediyoruz. A Takım’daki bazı oyuncularınızı tahliye, çocukları ahlaki için maç çıkışı’ dendi.Ne yapacaktık, Galatasaray olarak biz oraya gelmeyiz mi diyecektik.Galatasaray, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. her şeyi yaptık.Bölgeye gittiğim zaman ailesini kaybetti çocuklar, formalarını giyerek yanıma geldi.Sadece Galatasaray forması yoktu.Oradaki ülkelerdeki sevincini gördünüzdür, beraber üst koşturmalarını.Galatasaray Spor Kulübü, Türkiye’dir.Türkiye’nin acıları,Galatasaray Spor Kulübü’nün de Acılarıdır.Galatasaray’ı yöneten kişiler, Türkiye’nin derdiyle ilgilenmek zorundadır. Oradaki çocuklar çok mutluydu, futbolculara sarılıyordu. Bölgeye ahlaki açıdan benzer açıklamalar kim yaparsa yapsın Galatasaray her zaman orada olacaktır. Bakü’ye gittik. Serkan Bey ile konuştum, bundan sonraki periyotta Stuttgart ile maçın gidişatı. Takımı oraya götüreceğim. Hasılatı deprem bölgesi için harcayacağız. Tenkit eden kullanıcılar de o ülkelerdeki sevinni görünce geçmesi gerekiyor” diye cevap verdi.
Ligin son haftasında Hatayspor ile Hatay’da bir maç inşa etmelerini dile getiren sarı-kırmızılıların başkanı, “Federasyona gittiğimde Volkan Demirel ile karşılaştım. Volkan’a aynı şeyi teklif ettim. ‘Biz geliyor, orada oynayalım’ dedi. ‘Başkanım sporcularımız hepsi gitti’ dedi.’Birilerini bul, Hatayspor forması giydir, bir gösteri maçı gibi, düşman maçına çıkacak’ dedim.Hatayspor Başkanı Aydın Bey de oradaydı.Onlar da sıcak bakıyorlar.
Galatasaray olarak ilk günden yardım toplamalarını aktaran Niyazi Yelkencioğlu, “Büyük faciadan sonra Galatasaray Kulübü, yönetim olarak ilk günden itibaren yardımları topladı. İlk başta 100 tır orada vardı. Ondan sonra konteyner yardımları başladı. Yapılacak.Büyük bir proje.Erkin Bey ile oturuyor, kendisi Almanya’da böyle bir yardım kuruluşu olduğunu, Türkiye’ye bu konuda yardım etmek istediklerini söyledi.Ben de Galatasaray’ın bunun için en iyi adres olduğunu söyledi.Uzun vadede Almanya’da bize. yardım toplayacak. Serkan Bey ve Erkin Bey’e teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı.
Serkan Eren de burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Depremin kurduğu büyük yaraları elde etmeyi sürdürmek istiyor” dedi.
Açıklamaların ardından imza töreni yapılır.

Exit mobile version