Gareth Bale futbolu bıraktı! Bale futbolu neden bıraktı?

Gareth Bale futbolu bıraktı. Bale futbolu neden bıraktı? Son olarak Galler formasıyla Dünya Kupası’nda mücadele eden yıldız oyunca Gareth Bale, futbolu bıraktığını açıkladı.

Gareth Bale futbolu bıraktı

Gareth Bale sosyal medyadan yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını açıkladı. Bale’in takipçileriyle paylaştığı mesaj aşağıda;

Uluslararası futboldan emekli olma kararım, kariyerimin açık ara en zoru oldu.

Bu ülkenin ve ekibin bir parçası olmanın benim için ne ifade ettiğini nasıl tarif edebilirim? Hayatım üzerindeki etkisini nasıl ifade edebilirim? O Galler gömleğini her giydiğimde hissettiklerimi nasıl kelimelere dökebilirim? Cevabım, bunların hiçbirini sadece kelimelerle adaletle yapamayacağım. Ama Galler futboluna dahil olan herkesin büyüyü hissettiğini ve çok güçlü ve benzersiz bir şekilde etkilendiğini biliyorum, bu yüzden hiçbir kelime kullanmadan benim hissettiklerimi sizin de hissettiğinizi biliyorum.

Uluslararası sahnedeki yolculuğum sadece hayatımı değil, kim olduğumu da değiştirdi. Galli olma ve Galler için oynamak ve kaptan olmak üzere seçilme şansı, bana deneyimlediğim hiçbir şeyle kıyaslanamayacak bir şey verdi. Bu inanılmaz ülkenin tarihinde bir rol oynayabildiğim, kırmızı duvarın desteğini ve tutkusunu hissedebildiğim ve birlikte beklenmedik ve harika yerlere gittiğim için onur ve gurur duyuyorum.

Kardeş olan çocuklarla ve aile haline gelen arka oda ekibiyle aynı soyunma odasını paylaştım, en inanılmaz menajerler için oynadım ve dünyanın en sadık hayranlarının sonsuz desteğini ve sevgisini hissettim. Benimle bu yolculukta olduğunuz için her birinize teşekkür ederim.

Bu yüzden şimdilik geri adım atıyorum ama içimde yaşayan ve damarlarımda dolaşan takımdan uzaklaşmıyorum. Ne de olsa gömleğimdeki ejderha ihtiyacım olan tek şey.

Gareth Bale futbolu bıraktı! Bale futbolu neden bıraktı?

Bale’in kazandığı kupalar

5x Şampiyonlar Ligi

3x La Liga

4x FIFA Dünya Kulüpler Kupası

3x UEFA Süper Kupası

1x İspanya Süper Kupası

3x İspanya Kral Kupası

1x İngiliz Lig Kupası

1x MLS Kupası

6x Galler’de yılın futbolcusu

Gareth Bale kimdir?

Futbolcu Gareth Bale, 16 Temmuz 1989 yılında Galler’in Cardiff kentinde dünyaya geldi. Gareth Bale’nin annesi Debbie Bale, babası Frank Bale’dir. Aynı zamanda Vicky adında bir kız kardeşi vardır. 32 yaşında olan futbolcu aslen Gallerlidir.

Gareth Bale, 2019 yılından beri Emma Rhys- Jones ile evlidir. Futbolcunun Alba, Nava, Xander, Axel adında dört çocuğu vardır. Gareth Bale’nin mevkisi sağ kanattır.

KULÜP KARİYERİ

SOUTHAMPTOM

16 yaş 275 günlükken, 17 Nisan 2006’da Southampton adına ilk maçına çıktığında Southampton takımı adına forma giyen en genç ikinci futbolcu (Theo Walcott’tan sonra) oldu. Southampton’ın Millwall’ı 2-0 yendiği o karşılamanın tamamında oynadı. 6 Ağustos 2006’da Bale ilk golünü durumu 1-1’e getiren bir frikik golüyle Derby County’e karşı attı. Maç 2-2 sonuçlandı.

2006-07 sezonunun ikinci maçında diğer bir frikik golünü St.Mary Stadı’nda Coventry City takımına karşı attı. Bale’in “frikik uzmanlığı” ünü West Bromwich Albion’a attığı golle daha da arttı. 16 Aralık 2006 itibarıyla Bale Sunderland, Hull ve Norwich City’ye attığı birer golle gol sayısını beşe çıkardı.

Aralık 2006 da Carwyn James Ödülü olarak bilinen BBC11 Galler Yılın Genç Sporcusu ödülünü kazandı. Daha sonra Tottenham’a transfer oldu. Burada 7 gole ulaştı fakat esas olarak Inter’e 4-3 yenildikleri maçta dikkatleri üzerine çekmiştir.

TOTTENHAM HOTSPUR

6 sene boyunca Tottenham Hotspur’da forma giydi. Sol kanat dışında, sağ kanat ve forvet arkası mevkiinde de oynadı. Üstün başarısı ile herkesin dikkatini çeken Bale, 1 Eylül 2013 tarihinde 100 milyon euro bonservis ücretiyle Real Madrid’e transfer olarak Cristiano Ronaldo’nun “en pahalı futbolcu” olma unvanını elinden aldı. Transferi hem Tottenham hem de Real Madrid kulüplerinin resmi sitesinden duyuruldu.

REAL MADRİD

1 Eylül 2013 tarihinde Bale, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzaladı. Transfer ücreti olarak Tottenham’a 100 milyon euro ödendi. Bale yaptığı ilk açıklamada: “Benim için Real Madrid’de oynamak büyük bir düştü ve gerçekleşti” sözlerini kullandı.

14 Eylül 2013 tarihinde, Villareal ile yapılan lig maçında Real Madrid adına ilk kez forma giydi. İlk golünü de bu maçta kaydetti. Fakat maç 2-2 berabere sonuçlandı.

17 Eylül 2013 tarihinde, Galatasaray ile karşılaşan Real Madrid’de oyuna ikinci yarı Isco’nun yerine girerek Real Madrid adına ilk kez UEFA Şampiyonlar Liginde forma giymiş oldu. 5 Kasım 2013 tarihinde, Juventus ile karşılaşılan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında da Real Madrid adına ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi golünü bu maçta attı. Maç 2-2 berabere sonuçlandı. Bale 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının uzatma dakikalarında bir gol atarak takımının kupayı kazanmasına katkıda bulunmuştur.

Exit mobile version