Gökyüzünde nefes kesen paraşütü yarışmasında şampiyonlar belli oldu

Gökyüzünde nefes kesen paraşütü yarışmasında şampiyonlar belli oldu

Denizli’nin Çameli ilçesinde 20. ülke 60 sporcunun ikinci turu Bahar Kupası Mesafe Yarışması’nda şampiyonlar belli oldu.
Denizli’nin Çameli ilçesinde 2 bin 150 metre gücüki Yaylacık Yamaç Paraşütü Pist Sahası’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yamaç Paraşütü Bahar Kupası sona erdi. Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi himayesinde Türk Hava Kurumu, FAİ, Türkiye Havacılık Federasyonu ve Condor Hava Sporları Merkezi tarafından düzenlenen Yamaç Paraşütü 3. Bahar Kupası’nda 60 pilot yarıştı. Nefes kesen 5 günlük yarışların ardından şampiyonlarda belirlendi. Şampiyonlara ödülleri Çameli Taş Konakları’nda verildi. Genel Klasmanda birincisi Gora Göksal, ikinci Denis Pogolsha, üçüncü Sinan Çalışkan oldu. Kadınlar birinciliği Viera Scwery, ikinciliği Lynsey Haynes, üçüncülüğü Koung Young elde etti. Park Spor kategorisinde ise birinci sırada Michi Schwery, ikinci Viera Schwery, üçüncü basamakta Aytekin Ocak yer aldı.

“Gençlik ruhu gökyüzüylendeyiz”
Ruhu ile gökyüzünde gençlikten sorumlu olanlar Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Yaylacık Dağı’nda mevkii 2 bin 150 rakımda. tanıtmanın gururunu kazanma.İnşallah bu yıl 3 ya da 4 kez yarışma çıkıyor.Çameli tırmanma yarışında marka oldu.2024 yılında dünya kupasını inşallah burada gerçekleştireceğiz.Gerekli işlemler yapılıyor, çok güzel bir organizasyon oldu” dedi.

“Uluslararası yarışma olan yarışma”
THK Başkanı Ali Yüksel ise, “Çameli ile ilgili çok şey görüyorduk ama bu kadar güzel ortam durumuydu. Buraya geldiğimizde ve gördüğümüzde ki uçuş paraşütü için çok uygun ortamlara sahip. Yine başarılı bir etkinlik yapmış olduk” diye konuştu. Başarılı bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen Paraşüt Pilotu Dora Göksal, “Sporcuların yurt çoğu dışından geliyor, uluslararası uluslararası olan yarışma, Çameli’nin artık dünya çapında bilinenliği var burada yarışma yapmak çok keyifli” ifadelerini kullandı.
Ödül Törenine Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Ali Yüksel, Çameli Kaymakamı Kübra Eroğlu, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan katıldı.

Exit mobile version