Hakan Ünsal: “CAS’ta en fazla dava olan hükümetiz”

Hakan Ünsal: “CAS'ta en fazla dava olan hükümetiz”

Türk futbolunda halolması gereken çok sayıda sorunun olduğunu söyleyen Galatasaray’ın ve A Milli Futbol Takımı’nın eski oyuncularından Hakan Ünsal, “CAS’ta dünyada en çok davası olan hükümetiz ne yazık ki. Belki de bu kriter, yönetim açısından nerede bulunduğunu gösteren kötü bir kriter. Avrupa da dünyada var olan çözüm konusunda bu nedenle Türkiye’ye olumlu bakmıyor” dedi.
FIFPRO Player IQ Büyümenin Ötesi Toplantısı bugün İstanbul’da bir pansiyon düzenlendi. Toplantıya katılan Galatasaray’ın ve A Milli Futbol Takımı’nın eski oyuncularından Hakan Ünsal, ülke futboluna ilişkin İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

“Türk futbolunda hallolması gereken birçok sorun var”
Türk futbolunda hallolması gereken birçok sorunun bilinmesine dikkat çeken Ünsal, “Dünya Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPRO), FIFA ve UEFA’nı kabul ettiği bir kurum. Dolayısıyla güçlü bir birlik. Avrupa bölümünü yapacağı bu iş, konuşmalar bizim Türkiye’deki futbol ortamına çokta uygun değil. Oyuncunun iş yükünün fazla olması, bunun için oyuncu sağlığına etkileri ya da futboldan sonra yapacağı şeyler, bizim ne yazık ki onları düşünüyor değiliz aslında Türk futbolu için şu ve lüks görünüyor. Çünkü ona gelene kadar futbolcunun ve aynı zamanda teknik adamların hallolması gereken birçok sorun ve problemler var. Ama bunların burada konuşuluyor avantaj ve güzellikler en azından bu adamların Avrupa’da var olan zorluklarını bu seviyeye taşımakmışlar, biz daha fazla oralara gelemedik. Kullandıkları konuşarak halletmeye çalışıyorlar. Bu konuda çok gelecekler. En yakın yerlerde var olan tecrübeyi almak, bu tecrübeyle burada bir şeyler yapmaya çalışmak iyi olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Avrupa, Türkiye’ye olumlu bakmıyor”
Dünyada, Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) en fazla varlığının bulunduğu ülkede Türkiye olduğunu hatırlatan Hakan Ünsal, “Burada da zaten o kadar çok sorun var ki bu şampiyonalar zaten 1-2 unvanını anca konuşabiliyorsunuz. alaşımları nasıl halledebileceğinizi konuşuyorsunuz. Oyuncuların var olan kontratlarından, hükümlerinden, kulüplerin var olan sorunlarından mali çalışan, yayıncı hastane aynı zamanda bu pansiyon çok şikayetçiliğine kadar çok geniş yelpazede çizelgeleri olan bir devletz maalesef. Kaldı ki oyuncularla kulüplerin yaşadığı problemlerin yansıdığı CAS’ta da dünyada en çok davası olan ülkesi maalesef. Belki de bu kriter, bizim aslında nerede ortaya çıkıyor, oyun özellikleri demiyorum, yönetim açısından, futbolun yönetim ilişkileri açısından nerede ortaya çıktığını gösteriyor maalesef kötü bir kriter. Avrupa da dünyada var olan çözüm konusunda bu nedenle Türkiye’ye olumlu bakmıyor. Doğurganlık mirasları, onları yetiştirmek için gereken zamanlara bakmak FIFPRO gibi ciddi kurumlardan yardım almak, biriktirmek için destek almak çok önemli” ifadesini kullandı.

“Bu düzenin kolay kolay Türkiye’de değişimini gerçekleştireceğini”
Türk futbolunda günlük başarıya odaklanıldığı dile getiren eski milli futbolcu, “Zaten var olan sistemi devam ettirme, her gelen yönetim bilgisi, birikim, deneyim ve anlayışına göre yürüyor. Gelen yönetim eğer doğru işler yapma becerirse sene şampiyon oluyor ama birkaç sene sonra o giden yönetimden sonra yeni gelenler tamamen sistemi tekrar değiştiriyorlar. Kim gelirse yönetici bazında da teknik adam bazında ve oyuncu bazında da var olan sistemi devam ettirecek bir düzen olmadığı için bizde bir sene şampiyon olan, yan sene şampiyon olan bu işi 1-2 yıl daha götürüp sonra dağılıyor. Bu düzenin kolay kolay ben Türkiye’de değişeceğini doğrular. Çok umutlu değilim o konuda ama buradaki insanlar bu sistemi oturtturmuş, değiştirmiş ve yetiştirmiş olduğun sonucu almış insanlar. O yüzden burada dinleme, buradakileri bilgiyi dağıtmak yapmak çok önemli hepimiz için” şeklinde konuştu.

Exit mobile version