Hakan Ünsal’dan, Şampiyonlar Ligi finali yorumu

Hakan Ünsal'dan, Şampiyonlar Ligi finali yorumu

Manchester City ile İnter arasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini değerlendiren Galatasaray ve A Milli Takımı’nın eski futbolcularından Hakan Ünsal, “Favori City tabii ki ama bu tür maçlardaki en büyük tehlike de o favori gösteriyen, kulak arkası yenen takımlar olur dedi.
Galatasaray ve A Milli Takım’ın eski futbolcularından Hakan Ünsal, yarın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Manchester City ile Inter arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini İhlas Haber Ajansı’na değerlendirdi. Ünsal, “Favori Manchester City tabii ki. Şu andan itibaren en formda, en kaliteli ve bireysel olarak en iyi oyunculardan ediniyoruz. Ağır favori görünüyor ama bu tür maçlardaki en büyük tehlike de o favori gösteriyen, kulak arkası yenilmiş takımlar olur. Inter takımının da çok az gol attığını, çok iyi savunma yaptıklarını düşünüyoruz. Kaldı ki ön tarafta da iyi oyuncular var. City’nin oynamasına ne kadar izin verecekler, ne kadar durdurabilecekler cevap belli olacak. Çünkü City takımı kolay durdurulabilir bir takım değil, oyun özelliklerini durdurduğunuzda bireysel olarak çok etkili oyuncular bir anda ortaya çıkabiliyor. Çok zevkli maç düşüneceğim. Oyuncuların kalitesi, biçimlerine Inter çok iyi savunma yapıyor olsa da az pozisyondan geçeceğini de kaçırma ben maçın” cümlelerine yer verdi.

“İki tane Türk galip gelmesi çok muhtemeldir”
İngiliz ekibi City’de Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ın İtalyan temsilcisi Inter’de Türkiye A Milli Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun en iyi koşturduğunu ve kupayı iki Türk oyuncusundan birini kaldıracağını çok görevlendirdiğini da aktaran Ünsal, “Sonuçta şöyle diyor: bir durum var; Şampiyonlar Ligi kupasını bir Türk kaldıracak, bu net. İstanbul’da olması çok faydalı. İki tane Türk sahibinin galibi olması çok muhtemeldir. Çok güzel oldu oyuncular açısından ve bizim açımızdan da öyle. Şimdi Türkiye’de şöyle bir durum var; Herkes bölündü, kimisi Hakan Çalhanoğlu alsın diyor, kimisi İlkay Gündoğan alsın diyor. İnceleme kriteri aslında dikkat çekici olan o. Yani bir Inter bölümü alsın ya da Manchester City alsın gibi ayrılmıyorlar. Hakan mı alsın, İlkay mı alsın, öyle bir ayrım var ama bunlar da güzel şeyler. Sonuç itibari ile İstanbul’da düzenleniyor olması çok iyi. Güzel bir organizasyon, herkes de buraya, geleceğin merkezinde bir organizasyon olacak. İstanbul’da, iki tane Türk kaptanı, ikisinden bir kaldıracak. İnşallah sonu da çokta güzel olur, çok zevkli bir maç olur” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version