Hatayspor’un Mersin’de konaklayacağı ve idman yapacağı tesis hızla yapılıyor

Hatayspor'un Mersin'de konaklayacağı ve idman yapacağı tesis hızla yapılıyor

Gelecek yıl maçlarını Mersin’de oynayacak olan Hatayspor’un kentte kalacak ve idman yapacağı inşaatı hızla devam ediyor. Erdemli ilçesinde yapılan incelemelerde bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 40 dönümlük alan Hatayspor’a tesis ve antrenman sahası yapmak üzere belirleyebileceklerini belirterek, “Şu altyapı ve bölümleri üstlenmiş durumdayız. Valiliğimiz himayesinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor” dedi.
6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde futbolcusu Christian Atsu ve Sportif Direktör Taner Savut’un hayatını kaybettiği Hatayspor liginin geri kalanında oynamamıştı. Depremde istatistikleri da büyük zarar gören Hatay ekibi, gelecek yıl maçlarını Mersin’de oynamama kararı aldı. Takımın kentte konaklaması ve antrenman antrenmanı için Erdemli ilçesindeki atış poligonunda yeni bir tesis yapılmaya başlandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’da yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi aldı.

“Hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor”
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, buradaki atış poligonunun Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük tesisi olduğunu belirterek, “Burada açık ve kapalı atış poligonlarımız var. Ayrıca 72 kişilik konaklama tesisi, yemekhane, sosyal donatıları ve benzeri yapılara sahip. Bugün buraya hem atıcılık operasyonlarındaki operasyonları muayene olmak üzere geldik hem de 6 Şubat’ta Türkiye olarak çok büyük bir deprem felaketi, afeti yaşadık.Bu afetten 11 ilimizden etkilendi. Konutları, tesisleri, dükkânları, sanayi tesislerini muhafaza edecek gibi spor tesislerini de ilerletti.Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor’un deprem tesisleri de maalesef bu deprem nedeniyle yıkıldı ve müsabakalara da devam edemez hale geldi. ‘nun destekleriyle Hatayspor’un başkanı ve yönetimiyle, teknik kadrosuyla da yapacağımız görüşmelerde, önümüzdeki yıl müsabakaları Mersin’de yapılabilir mi konusunu ele almıştık. Bu konuda hep birlikte bir arayışa girdik ve en uygun yerin şu anda yönetici Erdemli’deki atıcılık poligonu sonucuna vardığımız kanaatine vardık, hemfikir olduk. Burası 300 numaralı bir yer. Bu kararları şu anda yaklaşık 40 dönümlük bölüm Hatayspor’a tesis ve antrenman sahası yapmak üzere tahsis ettiler. Orada şu anda altyapı sistemleri üstlenmiş durumdayız. Valiliğimizin himayesinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

“100 bin civarında depremzedeyi misafir ediyoruz”
Kısa sürede altyapı çalışmalarını bitireceklerini vurgulayan Vali Pehlivan, “Üst yapıyı da Türkiye Futbol Federasyonu, portatif tribünlerle birlikte iki futbol sahası şeklinde inşa edecek. Konaklamalarını da burada yapacaklar Antrenmanlarını burada yapacaklar. Müsabakalarını da dünya standartlarında Akdeniz Oyunları sürecinde inşa edilen Mersin Şehir Stadyumu’nda yapacaklar. Belediyeler, sivil toplum teşkilatları ve vatandaşları, depremlerin yara sarması konusunda büyük bir özveri, dayanışma, yardımlaşma anlayışı ortaya koydu. Bu konuda temelde beri hem kurumlarımız, yurtlarımız, pansiyonlarımız, otellerimiz ve evlerimiz depremzedelerimize açıldı. İlimizde hala daha 100 bin depremzedemizi misafir ediyoruz. Bunu salt bir görev değil, görev ötesi vicdani bir sorumluluk, kardeşlik dayanışması olarak Mersinli hemşehrilerimiz, kurum evimiz tüm yurtta olduğu gibi ortaya koyarlar. Bu spor yapısının yapılışı ve Hatayspor’un Mersin’imizde, gelecek sezon konuk olacak olması da yine bu dayanışma anlayışının bir göstergesidir” ifadesini kullandı.

Exit mobile version