Hüseyin Cinkara, hasta babası için kazandı

Hüseyin Cinkara, hasta babası için kazandı

Profesyonel kitapçı Hüseyin Cinkara’nın babası Mehmet Cinkara vefat etti. “İstiklal Marşımızı okut, bayrağımızı yücelt, vatanımızın sesini dünyaya duyur” diyen baba Cinkara, kitapör oğlunun galibiyetinden sonra son nefesini verdi.
Almanya’da yaşayan Mehmet Cinkara, profesyonel boksör olan oğlu Hüseyin Cinkara’nın müsabakasını izledikten sonra vefat etti. 5 hafta önce kalp ve doğum kesintisi nedeniyle emanet eden baba Cinkara, doktorların ‘Artık yapacak bir şey yok evinize götürün ve yedileriyle vedalaşsın söyleyerek’ taburcu edildi. Aynı dönemde kitap maçına ihtiyacı oğlu Hüseyin Cinkara’nın hazırlıklarına devam etmesi için ‘Evladım sen git maçını yapmayı sakın iptal etme, İstiklal Marşımızı okut, bayrağımızı yücelt, vatanımızın sesini dünyaya duyur. Ben seni bekleyeceğim merak etme’ diyerek oğlunu uğurladı.
WBC Asya Şampiyonası maçı üstün bir performans galibiyetini kazanan Hüseyin Cinkara, ilk iş olarak müsabakasını televizyondan takip eden ve başarıyla büyük bir gurur yaşayan babası Mehmet Cinkara’nın yanına gitti. Oğlunu oğlu kez gören Cinkara, alnından öperek gurur duyduğunu söyledi.
84 yaşında hayata gözlerini yuman Mehmet Cinkara’nın cenazesi beş yıl önce elim bir trafik kazasında kaybettiği 46 yaşındaki oğlu ve 9 yaşındaki torunun yanına Osmaniye’nin Kadirli köyüne defnedilecek.

Exit mobile version