İrfan Can Kahveci Jorge Jesus’u göklere çıkardı

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Jorge Jesus'u öve öve bitiremedi.

Fenerbahçe’de milli aranın bitmesiyle birlikte Türkiye Kupası’nda oynanacak İstanbulspor ve ligde oynanacak olan zorlu Trabzonspor karşılaşmaları öncesinde hazırlıklar yoğun şekilde teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde devam ediyor.

İrfan Can Kahveci
İrfan Can Kahveci

Sarı-lacviertli takımın başarılı oyuncularından İrfan Can Kahveci, bugün yapılan idman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İRFAN CAN KAHVECİ:  “Messi daha önde. İnşallah yarın da kupayı kaldıracak.”

Messi ve Ronaldo tartışmalarının takım içinde de yapıldığını aktaran İrfan, “Mert Hakan, Ronaldo’nun Messi’den daha iyi olduğunu iddia ediyor ama bana göre yetenek olarak Messi daha önde. İnşallah yarın da kupayı kaldıracak.” dedi.

“Hazırlık maçlarımızı lig maçlarında olduğu ciddiyetle oynadık”

“Kampımız gayet güzel geçti. Takım içinde de güzel bir uyum var. Bu da zaten sizlere yansıyor. Bizim için verimli bir kamp oldu. İyi hazırlandık. Hazırlık maçlarını lig maçları gibi oynadık. Bu karşılaşmaları hazırlık maçı gibi görmedik. Zaten araya girmeden söylemiştim. Hocamız bizi iyi hazırladı. Biraz yorulduk. İnşallah araya girmeden önceki gibi devam ederiz.

“Hangi rol olursa olsun oynayabileceğimi düşünüyorum.”

Takımda aldığı rol ile ilgili gelen soruya da yanıt veren İrfan Can Kahveci, “Oyun bilgisi olarak kendimi iyi durumda görüyorum. Hocam Jorge Jesus hangi görevi verirse versin  oynayabileceğimi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İrfan Can Kahveci: Jorge Jesus umarım uzun yıllar takımda kalır

Jorge Jesus’un uzun yıllar takımda kalmasını umduğunu söyleyen İrfan Can Kahveci, “Daha önce Fenerbahçe kadar kalabalık taraftarları olan bir kulüpte oynamadığım için burası beni çok olgunlaştırdı. Hocamızın da gelmesiyle performansım arttı. İnşallah uzun yıllar ülkemizde kalır, ülkemizin düşünce yapısını çok değiştireceğini düşünüyorum.

Jorge Jesus

Hocamıza kalıp kalacağını sormadık tabii (Gülerek). Benim temennim kalması yönünde, inşallah onu uzun yıllar burada görürüz. Hocamız, bir ülkenin kaderini değiştirebilecek bir insan.” sözlerini sarf etti.

“Trabzona kazanmaya gideceğiz ancak önceliğimiz İstanbulspor maçı.”

Trabzonspor maçı hakkındaki soruları yanıtlayan milli oyuncu İrfan Can Kahveci , “Henüz Trabzonspor maçını konuşmaya başlamadık. İstanbulspor maçımız var önce. Tabii ki önemli bir maç ve oraya kazanmaya gideceğiz ancak önceliğimiz İstanbulspor maçı.” dedi.

İRFAN CAN KAHVECİ KİMDİR?

İrfan Can Kahveci, 15 Temmuz 1995 tarihinde Çorum’da dünyaya geldi. Futbola Ankara’da başlayan İrfan Can Kahveci, son olarak Başakşehir’de forma giyiyordu. Gösterdiği başarılı performansın ardından avrupadan ve ligimizden büyük klüplerin dikkatini çeken İrfan Can, 7 milyon Euro + Tolga Ciğerci ve Deniz Türüç’ün bonservisi ile Fenerbahçe’ye transfer oldu. Gençlerbirliği alt yapısında futbola başlayan İrfan Can Kahveci, Hacettepe’de kiralık olarak forma giydi. 2017 yılında 1.61 milyon Euro bedelle Başakşehir’e transfer olan İrfan Can Kahveci, 2020/2021 ara transfer döneminde Fenerbahçe kadrosuna katıldı. İrfan Can Kahveci merkez orta saha, on numara, ve kanat mevkilerinde forma giyebiliyor ve çok yönlü bir futbolcu. 1.80 boyunda olan başarılı futbolcu etkili sol ayağı ile biliniyor. İrfan Can’ın ortalama piyasa değeri 10 milyon euro olarak öngörülüyor

JORGE JESUS KİMDİR ?

Jorge Jesus, 24 Temmuz 1954 yılında Portekiz’in Amadora şehrinde dünyaya geldi. Futbolculuk hayatında Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi takımlarda top koşturan ancak istediği başarılara ulaşamayan Portekizli, teknik adamlık kariyerinde ise fark yaratmayı başardı.

Portekiz’de uzun süre alt seviye takımlarda çalışan Jesus, 2008 yılında göreve başladığı Braga’daki performansıyla adını Avrupa futboluna duyurdu.

Teknik direktörlük kariyerine Portekiz alt ligi ekiplerinden Amora’da başlayan Jesus 90-93 yılları arasında bu takımın başında yer aldı. Sonrasında Felgueiras, Setubal, Guimares, Belenenses gibi takımları çalıştıran Jorge Jesus’un vitrine çıkışı ise Braga’nın başına geçmesi ile oldu. 12’den fazla takım çalıştıran ve 16 kupa kaldıran Jorge Jesus son olarak Benfica’yı çalıştırmıştı. Ayrca Jesus Brezilya’da Flamengo ile Libertodores şampiyonluğu kazandı. Kısa bir sürede Suudi Arabistan devi Al-Hilal’de görev yapan Jesus burada da şampiyonluk kazandı .. Jesus hocalık kariyerinde 321 maç ile en çok ülkesi takımı Benfica’yı çalıştırdı ..

Exit mobile version