İstanbulspor Galatasaray maç özeti izle 0-2 goller ve geniş özet

İstanbulspor Galatasaray maç özeti izle 0-2 goller ve geniş özet

İstanbulspor Galatasaray maç özeti izle 0-2 goller ve geniş özet sizlerle. Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray, İstanbulspor’u deplasmanda 2-0 yendi. Maçın golleri Galatasaray’ın forveti Mauro Icardi’den geldi. İlk golünü 45+11’de penaltıdan atan Icardi, ikinci golünü 89. dakikada attı.

İstanbulspor Galatasaray maç özeti izle

Bu galibiyetle Galatasaray, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Maçın önemli anlarından biri de 69. dakikada oyuna giren Nicolo Zaniolo’nun 75. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kalmasıydı. Bu maçta Galatasaray, deplasman maçında sezonun en yüksek sayıda rakip ceza sahasına girişini gerçekleştirdi.

Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray, İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Başakşehir galibiyeti sonrasında liderlik koltuğunda oturan Sarı-Kırmızılılar, bu deplasman maçına moralli bir şekilde çıktılar. İstanbulspor engelini de aşan Galatasaray, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Maçın ilk yarısında Galatasaray, baskılı bir oyun sergiledi. İlk yarıda rakip ceza sahasına 31 kez girerek bu sezon bir deplasman maçında bu alanda en yüksek sayıya ulaştı. Ancak ilk yarıda sadece bir gol bulabildiler. Bu gol, 45+11’de Mauro Icardi’nin penaltıdan attığı gol oldu. Icardi’nin bir başka golü ise ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Maçın ikinci yarısında da kontrolü elinde tutan Galatasaray, bu süre zarfında da önemli bir olayla karşılaştı. 69. dakikada oyuna giren Nicolo Zaniolo, sadece 6 dakika sonra kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Ancak bu durum Galatasaray’ın oyununu etkilemedi. 87. dakikada Kerem’in pasını değerlendiremeyen Icardi, iki dakika sonra aynı oyuncunun pasını bu kez gole çevirerek maçın skorunu belirledi: 0-2. Icardi’nin bu golü, Galatasaray’ın zafere ulaşmasında kritik bir rol oynadı.

Bu galibiyetle Galatasaray, Süper Lig’de zirve yarışında çok değerli bir 3 puan daha kazanmış oldu. Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştığı bu maç, sezonun sonucuna dair önemli ipuçları verdi.

Cimbom farkı açıyor

puanını 76’ya yükselten Sarı-Kırmızılılar maç fazlasıyla bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 8 puan önüne geçti.

Sarı-Lacivertliler perşembe günü Trabzonspor ile kozlarını paylaşacak.

Exit mobile version