Jesus’lu Fenerbahçe 5 attı liderliğine devam etti

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında lider Fenerbahçe, deplasmanda İstanbulspor'u 5-2 yenerek liderliğini sürdürdü. Yeni transfer Michy Batshuayi maçta 3 gol atıp 1 asist yaparken yıldızlaştı.

Jesus'lu Fenerbahçe 5 attı liderliğine devam etti

Süper Lig'in 12. haftasında lider Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbulspor'un konuğu oldu. İstanbulspor'da teknik direktörlüğe getirilen Fatih Tekke ilk maçına çıktı.

Olimpiyat Stadı'nda penaltı golüyle perdeyi açan Fenerbahçe, 7 gollü maçta deplasmanda 5-2 kazanarak üç puanın sahibi oldu. 26 puana yükselen Fenerbahçe ligde üst üste dördüncü galibiyetini elde ederken İstanbulspor 8 puanda kaldı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Bathuayi(3), İrfan Can ve Valencia kaydetti. Ev sahibi İstanbulspor'un golleri ise Topalli ile geldi.

Enner – Michy iş birliği

Fenerbahçe'de 66. dakikada oyuna giren ligin gol kralı Enner Valencia 86. dakikada golünü attı. İstanbulspor savunmasında yapılan hatanın ardından ceza sahası içinde Batshuayi'nin pasını gole çeviren Enner Valencia skoru 4-2'ye getirdi. Bir dakika sonra bu kez Valencia pası verdi, Batshuayi topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe 5-2'yi buldu. Böylece hat-trick yapan Batshuayi geceyi 3 gol 1 asistle tamamladı.

Galibiyet serisi 4 maç oldu 

İstanbulspor'u deplasmanda deviren Fenerbahçe, Süper Lig'deki galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

Yoluna tam gaz devam eden Fenerbahçe puanını 26'ya yükselterek zirveyi bırakmadı. İstanbulspor ise 8 puanda kaldı.

Fenerbahçe, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçında deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılaşacak ve ardından ligde sahasında Sivasspor'u ağırlayacak. İstanbulspor ise Giresunspor'a konuk olacak.

Exit mobile version