Kars’ta özel sporcuların şampiyonluk mücadelesi

Kars'ta özel sporcuların şampiyonluk mücadelesi

Kars’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası haftalarında düzenlenen atletizm yarışlarında özel sporcular bulmaya girmek için karşılaştırmaya mücadele etti.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kars Atletizm Sahası’nda düzenlenen 100 metre ve 200 metre atletizm yarışmaları ve uzun atlama ile gülle atma yarışmalarına katılan özel sporcular, madalya için ter döktü. Vali/Belediye Başkanı Vekili Türker Öksüz ve protokol gözlemlerinde de izleyen yarışmalar renkli görüntüler ortaya çıktı.
Yarışmaların açılışında konuşan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon (TÖSSFED) Başkan Metin Toraman, “81 ilde temsilciliklerimiz, valiliklerimizin koordinasyonunda Gençlik Spor İl Müdürlükleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği içinde il şampiyonaları yapıyor. Bu şampiyonlarda derece yapan sporcularımız daha sonra belirtilen illerde Türkiye şampiyonalarına katılıyor. Burada da derece yaptıklarında milli takımlara seçiliyorlar. Bu milli takımlarımız gerek Avrupa’da, gerekse dünyada şampiyonluklar kazanıp Türkiye’nin gururu oluyorlar” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. 100 metre ve 200 metre atletizm yarışmalarının kız ve erkekler birincilik için ter dökerken, uzun atlama ve gülle atma yarışmalarına katılan özel sporcular ise başarılı sonuçlarla şampiyonalarındaki maçlara gözdağı verdi. Müsabakalarda girenlerin madalyalarını protokol üyeleri takdim etti.

Exit mobile version