Kayseri’de okul müsabakalarında bir ilk: Karakucak Güreş Müsabakaları başladı

Kayseri'de okul müsabakalarında bir ilk: Karakucak Güreş Müsabakaları başladı

Kayseri’de okulların katılımıyla düzenlenen müsabakalara ilk defa karakucak güreşi de eklendi. Öğrenciler, rakiplerini mindere sermek için ter dökerken, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Türk sporunun ve güreşinin şampiyonasına devam etmeye devam” dedi.
Kayseri’de her eğitim öğretim yılında yıllarca branşlarda düzenlenen okullararası spor turnuvalarına bir yenisi daha eklendi. Güreşin gördükleri arasında elde etmek amacıyla bu yıl ilk kez Karakucak Güreş Müsabakaları toplandı. Etkinlik, turnuvaya katılan öğrencilerle minderde karşılaştırmaya yarışmaya sahne oldu.

“Türk sporunun ve Türk güreşinin üyeleri olmaya devam zinciri”
İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri’de sporcuların çok yoğun çalışmalarını ve ilerlemelerini sürdürdüğünü, “Birçok branşı hızlı bir şekilde spor yapmaya, okul sporlarının da bu işi heyecanla sürdürmeye adayları nezdinde gerçekleştiriyoruz. Bugün de başlangıçta geleneksel spor dalları İçinde olan ve bir federasyon bünyesinde bütünleşen güreş, kısa şalvar güreşi, karakucak güreşi gibi branşları da Allah yardımcıları içinde devam ediyor. Bizi biz değerler yapan, kadim medeniyetimizin özellikleri içinde bulunan sportif ve kültürel tüm etkinliklerimiz de var olmamız için yaptıklarımız.Bizim de geleneksel sporu daha bir çıkaracak ve Türk milletinin en büyük şiarı güreşin genelinde olan ve bu altyapı da Kayseri’de ilçeleriyle birlikte geçmişi de önemli bir yer tutan karakucak güreşleri başta olmak üzere diğer güreş çeşitlerini de ilimizde yaygınlaştıracağız. Bunda da ne önemi var çalışmalarımızı yaptık. Daha fazla sporcularımızı burada buluşturacağız. Bu konuda da Türk sporunun ve güreşinin üyeleri olmaya devam etmeye devam etmek” görevini kullandı.

Exit mobile version