Kayserili dünya şampiyonları yurda döndü

Kayserili dünya şampiyonları yurda döndü

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 4-13 Mayıs arasında düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası Elit Büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olan Kayserili sporcular, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde coşkuyla karşılandı.
Tayland’da 4-13 Mayıs tarihleri ​​arasında düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası’na Kayseri’den katılan sporcular, dünya şampiyonu ve derecelerle yurda döndü. 102 ülke sporcularının yer aldığı şampiyonaya Kayseri’den giden Sercan Koç; Büyük Erkekler 63,5 kiloda ve Büyük Kadınlar 51 kiloda katılan Gülistan Turan, rakiplerini eleyerek dünya şampiyonu oldu. Yine Kayseri’den şampiyonaya katılan Mensure Karadayı; Büyük Kadınlar 75 kiloda dünya ikinciliği elde ederken, Ayten Özdemir de Büyük Kadınlar 48 kiloda dünya üçüncüsü oldu. Sporcular aileleri, arzu ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından büyük coşku ile karşılandı.
Elde edilen başarıla muaythai sporunun Türk sporuna katkısının da görmeyinü anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Bugün Kayserimizde gerçekten muhteşem ve muhteşem mutlu bir günü elde ettik. Bugün şampiyonların günü, heyecanlı bir gün. Sahiplerinin sahip olduğu güzellikleri bugün Kayserimizde spor adına, muaythai adına yaşıyoruz. Uzun dönemdir çalışmalarını sürdüren Muaythai Milli Takımımızın, Tayland’daki dünya şampiyonasında hem takımında en büyük takım ve şampiyon takımı olması, Halil hocamızın o kupayı alması, Göksel hoca takımının başında bulunma ve şampiyonlarımızın bugün burada bu edayla gelmesi, al bayrağımızı gonlere çektirmesi ve bu heyecanı Yaşamamız başta Kayserimiz adına bizim hatıralarımızla mutlu oldu. Gururlandırdı ve heyecanlandırdı. Bizi daha da teşvik ediyor spora ve özellikle muaythai branşlarında hangi adımlarla ilerliyor Türk sporuna destek amacını görmek adına mutluluk adına. İnşallah bu şampiyonluklar büyüyerek ve gelişerek devam ediyor. Dünyaya damga vuruyor, özellikle de Kayseri’nin muaythai koşucuları, ülke sporuna ve branşlarına kattığı değer adına ayrı bir mutluluk ilkeleri. Bu kurmak ile başta hocalarıma, başkan olarak federasyon temsilcimize ve şampiyonlarımıza şükranlarımı iletiyorum” dedi.
Büyük Erkekler Şampiyonası Dünya şampiyonu olan Sercan Koç ise, “6 yıldır bu sporu yapıyorum. Sınırların bu zor hücresini bu armağan olarak seçtiğimiz için farklılıklar. Şampiyonluk performansıe ve Kayserimize hediye olsun. 2022’de Avrupa şampiyonu olmuştum ve 2023’te de dünya şampiyonu oldum. Bunun mutluluğunu yaşıyor. Herkesin en küçüğünden en büyüğüne sporu kutlamak için tebrikler kullandı.
Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonu Gülistan Turan da, “Tayland’da bir müsabakaya katıldık. Çok çalıştık, çok antrenman yaptık. Ben 51 kiloda dövüştüm ve 4 maç yaptım. Maçların üçünü nakavtta kazandım, zorlu ülkelerle dövüştüm, savaştım. Bunun üzerine bir yılın en iyi kadın dövüşçüsü unvanını Türkiye adına kazandım. Çok çelişkili, gururluyum. İstiklal Marşı’mızı okuttum ve okuturken de ağladım. 2 şampiyon da Kayseri’den çıkışından dolayı çok zıt, gururluyum. Diğer illerden çıkmadı, Kayseri’den çıktı. Bölümleri ve bizi en iyi şekilde temsil ettik. Bayrağımızı dalgalandırdık. Seni gururlandırdığım için çok zıt. Her şey için teşekkür ederim” cümlelerine yer verdi.

Exit mobile version