Kocaelispor coşkuyla kutladı

Kocaelispor coşkuyla kutladı

TFF 2.Lig’de sezon bitimine bir hafta kala kalacağını ilan eden ve geçen yıl düşecek TFF 1.Lig’e yeniden yükselen Kocaelispor binlerce taraftarıyla birlikte kupayı kaldırdı. Kupa gecesinde Kocaelispor’un uzun vadede başarıya ulaşmak için yapılanmaya dair sinyaller verildi.
TFF 2. Lig’de şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Kocaelispor binlerce taraftarıyla birlikte kupayı çekti. Sekapark’ta düzenlenen şampiyonluk kutlamalarından önce takım tam kadro, teknik ekip ve yönetici Sekapark Otel’den üstü açık otobüsle hareket ederek topluluğu selamladı. Büyük ilgiyle karşılanan Kocaelispor’un birkaç yorumu konvoyun ardından kutlama alanı olan Sekapark Uçurtma Tepesi’ne geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Vekili Yalçın Orhan’ın katıldığı kutlamalarda kulüp başkanı Engin Koyun, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın halka hitap etti. Alanı dolduran binlerce Kocaelispor sevdalısının şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadığı anlarda futbolcular ve teknik ekip tek tek sahneye davet üzerine madalyalarını aldı. Ardından hep birlikte kupa havaya kaldırıldı.

Engin Koyun: “Artık bütün olumsuzlukları kenara bırakıyoruz”
Seremonide konuşma yapan Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, “Kocaeli sizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Hep beraber bugüne geldik. Bugüne gelmemizde emeği olan tebrik ediyorum. Kocaelispor’umuzu hak ettiğini yere getirmek için bir verimle yapabiliyoruz. Bu yetkisini veren taraftarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Başta futbol takımımız ve teknik heyetimizle, taraftarımızla ve şehirde yaşayan herkese bu yolu imzaladık. Başarısının ardında bir mimar var. Şehrin geleceği için elinde gelen gece gündüz yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın başarısının tek mimarımızdır. Engin Koyun başaramadı. birlikte başardık. Bütün olumsuzlukları bugün kenara bırakıyoruz. Bu şehir en güzelini hak ediyor, Süper Lig’i hak ediyor. İnşallah onu da yaşayacağız. Kocaelispor’umuzu nereden aldık, nereye gittik. Kocaeli’yi Türkiye milli takımının kamp merkezi haline geliyoruz. Bu hikaye bugün burada başladı, burada bitmeyecek. Hepimizin yapısı birbirine var. Sizlerden sabır istiyorum. Birbirimize sahip olmayı istiyoruz. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Tahir Büyükakın: “Kocaelispor zarar görmeden diye tribüne gelmedim”
Koyun’un ardından konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Kocaelispor’un en zor zamanlarında elimi de, gönlümü de taşınmayı koymayı bildim. Kocaelispor siyasete malzeme olmasın diye, Kocaelispor başarılı olursa Büyükşehir Belediye Başkanı destek veriyor, siyaseten nemalanıyor diye zarar veriyordu. Ben bir gün olsun konuşmadım. Hep şunu dedim; Kocaelispor üzerinden siyaset devşirmeyi kalkanları kapıdan içeri sokmayın. Efendi efendi kenarında oturtun. Maçlara bile gelmedik ki bizden sebep Kocaelispor zarar görmeden diye. Bir gün olsun Kocaelispor’un üzerinden elimizi çekmedik. Zarar görmen diye o tribüne gelmedik. Kocaelispor’u asla malzeme siyaseti yapmıyoruz. Bugün siyasi partinin temsilcisi olarak değil, herkesin başkanı olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak konuşuyorum. Kocaelispor da bu şehir takımı. Bütün belediye başkanları Kocaelispor’a sahip çıkacak. Hangi parti olursa olsun. Çünkü Kocaelispor partiler üstüdür. Partilerin siyasi hesaplarının tribüne girmesine asla izin vermeyin. Ben veririm beni de kapıdan sokmayın. Kocaelispor’un başına gelecek en büyük tehlike birliğimizin, beraberliğimizin bir parçası olur. Zorunlu takıma sahip olmak için bu birliğin bozulmamasını rica ediyorum. Söz vermek; Kocaelispor için gövdemi taşın altına koymuşum zaten. Kızılyıldız borçlarıyla ilgili süreçte. Ama siyasi maksatları başaramadık. Çünkü Kocaelispor’a sahip çıkması, Süper Lig’de oynaması, tekrar Avrupa kupasını kaldırması gerekiyor. Kocaelispor çok iyi bir planlamayla, alt yapı çok sağlam kurarak, tesis alt yapı çok sağlam kurarak Kocaelispor’u 15 yıllık bir planlamada Avrupa’da, dünyada derece yapacak kulüpler haline getirmek mümkün” olmayı kaydetti.

Fırat Gül: “Kocaelispor’un hak etme gücüne sahip olduğunu”
Kutlamanın ardından İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül ise, “Sezonun başında ‘Şampiyon geliyor’ diye söz verdim. Zaman zaman bunu hatırlattım; ‘Sözümüz söz’ dedim. Bir şarkı sözü gerçekleştirdik. Bugün Kocaelispor’u hak ettiği yere getirdi. İnşallah Kocaelispor’un ikinci liglerindeki oğlu olacak. Bundan sonra ikinci ligde kupayı götürmek zorunda kalmayacak” dedi.

Exit mobile version