Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar: “Küme düşmenin kaldırılması için başvuru yapacağız”

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, bu sezon küme düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

“Küme düşmenin kaldırılması için başvuru yapacağız”

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, bu sezon küme düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

ÜMRANİYESPOR BAŞKANI TARIK AKSAR, BU SEZON KÜME DÜŞMENİN KALDIRILMASI İÇİN TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NA (TFF) BAŞVURUDA BULUNACAKLARINI AÇIKLADI. (UYGAR AYDIN/İSTANBUL-İHA)Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, bu sezon küme düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunacaklarını açıkladı.
ÜMRANİYESPOR BAŞKANI TARIK AKSAR: “KÜME DÜŞMENİN KALDIRILMASI İÇİN BAŞVURU YAPACAĞIZ”

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu 30 puanla 17. sırada tamamlayarak kümse düşen Ümraniyespor’da Başkan Tarık Aksar, İhlas Haber Haber Ajansı muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Aksar, küme düşmenin kaldırılması için TFF’ye başvuracaklarını duyurdu.

Başkan Aksar, “Pazartesi günü TFF ve Kulüpler Birliği bir araya gelecek. Burada bu konuyu konuşacağız. Biz de bu sezon küme düşmenin kaldırılması için TFF’ye başvuruda bulunacağız” dedi.

Ümraniyespor

Ümraniyespor, İstanbul, Türkiye’de yerleşik olan profesyonel bir futbol kulübüdür. 1938 yılında kurulmuştur ve kırmızı-beyaz renklere sahiptir. Kulüp, Ümraniye ilçesini temsil etmektedir.

Ümraniyespor, Türk futbol liglerinde çoğunlukla ikinci ve üçüncü liglerde mücadele etmiştir. Ancak 2013-2014 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından oluşturulan 1. Lig’e (TFF 1. Lig) yükselmiştir. 2018-2019 sezonunda TFF 1. Lig’de play-off’larda başarılı bir performans sergileyerek Süper Lig’e yükselmiştir.

Kulüp, Süper Lig’de mücadele ettiği sezon olan 2019-2020’de ise ligde kalma mücadelesi vermiş ancak sezon sonunda küme düşmüştür. 2020-2021 sezonunda ise 1. Lig’de mücadele etmiştir.

Ümraniyespor, iç saha maçlarını Ümraniye İlçe Stadyumu’nda oynamaktadır. Kulübün büyük bir taraftar kitlesi ve aktif bir taraftar grubu bulunmaktadır.

Ümraniyespor’un altyapı çalışmalarına da önem verdiği bilinmektedir. Kulüp, genç oyuncuların yetişmesine ve Türk futboluna katkı sağlamaya odaklanmaktadır.

Özet olarak, Ümraniyespor Türkiye’de bir futbol kulübü olup, son yıllarda TFF 1. Lig ve Süper Lig’de mücadele etmiştir. Kulüp, Ümraniye ilçesini temsil etmektedir ve önemli bir taraftar kitlesine sahiptir.

Exit mobile version