Lionel Messi’nin Muhteşem Transferi Gerçekleşti! Inter Miami, MLS Tarihindeki En Büyük İmzayı Attı

Inter Miami, David Beckham'ın hayalini gerçekleştirerek Lionel Messi'yi kadrosuna kattı ve Amerika'nın futbol tarihinde yeni bir dönemi başlattı

Lionel Messi, İmza Töreniyle Resmen Inter Miami’ye Katıldı, Beckham’ın Hayali Gerçek Oldu

Lionel Messi, “kârlı bir anlaşma” olarak nitelendirdiği Inter Miami ile yaptığı büyük anlaşmanın resmiyet kazanmasıyla hayranlık uyandırdı.

MLS takımı, bu transferi Cumartesi günü resmi olarak duyurdu ve Messi’nin halka açık tanıtımının Pazar akşamı Fort Lauderdale, Florida’daki DRV PNK Stadyumu’nda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp tarafından “The Unveil” olarak adlandırılan televizyonda yayınlanacak etkinlik, dünyanın en büyük spor süperstarlarından birini resmi olarak karşılamaya hazırlanan kulüp tarafından düzenleniyor. Messi, bu yaz Paris Saint-Germain’den ayrıldıktan sonra Fransız başkentindeki önceki kârlı iki yıllık sözleşmesinin süresi sona erdi.

Barcelona ikonu Messi’nin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iki buçuk yıllık sözleşmesinin ona yaklaşık 150 milyon dolar getirmesi bekleniyor.

Lionel Messi'nin Muhteşem Transferi Gerçekleşti! Inter Miami, MLS Tarihindeki En Büyük İmzayı Attı
Lionel Messi’nin Muhteşem Transferi Gerçekleşti! Inter Miami, MLS Tarihindeki En Büyük İmzayı Attı

“Inter Miami ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kariyerimdeki bu sonraki adıma çok heyecanlıyım” diyen Messi, “Bu muhteşem bir fırsat ve birlikte bu güzel projeyi daha da geliştirmeye devam edeceğiz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için birlikte çalışmayı planlıyoruz ve yeni evimde yardım etmeye çok istekliyim” dedi.

Pazar günü resmi olarak Inter Miami oyuncusu olarak tanıtıldıktan sonra Messi’nin, Katar’da Arjantin’e nihayetinde Dünya Kupası zaferini yaşatan oyuncu olarak bilinirken, Kuzey Amerika Ligi Kupası’nda Meksika’nın Cruz Azul takımına karşı ev sahibi oldukları maçta ilk kez sahaya çıkması bekleniyor. 2023 MLS normal sezon kampanyalarına Charlotte FC ile 21 Ağustos’ta devam edecekler.

MLS komiseri Don Garber, “Dünyanın en iyi futbolcusunun Inter Miami CF ve Major League Soccer’ı seçtiği için çok sevinçliyiz ve bu karar, ligimiz ve Kuzey Amerika’da futbolun ivmesi ve enerjisi hakkında bir kanıttır” dedi.

“Lionel’in MLS’in en iyi oyuncular için tercih edilebilecek bir lig olabileceğini dünyaya göstereceğinden şüphemiz yok. Bu ayın ilerleyen günlerinde Leagues Cup turnuvasında Inter Miami’deki çıkışını görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Messi, Inter Miami’de bir “belirtilmiş oyuncu” konumunu alacak ve bu kural MLS kulüplerinin ligin maaş tavanının dışından üç oyuncuyla anlaşma yapmasına izin veriyor. Bu kural, daha önce David Beckham’ın 2007’de Real Madrid’den Los Angeles Galaxy’e yaptığı kârlı transferden sonra “Beckham Kuralı” olarak adlandırılmıştı.

Inter Miami’nin orta sahibi olan David Beckham, Amerikalı milyarder işadamı Jorge Mas (kulübün yönetici ortağı) ve diğer ortak Jose Mas ile birlikte Messi’nin transferinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

“10 yıl önce Miami’de yeni bir takım inşa etme yolculuğuma başladığımda, bu harika şehre dünyanın en büyük oyuncularını getirmeyi hayal ettiğimi söyledim” diyen Beckham, “Amerika Birleşik Devletleri’nde futbolu büyütmek ve bu spor dalında gelecek nesillere bir miras oluşturmak için LA Galaxy’e katıldığımda sahip olduğum hırsa ortak olan oyuncuları karşılamaktan daha gurur duyamam. Bugün bu hayal gerçek oldu. Leo’nun kalibresinde bir oyuncunun kulübümüze katılmasından daha gurur duyamam, ancak aynı zamanda iyi bir arkadaş, inanılmaz bir insan ve güzel ailesinin Inter Miami topluluğumuza katılmasından da çok mutluyum. Maceramızın bir sonraki aşaması burada başlıyor ve Leo’nun sahaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Exit mobile version