Manisa BBSK’nın Olağan Genel Kurulu toplantısı

Manisa BBSK'nın Olağan Genel Kurulu toplantısı

Manisa Büyükşehir Belediyespor Olağan Genel Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımı ile karşılaştı. Başkan Ergün, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Tam 15 branşta sayısız başarıya imza atan sporcuları bünyemizde bulundurmanın mutluluğunu ve gururunu bekliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyespor bugün yaklaşık 2 bin 400’ün üzerinde lisanslı, 5 binin üzerinde de lisanssız sporcularıyla dev bir aile oldu” dedi. Tek liste gidilen yönetim kurulu listesi oybirliğiyle kabul edildi.
Manisa Büyükşehir Belediyespor Olağan Genel Kurulu Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Haşim Elmalı faaliyet raporunu, Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler ise yönetim kurulu raporunu okudu. Okunan raporu oybirliği ile kabul edildi. Ardından divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’na Mehmet Güzgülü alınırken, divan üyeliklerini ise Alpaslan Ustamehmetoğlu ile Alpaslan Kaya yaptı.

“Büyükşehir Belediyespor sportif zaferiyle sezona damga vurdu”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün genel kurulda konuşma yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un sportif galibiyetleri sezona damgasını vurduğunu belirten Başkan Cengiz Ergün, “Basketbol takımımızın Federasyon Kupası ve lig şampiyonluğu kupasıyla Süper Lig’e şampiyonlukla başlayan güzel bir sezon yaşadık. Alışma sürecinde her ne kadar sonuçları geçmiş olsak da, yönetimimiz, hocamız ve taraftarlarımızla birlikte, Basketbol Süper Ligi’ne Manisa gerçeklerini tırnaklarımızla kazıyarak herkesi göstermiş olduk. Basketbol takımımızın Süper Lig’e sürpriz olarak çıkmadığının herkes üyelerinde vardı ve takımımız taraflı, tarafsız tüm kesimlerin saygısını kazandı. Her ne kadar play-off şansımızı son maçları kaçırmamış olsak da, ben başta sporcularımız dahil olmak üzere, emeği geçen herkesin Manisalı hemşerilerim adına yürekten mutluluklarım. Süper Lig’e yükselmemizde emeği geçen değerli Ceyhun Cabadak ile Süper Lig’de süper katılımcılar kanıtlayan ve yeni sezonda İran Milli Takımı ile anlaşan Sayın Hakan Demir hocalarımıza hem şahsım hem de hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Gelecek sezonun değerli baş antrenörümüz Ahmet Kandemir öncülüğünde iyi bir planlamayla daha iyi geleceğimize canı gönülden götürmek, kendisine başarılar dilerim” ifadesini kullandı.

“Manisa’yı spor şehri yapma yolunda çok büyük katkılar sağladık”
Yıllarını sporunu içinde barındıran, sporla bağını hiçbir zaman kopmamış biri olarak gençlere spor yapma imkanı sunmaktan ve spora hizmet etmekten büyük mutluluk gördüklerini söyleyen Başkan Cengiz Ergün, “2009 yılında göreve geldiğimizde Manisa Büyükşehir Belediyespor’un kısıtlı kapasitele ve nihai yolcu sayısıyla birkaç bölümden oluşan bir kulüptü. O zamandan beri bu yana gençlerimizin zararlı alışkanlıklarından ve her türlü alışkanlıktan uzaklaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesinin eğitimden sonra spor olduğunu her fırsatta vurguladım. Bu düşünceden hareketle Manisa Büyükşehir Belediyespor’un tesisleşmesi ve diğer spor branşlarında hep daha fazla yere gitmesine gittik. Geldiğimiz nokta Tarık Almış Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Mümin Özkasap, Halil Onultmak, Fikri Bayrıl, Necmi Temizel, Tevfik Lav, Ertuğrul Dilek ve Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Tesisleri gibi çok tesis gençlerimizin hizmetine kazandırdık. Salihli ilçemize içinde olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu muazzam bir spor salonu kazandırdık. Gördes ilçemizde Spor Toto Teşkilatı, Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Gördes Belediyemiz işbirliğiyle güzel bir spor tesisi inşa ettik. Kırkağaçlı gençlerimize Kırkağaç Belediyemiz işbirliğiyle kapalı halı saha kazandırdık. Her yaştan ve kesimden sahibimiz spor yapabilmesin düşüncesiyle bisiklet yollarını yaptık. Vestel işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’nu da dahil ettiğimizde Manisa’mızı spor şehri yapma yolunda çok önemli ve çok büyük katkılar izlenimlerimizi gururla ifade ediyorum” dedi.

“15 branşta sayısız sporcu bünyemizde”
Manisa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında gençlerin ve gençlerin daha çok spor yapma imkanı bulabilmesi için çok sayıda branşta hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Ergün, “Judoda, cimnastikte, okçulukta, atletizmde, basketbolda, voleybolda, motor sporlarında, badmintonda, dağcılıkta, yeryüzündede, izcilikte, eskrimde, karatede, teniste, avlanma ve atıcılıkta; tam 15 branşta sayısız başarıya imza atan sporcuları bünyemizde bulundurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamak istiyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyespor bugün yaklaşık 2 bin 400’ün üzerinde lisanslı, 5 binin üzerinde de lisanssız sporcularıyla dev bir aile oldu. Ve bu ailenin içinden yetişen voleybolcu kızlarımız da bu yıl boyunca büyük bir gurur yaşattı. Onları da ayrı bir parantez açmadan geçmek istemiyoruz. Bünyemizden yetişen voleybolcu kızlarımız, bölgesel ligde 3’te 3 yaparak, Çanakkale’deki 2. Lig terfi müsabakalarına katıldı. Burada da elde edemediklerine seti verenin ve Türkiye Voleybol Kadınlar 2. Ligi’ne yükselme başarısını gösteren sporcularımızı, antrenörlerimizi ve yöneticilerimizi de bir kez daha yürekten kucaklıyorum” diye konuştu.

“Amatör spor kulüplerine 6 milyonun üzerinde destek sağladık”
Spora ulaştığı desteğin Manisa Büyükşehir Belediyespor’la sınırlı olduğunu dile getiren Başkan Cengiz Ergün, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana malzeme desteğimiz çıktımız; Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte de nakdi destek alacağız amatör spor kulüplerimize katkılarımız devam ediyor. Manisa’mızda gençlerimizin spor yapmalarına olanak sağlayan kulüp amatörlerimize 2016 yılında bu yana 6 milyon liranın üzerinde bir sağlamış destek olduk. Her şey bölümlerinin ve gençlerimizin daha iyi şartlara sahip spor yapmasını esas alır. Onlar için ne yapsak az. Tek talebimiz yeni Caner Erkin’ler, Arda Turan’lar, Ayşe Begüm Onbaşı’lar, Mert Şişmanlar gibi başarılı sporcuların Manisa’nın bağrından çıkmasıdır. Bu merkez Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam etmeye devam” dedi.

“Tüm başkan ve hayale teşekkür ediyorum”
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Genel Kurulu için bir arada bulunduğunu söyleyen Başkan Ergün, “Az önce yaşadığım başarılarda değerli katkıları olan başta mevcut Başkan ve yönetim olmak üzere, bu değerli kulüplerde görev yapmış tüm başkan ve mülke de Manisalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Aramızdan çıktılara Allah’tan rahmet dilerim. Genel kurulun ardından ikametgah yönetimin de yine aynı heyecan ve aşkla birlikte spor yapma imkanı sunacaklarından, yeni başarı yelken açacaklarından hiç şüphem yok” kullanımı kullanıldı.

Yönetim kurulu listesi oybirliğiyle kabul edildi
Ardından tek liste ile gidilen genel kurulda Asil üyeliklerini Bora Çaylan, Akif Özer, Ali Caner Vatansever, Engin Altun, Fevzi Açıkel, Gökmen Aytaç, Metin Memiş, Mustafa Pekçetin, Mustafa Yücel, Onur Örenay, Orhan Haşim Elmalı ve Özcan Nalbantlar, Yedek Üyelikleri ise Yücel Özsoy, Erhan Yavuz, Mehmet Cem Çöllü, Bahadır Belek, Talip Akbaş, Fethi Nazım Obüs, İlhan Emir, Gökhan Aytaç, Tayfun Çaylan, Berkan Kadayıfçılar, Mehmet Toy ve Gökhan Dürgen’in Yönetim Kurulu listesi oy birliği ile kabul edildi.

“Manisa’mızın adını her alanda en yukarıya zorlamak için tüm gücümüzle içeriği”
Yönetim Kurulu seçiminin ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Bora Çaylan, yaptığı konuşmada FİBA’dan Avrupa Kupası ile ilgili davet beklentilerini ifade ederek, bu sezon büyük maçı Manisa’yı Avrupa’da sergileyeceklerini söyledi. Çaylan, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Divan Heyeti, çok değerli genel kurul üyelerimiz. Sizleri takdirleriyle ve desteğiyle Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kuruluna seçilmiş bulunmaktayız. Verdiğiniz destek ve bize güvenmek için şahsım ve yönetim kurulum adına size tek tek teşekkür ederim. Görev süremiz boyunca aldığımız güvene layık bir şekilde düzenlenmiş, kulübümüzü daha büyük başarıya ulaştırmak ve güzel Manisa’mızın adını her alandaki en yukarıya taşımak için tüm gücümüze sahip olmak” dedi.

Basketbolda hedef Avrupa kupalarında mücadele etmek
Çaylan konuşmasının devamında, “Yönetim kurulunda 6 yıllık görev süresinin sonuçlanması 8 ay önceye kadar kulüp başkanlığına seçilmiştim. Yönetim kurulu üyelerim süreci Mevlüt Aktan ve Mehmet Güzgülü Başkanlarım ile birlikte sonunda elde edecekleriimle bugün kulüp başkanı olarak bir kez daha devralıyorum. Bu süreyi 6 yıl önce kurduğumuz basketbol şubemizin ikinci ligden Avrupa’nın en zor liglerinden olan Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne yükselmesini sağladık. Gelecek sezona daha güçlü ve iddialı bir takım olarak daha büyük başarıya imza atmayı, Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedeflemekteyiz. Basketbolun yanında şehrimizde çok sevilen diğer bir salon sporu olan voleybol branşlarında kendi öz kaynaklarımızdan yetişen kızlarımızın namağlup ikinci şekilde lige yükselmiş olması ile büyük bir gurur yaşadık. Gelecek sezonun ana altyapısı sporcularımızdan oluşan bir takım ile Tarık Almış Spor Salonu’nda zevkli ve heyecanlı maçlar seyrettirecek bir takım oluşturacağız. Şimdiden sevdiklerini bu maçlara davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa BBSK başarıdan koşuyor
15 branşta yapılan yatırımlar ile önemli başarı yakaladıklarını ifade eden Çaylan, “Toplam 15 branşta mücadele eden bireysel sporcular ile birçok Türkiye Şampiyonluğu ve madalyalar kazanıp milli forma ile mücadele ederek tüm göğsünü kabartmışlardır. Gösterim gerçekleştirmeyi başarmış, temsil etmiş, milli takımı ile madalyalar kazanan sporcuyu daha da ilerletmektir. Bu hedeflere ulaşmak bu başarıya ulaşma konusunda ise en büyük destek veren kişi Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’dür. Bizlerin önündeki engelleri bilgisayarlar, her türlü imkanı sunan, her zaman yanımızda olan, gücümüze güç katan Sayın Cengiz Ergün’e sizlerin huzurunda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Doğuşun spora olan sevgisi ve tutkusu Manisa ve bizim için çok büyük bir şanstır. Belediyemizin şehrimize kazandırdığı spor tesisleri her geçen gün artıyor. Bizlere düşen de bu hizmetleri en iyi şekilde kullanarak kulübümüzü tüm branşlarda daha başarılı hale getirmek ve Manisa’nın çocuklarını daha fazla sporla buluşturmaktır. Sporun içinde gelen değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde özelliklerini ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklarından uzak tutmak için onları spora teşvik edecek çalışmaların içinde olmaya devam etmeye devam ettiği” dedi.

Exit mobile version