Metin Şahin: “Amacımızın dünyanın zirvesine Türkiye’yi getirmekti”

Metin Şahin: “Amacımızın dünyanın zirvesine Türkiye'yi getirmekti”

26. Dünya Tekvando Şampiyonası’nda takım halinde şampiyonluğa ulaşan milliler, yurda döndü. Destekleri için herkese teşekkürlerini ileten Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, “40 yıldır amacımız dünyanın zirvesine Türkiye’yi getirmekti. Azerbaycan’da 145 ülke içinde 3 altın, 3 bronzla takım halinde dünya şampiyonu olmayı başardık” dedi.
Azerbaycan’da final 26. Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türk milli takımı, 3 altın, 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı. Ay-yıldızlı sporcular bugün Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve teknik heyet ile birlikte yurda döndü. Çiçeklerle karşılanan sporcular ağırlayan basın mensuplarıyla paylaştı. Şampiyonada 63 kiloda altın madalyaya uzanan Hakan Reçber, “Dünya şampiyonu olduğumuz için çok zıt. Avrupa’ya ulaşmam vardı ama dünya hayalim eksikti. Bunu da aldım çok şükür. Aynı zamanda takım halinde dünya şampiyonu olduk. Arkadaşlarım elinden gelen yaptı, daha fazla madalya elde edemedi. İnşallah bir dahaki maçlarda daha fazla madalya alırsınız. Şu anda ki hedef Olimpiyat. Emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Metin Şahin: “Amacımızın dünyanın zirvesine Türkiye’yi getirmekti”
Çok mutlu olduğunu dile getiren Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, “Tek kelimeyle Allah’ın izniyle dünya şampiyonuyuz. Bu bize çok büyük mutluluk veriyor. Bizlere dua eden, bize katılan milletimize ve her zaman yanımızda duran, dünden bugüne başarımıza en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a camiamız, yönetimimiz ve milli takımımız adına şükranlarımı arz ediyorum. Sporun Yüzyılı’nda da Cumhurbaşkanımıza bu madalyalar armağan olsun. Çok değerli Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak yeniden atandı. Geçmişte de beraber çalıştığımız biri, üstün başarı tebrikler. Türkiye buraya hazırlanmıştır. Yıllardır buranın hayalini kuruyorduk. Tekvando Federasyonu’nun 40. kuruluş yıldönümü geçtik. 40 yıldır amacımız dünyanın zirvesine Türkiye’yi getirmekti. Azerbaycan’da 145 ülke içinde 3 altın, 3 bronzla takım halinde dünya şampiyonu olmayı başardık. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Ay-yıldızlı bayrağımızın gönderilmesi, İstiklal Marşı’mızın okunması en büyük mutluluktur. Bu başarının tekrarlanması için gayretimiz devam edecek. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları. Aldığımız moral ve motivasyonumuz oraya yansıyacaktır. Orada da Allah’ın izniyle başarılı oluyorum. Bizlere her zaman detek veren Azerbaycan halkına ve İlham Aliyev’e çok teşekkür ediyoruz. Bu başarının arkasında milli takımımızın ailelerine, kulüplerine ve federasyon yönetimimize teşekkür ediyorum. Durmadan yola devam etmek” kullanımları.

Nafia Kuş: “Olimpiyatlarda da altın madalya kazanacağım”
26. Dünya Tekvando Şampiyonası’nda +73 kiloda altın madalya sevinci yaşayan Nafia Kuş ise, “Büyük mutluluk içindeyim. Çok mutlu ve çok gururluyum. Bundan önce Avrupa, Akdeniz, İslam Oyunlarına katılmam gerekiyordu. Şimdi kariyerime dünya katkısı eklendi. Eksik olan tek bir madalya kaldı, Olimpiyat altın madalyası. İnşallah gelecek yıl düzenlenecek Olimpiyatlar’da ülkemi en güzel şekilde temsil etmeye gidiyor. Orada da altın madalya kazanacağım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne, antrenörü Ali Özen’e, kulüp başkanı Fatih Keleş’e, teknik direktörümüz Ali Şahin’e, federasyon başkanımız ile desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çok teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçlerde her şey çok güzel olacak. Olimpiyatlarda da altın madalyayı kazanacağıma inanıyorum. Kadın takımımız çok güçlü, orada da en güzel şekilde mücadele ederek altın madalya elde ettik. En güzel başarı, çok başarının sonucunda geliyor” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından sanatçılar ve teknik heyet hatıra fotoğrafı çektirdi.

Exit mobile version