Michy Batshuayi: “Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve beraber kutlarız”

Michy Batshuayi: "Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve beraber kutlarız"

Fenerbahçe’nin Belçikalı forveti Michy Batshuayi, şampiyonluğa inançlarının ortaya koyduğune vurgu yaparak, “Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve taraftarlarımızla beraber kutlarız” dedi.

Michy Batshuayi: "Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve beraber kutlarız"
FENERBAHÇE’NİN BELÇİKALI FORVETİ MİCHY BATSHUAYİ, ŞAMPİYONLUĞA İNANÇLARININ SÜRDÜĞÜNE VURGU YAPARAK, “UMARIM BU YIL BİRDEN FAZLA KUPAYI KAZANIR VE TARAFTARLARIMIZLA BERABER KUTLARIZ” DEDİ.

Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi, kulüp televizyonunda yayınlanan günün Röportajı açıklamalarında bulundu. Takımla ilgili olumlu duygulara sahip olduğunu belirten sözlerine başlayan Batshuayi, “Bana göre iyi hissettiğimiz, iyi duyguları taşıdığımızı taşıdığımız. Özellikle son maçları iyi bir Fenerbahçe izlettiğimizi, Fenerbahçe’nin güçlü yanlarını gösterebildiğine. Umarım bu sonuna kadar devam edecek” kullandı.

Yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre takımdan ayrı kaldığına değinen Belçikalı futbolcu, “Sakatlıktan dolayı yorulacağını tahmin ediyor. Şu an bile bu üzüntüleri taşıyorum. olarak hem de yapılar yeniden takımma güçlü bir şekilde katkı sağlamak için.Bunu başarabildiğimi düşünüyorum.Ama ne yazık ki kendi adıma kötü olan şu ki;takım uzun bir süre yalnız bırakmış gitmişim” şeklinde konuştu.

“Motivasyonumuz antrenmanlarda başlıyor”

Takımın motivasyonuyla gösterebileceği başarılı golcü, “Motivasyonumuz antrenmanlarda başlıyor. Çünkü antrenmanlarda çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz ve acı da çekiyoruz. Başarılı sonuçları elde etmek için çekmek durumundayız. Bu da kurum içinde güçlü, sağlam bir bağ oluşturma. göre takım olarak pozitif bir nokta” diye konuştu.

“Şampiyon olabileceğimize olan inancımız hala devam ediyor”

Sezonun son bölümü ve şampiyonluk yarışıyla ilgili de konuşan 29 yaşındaki futbolcu, “Şampiyon olabileceğimize inandığımız ve bu noktada olumlu duygular taşıyoruz. Zira hala oynanacak maçlarımız var ve şansa devam ediyor. Bir parantez açmamız gerekiyor ki ligdeki şampiyonluk bize bağlı değil. Puan kaybetmesini beklememiz gerekiyor.Her ne kadar durum böyle olsa da kendimizin sonuna kadar mücadele liderimiz ve şampiyon olmamıza olan inancımız hala devam ediyor.

Ne yazık ki sezon içinde hatalar yaptık.Kaybetmememiz gereken puanlar kaybettik, kazanmamız gereken maçlarda çok fazla puanlar kaybettik.Bu noktada gerçekten üzüntülüyüz ve bu durum bizim için kötü oldu. Hala şansımız devam ediyor. Oynanacak maçlar var. Neler olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“Ben her zaman Fenerbahçe’ye katkı sağlamak istiyorum”

Bireysel performans ve hedefleriyle ilgili Michy Batshuayi, “Benim hedefim her zaman aynı. Ben her zaman takımıma, Fenerbahçe’ye katkı sağlamak istiyorum. Birinci hedefim bu.Bireysel olarak yollarını da ilave edebilir; karşı kalede tehlikeye atmak, gol atılması gereken yere gol atmak, yardımcı olması gerektiğine yardımcı olabilmek” dedi.

“Yardımcı bakışlarında da duygularımda çok mutlu sonuçlar”

Asist yaptığı dönemlerde da mutlu yaşadıklarını düşündükleri Belçikalı futbolcu, “Kendimi bu şekilde mutlu hale getiriyor. Asist kıyafetleri biraz daha az asistim. Bu konuşma Joshua King’le aramızda bir sır. ama ne yazık ki Enner Valencia’ya asist yapmadım, Joshua King’e asist durdum. Zaten maçlarda da gördüğün ki, ben asist gruplarında da ben çok mutlu sergiledim ve oynadığım tüm takım gruplarıyla iyi bir bağ oluşturduğumuzu düşünüyorum. Zaten tüm bu saydıklarım takımın gücünden gelen şeyler Sürekli aramızda konuşuyoruz ve evi cesaretlendiriyoruz.

Enner Valencia’nın birçok golü var, Serdar Dursun’un, King’in ve benim gollerim var.Açıkçası en önemli olan kim gol atıyorsa atsın, herkes o sevinci paylaşımsı.Bu çok güzel ve memnun edici. Ben bunu aştım.Ben gol attığımda onlar benim adıma çok büyük sevinç duyuyorlar, onlar gol attıklarında ben aynı şekilde bu mutluluğun geleceğini paylaşıyorum. Bu noktada aynı duygulara sahibiz ve istemek karşı çok büyük saygı var. Saygı ve sevgi ortamı iyi bir bağ oluşturduk. İyi de anlaşıyoruz, bu unsurları takım için çok önemli” şeklinde konuştu.

“3 maçı da kazanmak durumundayız”

Bu sezon 18 gol kaydettiği ve bireysel hedefle ilgili olarak varlığını sürdüreceği Basthuayi, “O şekilde bir düşünce içinde değilim. Şu an oynayacağımız sadece üç maç var. Üç maç da kazanmak durumundayız bizim için en önemli şey bu” diye cevap verdi.

“1952-1953 sezonu forması; çok güzel forma”

Röportaja üzerinde 1952-2953 forması giyerek katılan Belçikalı futbolcu, “Bu formayı çok beğendim. Umuyorum ki Fenerbahçe buna benzer bir forma üretir. Çok güzel olur” dedi.

“Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve beraber kutlarımız”

Sarı-lacivertli taraftarlara da çağrıda bulunan Batshuayi, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Umuyorum oynayacağımız tüm maçlara taraftarlarımıza gelir ve rakipler üzerinde kurmuş olduğunuz o baskıyı her zaman ki gibi kurarsınız çünkü sizlerin varlığımız bizim için çok önemli. Oyunumuza her zamanki gibi yardımcı olacaksınız. kutlarım.”

Michy Batshuayi-Atunga, 2 Ekim 1993 tarihinde Brüksel, Belçika’da doğmuş Kongo asıllı Belçikalı bir futbolcudur. Şu anda Süper Lig takımlarından Fenerbahçe’de forma giymektedir.

Kulüp kariyerine 2003-2004 sezonunda RFC Evere’de başlayan Batshuayi, daha sonra Schaarbeek ve Brussels takımlarında forma giymiştir. 2011-2012 sezonu öncesinde Belçika’nın Standard Liège takımına transfer olmuş ve profesyonel sözleşme imzalamıştır. Standard Liège’de çeşitli lig ve Avrupa kupası maçlarında forma giyen Batshuayi, gol ve asistlerle katkı sağlamıştır.

2014-2015 sezonunda Fransız ekibi Olympique de Marseille’ye transfer olan Batshuayi, burada da etkili performans sergilemiştir. Daha sonra 2016 yılında İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea’ye 40 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştur. Chelsea’de birkaç sezonda forma giyen Batshuayi, ardından Beşiktaş’a kiralık olarak transfer olmuştur. Beşiktaş’ta 2021-2022 sezonunda 42 maçta 14 gol ve 5 asistlik performans sergilemiştir.

2022-2023 sezonunun başında Fenerbahçe’ye bonservisiyle transfer olan Michy Batshuayi, 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Fenerbahçe formasıyla kariyerine devam etmektedir.

Exit mobile version