Nenad Bjelica Trabzonspor’u yeni inşa ediyor

Nenad Bjelica Trabzonspor'u yeni inşa ediyor

Spor Toto Süper Lig’de sezonun sona ermesiyle birlikte Trabzonspor Teknik direktör Nenad Bjelica’a yeni Trabzonspor’u inşa etmek için kollarını sıvadı. Yönetimden tam destek alan Hırvat çalıştırıcı, bordo-mavilileri yarışırken, yapımcı bir takım haline getirmeyi hedefliyoruz.
Kupalarla geçen 4 sezon ardından bu sezon kupasız Trabzonspor, yeni sezon öncesi yeniden yapılmaya gidiyor. Yeni yönetim ve yeni teknik direktörü ile son sezonu silmeye kararlı olan Karadeniz ekibi, mali ve sportif yeni planlarını sezonun sonuna kadar harekete geçirecek. Gelecek sezona sürdürülebilir bir takım hedefiyle ön plana çıkan bordo-mavili kulüplerin transferlerinde bu doğrultuda gerçekleştirecek.

Takım bütçesi 25 Milyon Euro’ya inecek
Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022’de 25 milyon Euro’luk takım bütçesiyle mücadele ederken, bu sezon ise 42 milyon Euro’ya indirdiği takım bütçesiyle kupa kaldıramadığı bir sezonu eledi. Yaşayan ayrılıklar sonraki sezon 32 Milyon Euro’luk takım bütçesiyle katkıda bulunan Trabzonspor, yeni sezona 25 Milyon Euro’luk takım bütçesiyle girmeyi planlıyor.

Nenad Bjelica’ya tam destek
51 yıldan beri bordo-mavili takımın başında bulunan Teknik Direktör Nenad Bjelica, takımla ilgili olarak yönetime geniş bir rapor sunarken, 30 Haziran’da gidecekleri tarihe kadar gidecek ve kalacak oyuncuların durum kampı netleşmesini talep etti. Kupalarla geçen 4 sezon bir bu sezon boş geçiren Trabzonspor’u, yeniden inşa etmek için kollarını sıvayan Hırvat çalıştırıcı, yönetimle birlikte transfer çalışmalarını yürütüyor. Özellikle transfer olmayı düşünen Hırvat futbolcularla ilgili olarak temasları bire bir gerçekleştiren Bjelica; Mislav Orsic ve Bruno Petkovic ile önemli bir mesafe alırken, kulüpler toplantıları devam ediyor. Bjelica’ya, ülke dışında Slovenya, Kuzey Makedonya, Bosna Herkes ve Sırbistan’daki genç ve yetenekli oyunculara hakim olan teknik adam yönetiminden tam destek alarak temaslarını sürdürüyor.

Exit mobile version