Okan Buruk, Tivibu Spor’a konuk oldu

Okan Buruk, Tivibu Spor'a konuk oldu

Tivibu Spor’a konuk olan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Erkut Öztürk ve Tümer Metin’in sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın dönüşü ilk sezonda şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, geride bıraktığımız sezonu değerlendirirken, transfer planlamaları ve Icardi’nin son durumu hakkında bilgi verdi.

Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, ilk kalıcı şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk’u ağırladı. Tivibu Spor’da Erkut Öztürk ve Tümer Metin’e Orta Nokta sabahı konuk olan Okan Buruk, sezonu değerlendirirken gelecek sezonla ilgili soruları yanıtladı.

“Milli ara bizi çok yönlü”
Galatasaray’da uzun yıllar orta sahada en çok süren şimdi de efsanesi olduğu takımın başında Süper Lig kupasını kaldıran Okan Buruk, Tümer Metin’in sezon sonu anma hakkında yönelttiği soru için şunları söyledi: “Sezon başı Antalya maçıyla başladı, son dakika golüyle 1-0 tamamlandı . Ardından kendi sahamızda Giresun mağlubiyeti yaşandı. Kadromuzu aslında çok geçtik. Alanya maçı bizim penetrasyon maçımız olarak garantilerim. Çünkü bir sonraki Karagümrük, Beşiktaş, Başakşehir yükselme maçımız oldu. Oyun olarak Alanya maçı bizim başlangıcımız oldu. 2 gol atıldıktan sonra yanlış bir kırmızı kart verildi. Ali Palabıyık’ın bir hatasıyla 10 kişi kaldı ve maç 2-2 bitti. Tabii üzüldük, kızdık, sinirlendik, hakeme tepki gösterdik ama oyun olarak benim içimi çok rahat ettiren bir maç oldu. Bu maç ile bu oyunu oturttuk. Gerçekten de o maçlardan sonra 14 maç üst üste galibiyet aldı. Dünya Kupası maçlarında çok net bir şekilde çok moralli girdik. Bir yanda bizim galibiyetlerimiz, üstelik Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi psikolojik olarak bizi gerçekten çok etkiliyor.”

“Hocalar için çok zor”
Okan Buruk, yabancı yönetim ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türk yönetiminde oyuncu değişikliğinin sizin elinizde olması aslında en güzeli. Ama maalesef o hijyen devam ediyor. Örneğin Kazımcan’ı tahminimde Leo Dubois’yı yerine yedek oyuncu olarak sokamıyorum ve orada 2 değişiklik yapmamam gerekiyor. Bizim elimizi en çok zorlaştıran da bu. Ama genel olarak sonunu bence iyi bitirdik. Kazımcan da iyi bitirdi. Sezon boyunca sol bekte 5 tane farklı isimle oynadık. Ama genel olarak iyi bitirdiğimizi tahmin ediyoruz.”

“Hakemlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum”
Hakem hatalarından ve performanslarından bahseden ve hakemlerden memnun kalmadığını söyleyen Okan Buruk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Genel olarak memnun kalmadık. Süper lig seviyesinde, Türkiye’nin en üst seviyesinde ve VAR’ın bu kadar etkili olduğu, 4 hakemin, yandaki hakemin bu kadar etkili olduğu bir platformda bu kadar hata yapmamaları gerekiyor. Ben hatalarını savunmada eleştiriyorlar. Hakemlerin eleştirilmeyeceği düşüncesini anlamayın. Hata yapan herkes eleştiriliyor. Hakem de eleştirecek o da profesyonel ve en üst düzeyde bu işlerden daha fazlasını yapacak. Genel olarak şu bir için federasyon çalışmasına girişilena, kesinlikle orada kötü bir niyet bulunmadığını ama yetersiz kalacağını düşünüyorum.

“Icardi sevilen birisi”
Galatasaray’ın sevilen ismi Icardi’nin geleceği hakkında konuşan Okan Buruk, “Dileğimizin tabii ki olması yönünde. Sadece Galatasaray taraftarı için değil, genel ülke futbolunda sevilen bir isim oldu. Bence birincisi inanılmaz bir saygıdeğeri bir figür. Oyunculuğu gerçekten çok iyi. Bu teknik adam olarak onu çok istiyorum. Sonunda bence ülke futboluna da bir hava getirdi. Bu da Türkiye’nin, Türk futbolunun, Türkiye Süper Lig’in marka değeri için çok önemli. Icardi bu çok değerli biri oldu. Biz tabii ki Galatasaraylılar olarak, ben teknik direktör olarak özellikle çok istiyorum. Sonunda Paris’te devam eden bir sene daha anlaşma var. Geleceğe bakacağız” dedi.

Exit mobile version