Özgür Baran Aksaka: “Cumhuriyetin 100. yılında kupayı kazandığımız için çok mutluyuz”

Özgür Baran Aksaka, şampiyonluğa ulaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Galatasaray’ın genç futbolcu Özgür Baran Aksaka, Cumhuriyet’in 100. yılında şampiyonluk kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Özgür Baran Aksaka: "Cumhuriyetin 100. yılında kupayı kazandığımız için çok mutluyuz"

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray’da antrenman öncesinde basın mensuplarına konuşan genç futbolcu Özgür Baran Aksaka, şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Gençler olarak hepimiz çok mutluyuz. Cumhuriyetin 100. yılında kupayı kazandığımız için çok mutluyuz. Çok güzel bir sezon geçirdik. Çok güzel bir aile ortamı oluşturduk. Camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

ÖZGÜR BARAN AKSAKA: “CUMHURİYETİN 100. YILINDA KUPAYI KAZANDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Galatasaray, 1905 yılında Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından kurulan ve Türkiye’nin en köklü ve başarılı futbol takımlarından biridir. Tarihi boyunca birçok önemli başarı elde etmiştir. 1907-1908 sezonunda İstanbul Ligi’nde şampiyon olarak Türkiye’nin ilk resmi futbol şampiyonluğunu kazanan takım olmuştur.

Galatasaray, Türkiye’nin en üst düzey futbol liginde mücadele ettiği Süper Lig’de yer almaktadır. Şu ana kadar 22 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 18 kez Türkiye Kupası’nı kazanmış ve 16 kez de Türkiye Süper Kupası’nı kazanmıştır. Bu başarılarla Galatasaray, Türkiye’deki en çok şampiyonluk yaşamış takımdır.

Galatasaray’ın en büyük uluslararası başarısı, 2000 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmasıdır. Finalde İngiliz takımı Arsenal’i penaltılarla mağlup ederek tarihinin en büyük zaferlerinden birini elde etmiştir. Ayrıca 2000 yılında UEFA Süper Kupa’yı da kazanarak Avrupa’da büyük bir başarıya imza atmıştır.

Takımın maçlarını Türk Telekom Stadyumu’nda oynamaktadır. Taraftarları arasında “Cim Bom” ve “Aslanlar” gibi takma isimlerle anılan Galatasaray, büyük bir taraftar kitlesine sahiptir ve maçlarda coşkulu destekleriyle bilinir. Taraftar grubu UltrAslan, takımın en tanınmış ve etkili taraftar gruplarından biridir.

Galatasaray’ın renkleri sarı-kırmızıdır ve armasında sarı-kırmızı şeritli bir kalkan bulunur. Bu renkler, kulübün kurucusu olan Galatasaray Lisesi’nin renklerinden gelmektedir. Galatasaray’ın futbol takımı, Galatasaray Spor Kulübü’nün bir parçası olup, Galatasaray Sportif AŞ tarafından yönetilmektedir.

Galatasaray, Türk futbolunda ve uluslararası arenada elde ettiği başarılarla ve büyük taraftar kitlesiyle tanınan bir kulüptür. Tarihi boyunca birçok ünlü futbolcu Galatasaray forması giymiş ve kulübe katkıda bulunmuştur.

Exit mobile version