PFDK’dan Samet Akaydın’e ceza çıkmadı

PFDK'dan Samet Akaydın'e ceza çıkmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nca 3 futbolcuya 2 resmi müsabakadan erkeklere ceza verildi. PFDK’ya sevk edilen Fenerbahçe’nin defans oyuncusu Samet Akaydın ile Ümraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar’ın ceza tayinine yer verilme kararı verildi.
PFDK’nın bugün yaptığı toplantıda alınan kararlar şöyle:
“Medipol Başakşehir futbolcusu Mahmut Tekdemir’in, Başakşehir-Ümraniyespor müsabakasında rakip takım sporcularına yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan erkekler cezası ile cezalandırılmasına;
Galatasaray futbolcusu Nicolo Zaniolo’nun, İstanbulspor maçında rakibi takım oyuncularına yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan erkeklere ceza ile cezalandırılmasına karar verildi.
Kasımpaşa kalecisi Günay Güvenç’in, DG Sivasspor-Kasımpaşa müsabakasında rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan erkekler ve 17 bin 500 TL para cezası ile cezalandırıldı.
Fatih Karagümrük, Adana Demirspor müsabakasında, yedek forma setlerini müsabaka organizasyonu toplantı yanlarında bulundurmasını nedeniyle kurallara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına;
Galatasaray’ın, İstanbulspor-Galatasaray maçında taraftarlarının neden olduğu kullanıcı ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüpleri olduğu müsabakada 7. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 190 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. Madde kurucu ve kötü tezahüratta bulunan açık maraton tribün B, C, D, E ve misafir tribün G blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartların bloke edilmesi yoluyla bir sonraki misafir kulüplerinin olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine;
Aynı müsabakada, Galatasaray’ın merdiven boşluklarının boşaltmalarından dolayı ve bu eylemin aynı sezonda 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 162 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
Fenerbahçe’nin, Trabzonspor ile oynadığı müsakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. Madde varlığının çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Maraton Üst Tribün F, G, H, E, Kuzey Tribün E, F, Spor Toto Tribün C, D, E, F bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartların bloke edilmesi yoluyla bir sonraki ev sahibi kulübü olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.
Alanyaspor Kulübü Baran Boçnak’ın, Alanyaspor-Konyaspor Spor Toto Süper Lig müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 26 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
Öte yandan Ümraniyespor Kulübü’nün, Başakşehir-Ümraniyespor müsabasındaki kulüplerin resmi medya sosyal hesabından yayınlanan paylaşımda yer alan hakem ve diğer görevliler hakkında ayrıntılar kurulumları nedeniyle sevk edinmiş ise de; isnat olunan disiplin unsurlarının unsurlarından oluşmadığından ceza tayinine yer vermeyecektir; Ümraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar’ın, kulüp resmi sosyal medya hesabından yayınlanan paylaşımda yer alan hakem ve diğer görevliler hakkında ayrıntılar, kurulum ayarlarına göre sevk yapıldı ise de; isnat olunan disiplin unsurlarının unsurlarından oluşmadığından ceza tayinine yer vermeyecektir;
Fenerbahçe futbolcusu Samet Akaydın hakkında, rakip takım sporcularına yönelik yürüme eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk gerçekleştirdi ise de; isnat olunan disiplin unsurlarının unsurlarından oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.

Exit mobile version