Real Madrid Athletic Bilbao maç özeti ve golleri izle! Geniş özet ve goller

Real Madrid Athletic Bilbao maç özeti ve golleri izle! Geniş özet ve goller

Real Madrid Athletic Bilbao maç özeti. İşte La Liga’nın son haftasında gerçekleşen Real Madrid – Athletic Bilbao maçı hakkında detaylar.

04 Haziran 2023, Pazar – İspanya La Liga’nın son haftasında Real Madrid, sahasında Athletic Bilbao’yla 1-1 berabere kaldı. Real Madrid’in golünü tecrübeli forvet Karim Benzema atarken, Athletic Bilbao’nun golü ise Oihan Sancet’ten geldi.

Real Madrid Athletic Bilbao maç özeti

Bu zorlu mücadelenin önemli bir özelliği de Real Madrid’in Fransız yıldızı Karim Benzema’nın bu kulüple son maçını oynamasıydı. 14 sezon boyunca Real Madrid forması giyen ve takıma 25 kupa kazandıran Benzema, maçın 72. dakikasında penaltıdan beraberlik golünü attı. Bu golün ardından 74. dakikada yerini Luka Modric’e bırakan Benzema, Santiago Bernabeu Stadı’ndaki taraftarlar tarafından uzun süre alkışlandı. Takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti de Benzema’yı kutladı.

Real Madrid’deki bu sezonu 19 gol ile tamamlayan Benzema, gol krallığı yarışında Barcelona’nın Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski’nin ardından ikinci sıraya yerleşti.

Bunun yanı sıra, eflatun beyazlı takımda oynayan Marco Asensio da bu maçla takımdan ayrıldı. Asensio’nun son maçında takımına gol katkısı yapamaması dikkat çekti.

Karşılaşmanın ilk golü 49. dakikada Athletic Bilbao’dan geldi. Oihan Sancet, bu gol ile takımını öne geçirdi. Ancak bu gol, Real Madrid’in Benzema ile bulduğu golle birlikte karşılıklı olarak kalmasına neden oldu.

Sonuç olarak, iki takım da sezonu birer puanla kapattılar. Ancak, bu maçın asıl önemi, Real Madrid efsanesi Karim Benzema’nın bu kulüple vedalaşması oldu.

Exit mobile version