Rıza Çalımbay Sivasspor’a veda etti: “Ayrılıyoruz”

Rıza Çalımbay Sivasspor'a veda etti: “Ayrılıyoruz”

DG Sivasspor ile sözleşmesi sona eren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Sivasspor ile sözleşmeyi yenilemeyeceğini ev sahibi kulübesini veda etti. Çalımbay, “Ekibim olarak dinle ve ayrılmanın iyi yolunu inandık. Bugün zaten görevim bitiyor. Biz ayırmak istiyoruz. Kimseye kırgınlığım yok” dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Son 4 senenin başarıyla geçtiğini aktaran Çalımbay, “Buraya geldiğimde de hiçbir şey düşünmeden geldim. Sivasspor’un hiç olmadığı bir şey olan Türkiye Kupası’nı kazandı. Bunda yönetimimizin ve taraftarımızın büyük katkısı var. Biz çok maça çıktık. Burada bu sezon 50 maç oynadık. 4 sezonda 191 maç oynadık. Biz herkesten önce sezon açtık ve herkesten sonra sezon kapandı. Dünya Kulüpler sıralamasında Galatasaray, Trabzon ve Beşiktaş’ın üstünde puan aldık. Bundan dolayı gurur duyma. 3 sene üst üste Avrupa’ya gittik. 3 büyükler bile üst üste Avrupa’ya gidemiyor” dedi.

“Çalıştırdığım hiçbir takımı düşürmemiştir”
Çalımbay, kariyerinde çalıştırdığı hiçbir takımın düşmediğini belirterek, “Beni çok seviyorum. Ben futbolculuk yaşamı da tek bir takımda oynadım. Antrenörlük ömrü 633. maça çıktım. Hepsi bir istikrar. kendini övmek gibi değil. Sivasspor’da çok güzel şeyler yaptık biz. Burada bir tarih yazıldı. Herkesten daha fazla gurur duyarsınız. Çünkü burada kendi memleketim. Bu sezon en zor sezonu oynadık. Hem Avrupa, hem kupa hem ligi götürmek kolay değildi. Biz hiçbir zaman transferde büyük paralar verdirip oyuncular aldırmadık. Kulübün sığınağını bozmadan iyi arkadaşlar edindik. Takımımızda bir sıkıntı ve kriz vardı onu iyi yönetmemiz gerekiyordu ve yönettik. Benim çalıştırdığım hiçbir takımı düşürmemiştir. Çalıştığım takımların hepsinde kriz çok iyi yönettik” ifadeleri kullanıldı.

“Ekibim ve ben ayrılıyoruz”
Rıza Çalımbay, Sivasspor’daki metnin sona erdiğini ve takımdan ayrılmaya karar verdiğini açıklayarak, “Sivas doğduğum ve büyüdüğüm yer benim için çok ayrıdır. O Sivasspor’da başarılı olmam gerekiyordu ve onu da yaptık. Güzel şeyler yaptık. Artık mutlu şekilde bölmek istiyorum ama benim ayrılığım bitmiyor her zaman geliriz buraya. Ekibim olarak dinleme ve ayrılmanın iyi yollarına inandık. Bugün zaten görevim bitiyor. Sivasspor’a verilmesi gereken ne varsa bütün imkanlarla verilmesi gerekeni yaptık. Ben taraftara teşekkür ediyorum. Çok güzel günler yaşadık. Yönetimimize ve diğer sonuçlara teşekkür ediyorum. Her zaman iyi gidebilirsin ama bunları aşarak gerçekten çok güzel. Hep birlikte aştık. Futbolcularımıza da teşekkür ettim. Biz ayırmak istiyoruz. Kimseye kırgınlığım yok. Hepsini çok seviyorum. Yöneticilerimizi de çok seviyorum. Güzel bir şekilde de ayrılıyoruz ama tekrar gelmek üzere. Şimdi belli bir süre ayırmak istiyorum. Takımı ligde tuttuk ve takım iyi bir geçmişin geleceğine de inancı” tarzında konuştu.

“Tekrar gelebilirim”
Bir gazetecinin, “Sivasspor size teklif mi dile getirdi?” sorusuna Çalımbay, “Şimdi kongre var. Biz aslında kulüplerin önünü açıyoruz. Benim mukavelemimizi bitirdik. Kongrede ne karar alınır bilemem. Biz onların önünü açıyoruz. Bizim düşüncemiz buradan ayrılır. Daha önce buradan plaketlerle ayrıldım. Ayrılığın iyi değerlendireceğini, tekrarlayabileceğim” yanıtını verdi.

“Gelen teklifleri değerlendireceğiz”
Gelen tekliflerle ilgili yöneltilenlere karşı koruyucu Çalımbay, şu uyarıları verdi:
“Gelen teklifleri değerlendireceğiz bizim başarısız olmamız gerekiyor. İleride buradan teklif gelse de hazırlamamız gerekiyor. 4 eserler beri burada çalışıyor, çok uzun olduğu için bölmek istiyoruz. Önümüzde ne gösterir bildiğini. Ben konu ile ilgili Mecnun Başkanla yada Erdal Sarılar ile görüşmedim.”

6. hafta bırakacağımı açıklamıştım”
Bir basın mensubunun “Ligin 6. haftasında neden ayrılacağı anlatımını yaptığın” sorusuna Çalımbay, “Futbol nankör bir meslek diyorlar ama bana göre değil. Ben burada yokluk içinde büyüdüm. Ben futbolun sayesinde sizlerin karşılaşması geçtim. 13 yaşında Beşiktaş’a gittim, 20 yıl orada oynadım daha sonra güzel yere geldim. O zaman insanlar geçmişini unutuyorlar. Ligin 6. haftasında biz herkesten daha fazla maç oynadık. O yüzden öyle homurdanmalar geliyor. Ben o zaman ‘sezon sonu bırakacağım’ dedi. Ben futbolun her şeyini biliyorum. Baktım herkes rahatsız olurken kulüpte ‘hemen bugün bırakacağım’ dedim ama başkan da Erdal bey de bırakmadı. Ben kimseyi yarı yolda bırakmam” cevabını verdi.

“Transfer geç geldi”
“İstediğiniz oyuncular alınmadı mı?” sorusuna da Rıza Çalımbay, “Lig gözü ardı edilmedi. Biz başarılı olmak istiyorsak ligde iyi olmalıyız. Bizim geniş kadromuz yok. Biz oyuncuyu da alamayız. Kulüp bütçesi kadar oyuncu alabiliriz. Sivasspor Icardi’yi alabilir mi? alamazlar. Biz bütçemizin yettiği kadar oyuncu alabildik. Ben kulüpleri transfer yapmıyorum. Transferciler geçiyor geliyorum. Hazırlık döneminde oyuncular çalışması bana lazım. Sezon başı oyuncuları mutlaka bulundurmalıyız. Dia Saba bile bizde sorun oldu, devre arası geri gitti. O kadar kaliteli oyuncuydu ki aldığı parayı da geri verdi. Buraya gitme sebebi ailesinden kaynaklı. Burada kaliteli oyuncular alsaydık daha farklı olurdu ama ellerindeki bütçe bu. Biz gördükki malzemeyle en bulduklarımız” yanıtını verdi.

“Karol Angielski beni şok etti”
Polonyalı oyuncu Karol Angielski’nin performansı ile ilgili yöneltilen düşmana Polonyalı Çalımbay, “Biz onu kullanmaya çalıştık. Hakikaten mükemmel bir insan ve sol ayağı da mükemmel. Uyum tutturmayı bir türlü tutturamadık. Her yerde oynattık misafir alamadık. Benim en çok şok ettiğim oyuncularından bir tanesi. Biz kulübe gönderelim kiralama hizmeti teklifimiz onu da bir türlü gönderemedik. O bizim işimiz değil, yönetime söylüyoruz sadece. En çok üzüldüğüm bir tanesi oldu Karol’dan faydalanamamak. Yine de Avrupa’da golü var, bize katkısı da oldu” diye konuştu.

“İşim bitmeden kimseyle görüşmem”
Bir gazetecinin “Herhangi bir kulüple görüştünüz mü” sorusuna ise Rıza Çalımbay, “Benim huyum vardır ben bir yerde çalışıyorsam, ayrılacağımı da söylesem ben kimseyle görüşmem. İşimi bitirdikten sonra konuşurum kimseyle sıkıntım yok. Başkana da saygılıyım Erdal beye de saygılıyım. Biz geliriz ve beyaz sayfa gideriz. Benim için başarı ön planla. Biz 15-20 gün uyku uyumadık. Her şeyimiz takımla. Ben bir yerdeyken gidip bir takıma görüşmem mümkün değil. İşim ayrıntıları ve tekliflerin geldiği zamanı ona göre değerlendiriniz. Biz her çalışma ortamımızdan ders aldık. Herkesin şunu kabul etmesi lazım bu takımın son 10 yılın en başarılı takımı” diye yanıtladı.

“Her zaman Sivasspor’un yanındayım”
Sivasspor’un her zaman yanındaki konumunu yönetenler teknik adam, “Biz Sivassporla geçin. Hepsini biliyorlar. Ben her zaman Sivas’ın yanındayım her şeyi harcadım. Hiç belli olmaz her şey olabilir. İleride başkan bile olabilir. Burası benim kendi memleketim. Beni ararlardan bir şey isterlerse, yada bizden sonraki gelen arkadaşımız bir görüş ister seve seve yardımcı kullanırız. Sivas’ın yeri bende bir başka. Sivas’ta kimsenin parası da kalmaz. Herkes alacağını” kullandı.

“Milli takımı kullanmak en çok istediğimiz şey”
Kariyerinde en çok milli takımı almak istediğini de vurgulayan Çalımbay, “Yurt dışından gelen birkaç teklif vardı geçen senelerde ama gitmek istemedim. Bana göre değildi. İyi bir teklifin geldiği zaman kesinlikle yurt dışına giderim. Milli takımı benim istediğim en çok yer. Milli takımda ben 4 yıl kazandım. Mustafa hocayla beraberdik. Milli takım ben çok isterim. Onun yerinde oynadım. Bunlar kısmet işi. Orada federasyon işi ama en çok istediğimiz şey” diye konuştu.

Exit mobile version