Rıza Çalımbay: “Yarı yolda bırakıp gitmem”

Rıza Çalımbay: “Yarı yolda bırakıp gitmem”

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımın geleceğiyle ilgili konuştu. Çalımbay, “Ben hiçbir zaman bir takım yarı yola çıkıp gidecek karakterde biri değilim. Öyle bir şey olması da mümkün değil. O maddeye ben hiç girmek istemiyorum” dedi.
Sivasspor Teknik direktörü Rıza Çalımbay, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya gazete ve gazetelerin katıldığı toplantıya katıldı. Bu sezon 45 maç oynadıklarını vurgulayarak sezonu değerlendiren teknik adam, “Benim bu yedinci senem Sivasspor’da. Bundan önce 3 sene var. Bundan sonra da yeni geldiğim zaman da 4 yılım var. 4’üncü sezon bitiyor. Ben burada mutlu olmasam ben burada başka türlü olmasam burada kalmam zaten. Çünkü 7 sene bir yerde kalmak çok zor. Benim sözleşmelerim her sezonu bir yıldırıyor. Ben orada memnunsam devam ederim. Memnuniyetim o zaman da izin alır giderim. Bir kulüp böyle yüzüstü bırakıp hiçbir yere de gitmem. Ben ilk geldiğim zaman çok şeyle uğraştım burada. Geldiğimde Sivas talaş sıralarındaydı. Biz, o takımı iyi bir yere getirdik. Ondan sonra çok büyük bir süreç yaşadık. O süreçte kısaca bir boyunduruk yaşadık. Ben takımı yine bırakıp gitmedim. Daha sonra iyi bir şekilde de ayrıldık. Şimdi bu dönem farklı bir dönem. Bu dönem çok iyi bir dönem. 3 sene üst üste Avrupa’ya gittik. 50 seneden beri Avrupa’ya 3 sene üst üste gidenbizim dışımızda bir takım yok. Biz bu yıl 34 tane lig maçı oynadık. 8 Avrupa kupa maçı oynandı. 3 tane kupa maçı oynadık. Toplamda 45 maç oynadık şu ana kadar” dedi.

“Bütünleşmemiz gerekiyor”
Ligin 2 maçlarının sona ermesini ve bu finali beklediğini söyleyen Çalımbay, “Bizim oynayacağımız Konya maçı var. Bu müsabaka için herhangi bir mazeret de yok. Maç gündüz de değil. Maç 8’de, o yüzden herkes gelebilir. Bizim burada bütünleşmemiz gerekiyor. Biz başarılı olmak istiyorsak, iyi olmak istiyorsak tekrar devam etmek istiyorsak, bizim mutlaka taraftarımızın kesinlikle önde olmak Konya maçı olmak üzere tribünleri doldurması gerekiyor. Manevi destek lazım bize. Özellikle ilk maçımız Konya maçı. Bu Konya maçında da mutlaka tribünleri doldurmamız gerekiyor. Yönetimi, taraftarı, futbolcusu bütünleşip şu iki tane maçı birlik, beraberlik içinde kazanmamız gerekiyor. 2 maçın herkesin kenetlenmesi gerekiyor. Hem biz hem yönetim hem taraftar bütünleşip bu iki maç çok büyük taraftara oynayıp mükemmel bir şekilde de bitirmemiz gerekiyor. Sadece tek istediğimiz taraftarların bizi yalnız bırakmaması. Taraftar bence birinci adam olur. Oyuncularımızı kucaklamaları gerekiyor. Birlikte onlar de o sıkıntılı gün de hep beraber aşarız” şarkısını kullandı.

“Kaybetmemiz gerekir”
Bir gazetecinin, “Ligde oynadığınız oğlunuz 4 maç kaybettiniz. Bunu neye bağlıyorsunuz?” Sorusuna Çalımbay, şu soruyu verdi;
“4 maçta maalesef 3 puan alamadık. Bazı takımlar var, 11 maçtır kazanamıyoruz. Bazı maçları hakikaten kaybetmememiz gerekiyordu, bunun farkındayız. Ümraniye maçındaki Yatabare’nin yaptığı iş değil yani. Örneğin İstanbulspor maçında bir biz davet ettik, takım yorgun diye. Biz VAR’dan hakemlerden aşağı yukarı bir yaşadık yani. Şu anda gördüğünüz ki kadroyu çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.”

“Mutsuz olmasaydık kesinlikle durmazdım”
Sezon sonu takımdaki gelecekle ilgili olarak yönlendirmeye çalışacak Çalımbay, “Ben o açılışa çıkmak istemiyorum. Zaten başkanımız açıklamamız yapmış. Benim başkana saygım sonsuzdur. Hepsine saygım sonsuzdur. Ben hiçbir zaman da bir takım yolda yarı ayrılacak karakterde biri değilim. Öyle bir şey olması da mümkün değil. O maddede ben hiç girmek istemiyorum, gitmeme konusuna. Ben 3 sene çalışmak burada. Çok güzel şeyler yaptık. Ondan sonra ben başkana gittim söyledim. Zaten ben hiçbir zaman maçlar varken o açıklamalara hiç girmiyorum. Onun birlikte olması için ilgili olması gerek yok. Benim şu andaki tek düşüncem şu 2 tane maç. Biz mutsuzken ben kesinlikle durmazdım. Ben Sivaslıyım, hiçbir zaman da bu yarı kulübü yolda bırakıp gitmem. Ben bu sene gitsem bile tekrar bir şey olduğunda da tekrar geri gelirim. hiçbir sorun yok yani. Bence tek önemli şey, oynayacağımız son iki maç” yanıtını verdi.

“Lig daha önemli”
Bir basın mensubunun “Türkiye Kupası’nda final mi kalıyor? Yoksa ligde mi kalmak?” sorusuna Rıza Çalımbay, “Bizim için lig önemli. Ligde rahat olsaydık Türkiye Kupası’nda farklı olmazdık kafa olarak. Bizim için lig önemli. Ben ligden başka bir şey gerçekleştirdim. Şu birindeki hedef lig. Türkiye Kupası’nda tabii ki vardıktan sonra, almak için uğraşıyoruz ama önceki ligimiz” dedi.

“Kriz ortamında o konu konuşulmaz”
Teknik direktör Çalımbay son olarak, kriz ortamındaki takımdaki geleceğiyle ilgili konuşulmasının doğru olmadığını belirtti. Çalımbay, “Burada böyle bir kriz varken onları fazla doğru bir şey değil. Biz elde ne geliyorsa yapıyoruz. Hatta onları bilemiyoruz. Kulübümüzde para almadığımız oluyor, hiçbir zaman da paranız kalmamak burada. Kimsenin parası da kalmaz, öderler. Bizim şu andaki tek düşüncemiz, gidişatımızdaki krizi aşmak. Bu krizi de aşmamız için burada yönetimin, taraftarın veya futbolcuların bütünleşmesi lazım. Yöneticilerin oyuncularla kucaklaşması lazım, konuşması lazım, sıkıntılarını gidermesi lazım. Bizim tek arşiviz şu kalan 2 maç. Dünya sıralamasına da girmişsin yani, bu çok güzel bir şey” diye konuştu.

Exit mobile version