Sakaryaspor-Eyüpspor karşılaşmasının ardından

Sakaryaspor-Eyüpspor karşılaşmasının ardından

Spor Toto 1. Lig Play-Off ilk tur maçında Sakaryaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Eyüpspor üst tura adını yazdırdı. Maçın ardından iki takımın teknik direktörü düzenlenen basın toplantısı açıklamalarında bulundu.
Spor Toto 1. Lig Play-Off ilk tur maçında Sakaryaspor topraklarında Eyüpspor’u konuk etti. Son dakikalarda Eyüpspor’un gol ile bir üst tura adını yazdırdı. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Eyüpspor Teknik Direktörü Kerem Yavaş, “Maçı değerlendirmeye pek gerek yok gibi aslında. Bu maçlardan sonra kelimeler biraz boşta kalıyor. Bence Play-Off’a yakışır bir maçtı. Flaş röportajda da söyledim, Sakaryaspor bizi gerçekten çok zorladı. Çok iyi bir iyi oyun oynadılar. Ayrıca taraftarı da tebrik etmek istiyorum. 90 hatta 120 dakika boyunca maçı hiç bırakmadılar. Bizim için zor oldu. Bunu da tuttuk. Zor olacağını tahmin etmekteydim. Ona rağmen 120 dakikanın geneline bakınca galibin tarafımızdan işlerin yapılmasını hakkı olarak mahsup edin. Pozisyona giren bizdik, oyunu kontrol eden bizdik ve daha çok kontrollü bir oyunu tercih etmişken, sonuç olarak planlarımızı tuttu. Geçte olsa skoru bulma yolunu atlamayı bildik” dedi.

“Çok Üzgünüz”
Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Öncelikle çok üzgünüz. İlk turu geçmek. Bugün en üzüldüğüm sonuçlara bir tanesi de gerçekten çok ciddi bir seyirci geldi. Burada bir galibiyeti görmeyi hak ediyorlar. Ama ne yazık ki gücümüz buna yetebildi. Ben oyuncu grubunun sonuna kadar her şeyini ortaya koyduğu sonuç. Her şeyi yaptık. Oyunun birinci devre rakibimiz küçükte olsa bizden daha etkili gözüktü. Ancak ikinci devre biz oyunu dengeledik. Ve zaman zaman daha da iyi olduğunu düşünüyorum. 90 dakika içinde ikinci devre çok pozisyon bulmadık. Çünkü rakibimize de çok fazla böyle organize ataklarla pozisyon sonuçlarık. Çünkü iki takım da temkinli oynuyordu. Gol yemek istemiyordu. Ne yazık ki bu turnuvalardaki hikayeler daha uzun oluyor. Lig havasında geçmiyor. İkinci yarıda girdiğimiz net bir pozisyon var direkten dönen. Eğer bunu atabilseydik maçı bu şekilde ilk devreyi bitirebilirdik. Ancak uzatmalara kadar gitti. Uzatmalarda da her zaman söylerim ama insanları yanlış anlıyorlar. Gerçekten oyuncu grubu olarak bir Nalepa’yı, bir Kasongo’yu, bir Roshi’yi çıkardığım zaman eş değeri aynı oyuncuyu bu kulübe kulübemde. Ondan dolayı biraz böyle temkinli ve götürdük hareket ettik. Biraz daha fazla süre verdik” diye konuştu.

“Çocukların ellerinden gelen her şeyi yaptılar”
Taşkın, “Rakip takımdaki oyuncuların çoğunun Şampiyonlar Ligi deneyimi bile var. Giren oyuncular, çıkan oyuncular gerçekten hepsi ciddi bir arka plana sahipler. Buna rağmen bu oyuncu grubumuzla birlikte 120 dakika boyunca bence çocukların ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ben oyunculara teşekkür ettim. Yapmış olduğu mücadeleden dolayı. Tabii maçın hakkı olarak baktığımız zaman uzatmaya gidiyor gibi görünüyordu. Belki uzatmaya gitseydi, penaltılarda elenseydik bu kadar üzülmezdim. Çünkü onu hak etmişti, o şans hak etmişti oyuncular. Fekat Allah demek ki Eyüpspor’u istedi. 120’nci dakikada kırılma dakikada gelen gol hepimizi üzdü. Maalesef o hakkını elde edemiyoruz. Bu şekilde elediğimiz için ilerlemek. Oyuncuların morali çok bozulduğu için ilerlemek. Taraftarımıza galibiyet veremediğimiz için ilerleme. Ki bu turu geçseydik Allah’ın izniyle finali gördükçe diye düşünüyorum. Ve finalde ciddi işler yapamazdık. Ama maalesef buraya kadarmış” şeklinde konuştu.

Exit mobile version