Şırnak’ta düzenlenen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis turnuvası sona erdi

Şırnak'ta düzenlenen 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis turnuvası sona erdi

Şırnak’ta düzenlenen ve 7 ülke 66 tenisçinin katıldığı 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis turnuvası sona erdi.
Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki 2’si kapalı 4’ü açık kortta ucu 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi. Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, İran, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’den 66 sporcunun yer aldığı turnuvada tek ve çiftlerde yapılan final karşılaşmalarının bir sonraki birinciler belli oldu. Buna göre tek erkeklerde birinciliği Erkan Çetin, tek kızlarda da Ayşe Bal aldı. Çift erkeklerde ise Kerem Genç – Yağız Yıldız ile kızlarda Ayşe Bal – Ela Düzovalılar zirvede kendilerine yer buldu.
Şırnak Valisi Osman Bilgin ve protokol üyeleri final maçlarını takip etti. Müsabakaların ardından giren sporculara kupa ve madalya verildi.
Vali Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Gabar ve Cudi Dağı’nın artık dünyanın terörle olmadığını, sporla ve petrolle anıldığını söyledi. Bu yıl ikincisini düzenledikleri Cudi Cup adının gelecek yıl Cudi-Gabar Cup olarak değiştireceklerini deneyen Vali Bilgin, “Pazartesi salonu eğitmenin gururu Gabar Dağı’nda birlikte hep turnuvanın açılışını gerçekleştirdi. Çok şükür ki artık Şırnak denince her yönüyle, her yöresinde, her karesinde güzelliklerle birlikte yaşıyor ve o güzellikleri hep birlikte de yaşatıyoruz. Bu minvalde özellikle Gabar, uygulama yürütmenin gururu. Gabar yuva yaşamanın bağımsızlığının simgesi” dedi.

“Turnuvanın adı gelecek yıl Cudi-Gabar Cup yapıyoruz”
Çok değil, 1 yıl önce Gabar deyince akla sadece terörün geldiğini ifade eden Vali Bilgin, bugün Gabar deyince Türkiye’nin bağımsızlığını, petrol ve spor akla geldiğini kaydetti. Bütün güzelliklerin aynı anda geldiğini aktaran Vali Bilgin, “Burada bu yıl ikincisini yaptığımız uluslararası Tenis Cup turnuvasında, geçen yıl adı olan bu turnuvanın artık gelecek yıl adını da değiştiriyoruz; Cudi-Gabar Cup yapıyoruz. Dolayısıyla biz Cudi ve Gabar Dağı’nın bu Cenneti, bereketini spordaki kardeşlikle bir araya getirdiklerimiz ve yürütmenin uluslararası arenada kalmasını daha da arttırıyoruz. Unsurları ile beraber misafirin ilimizden mutlu olmayı görmenin ayrıca bir mutluluğunu görmeyida muhafaza etmek istiyorum” diye konuştu.
Bu organizasyonun kolay olmadığını değerlendiren Vali Bilgin, “Özellikle bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle ve iki genel merkeze geliş nedeniyle sportif incelemeler ve yalnızca aşağıdakileri planlamaları yaptık. Özellikle eğlence kısmı dediğimiz konserler kısmını iptal ettik. Ama bu kalıcı bir iptal değil, Geçici bir iptal.Sonraki dönemde hem Beytüşşebap Laleş’te, Cudi Dağı’nda Cudi Festivali ile Silopi’deki festival, Cizre’deki festival ve özellikle bu yıl ilimiz merkezinde bu alandaki büyük festivalle birlikte bu açığı da kapatacağız.İnşallah halkımızın bu taleplerinde en üst düzeyde yerine getirmez.Özellikle bu turnuvanın ete-kemiğe bürünmesinde emeği olan bizden tüm dünyayae, şahsım, ilim ve devletim adına şükranlarımı önceki sunanum” şeklinde konuştu.
ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ise çok iyi bir turnuvaya ev sahipliği yapacak, yeni turnuvalara hazır olacağını belirterek, “Önümüzdeki hafta 1-4 Haziran’da 12 üniversitenin katılacağı üniversitelerarası tenis bölgesi şampiyonasına ev sahipliği yaptığı” cümlelerine yer verdi.

Exit mobile version