Enner Valencia, Süper Lig’de gol kralı

Fenerbahçe 12 yıl sonra Enner Valencia'yı gol kralı olarak çıkarttı.

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, 29 golle kaydettiği Spor Toto Süper Lig‘in 2022-2023 sezonunda gol kralı oldu.

Süper Lig’de gol kralı Enner Valencia
FENERBAHÇE’NİN EKVADORLU YILDIZI ENNER VALENCİA, KAYDETTİĞİ 29 GOLLE SPOR TOTO SÜPER LİG’İN 2022-2023 SEZONUNDA GOL KRALI OLDU. VALENCİA, AYNI ZAMANDA FENERBAHÇE’NİN BİR SEZONDA EN FAZLA GOL ATAN FUTBOLCUSU REKORUNA ORTAK OLDU.

Valencia, aynı zamanda Fenerbahçe’nin bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu rekoruna ortak oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 2022-2023 sezonu tamamlandı. Sezonu 80 sayıyla ikinci sırada Fenerbahçe’de Enner Valencia gollerle takımda en çok dikkat çeken şampiyonların başında geldi. Sarı-lacivertli formayla 3. sezonu yaşayan Valencia, kariyerinin en iyi sezonlarından birini geride bıraktı. Teknik Direktör Jorge Jesus’un da en çok forma giyen isimlerinden olan oyuncu, Avrupa kupalarında 12 kez sahaya çıkarırken, 3 gol kaydetti.
Süper Lig’in bu sezona iyi bir başlangıç ​​ve sezonun geneli gol krallığı sıralamasında zirvede yer alan Valencia, 1 kez hat-trick yaparken, 1 maçta da rakip filelere 4 gol atmayı başardı. 6 mücadelede 2’şer gol atan Valencia, 31 Süper Lig maçında 29 gol kaydetti. 33 yaşındaki futbolcunun Türkiye Kupası’nda da 1 golü bulunuyor.

Fenerbahçe maçları geçti

Fenerbahçe’nin efsane Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza’nın, 2010-2011’de kaydettiği 28 golle, ‘bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu’ rekorunu kıran Enner Valencia, ‘sarı-lacivertli formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu’ rekorunu da egale etti. Rekorun daha önceki sahibi Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunu 29 golle gol kralı olarak tamamlamıştı.

Sarı-lacivertliler 12 yıl sonra gol kralı çıkarttı

Fenerbahçe forması altında Süper Lig’de gol kralı olan oğlu isim Alex de Souza’ydı. Brezilyalı oyuncu, 2010-2011 sezonunda 28 gol atarak takımın kalesinde önemli rol oynamıştı. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig’de 16. kez gol kralı çıkardı.

 

Enner Valencia Kimdir?

Enner Valencia, 4 Kasım 1989 tarihinde Ekvador’un San Lorenzo, Esmeraldas şehrinde doğmuş bir Ekvadorlu futbolcudur. Valencia, forvet mevkiinde oynamaktadır ve Süper Lig takımlarından Fenerbahçe’de forma giymektedir.

Kulüp kariyerine Ekvador’da Caribe Jr. futbol takımında başlayan Valencia, 2008 yılında CS Emelec takımına transfer oldu. Başlangıçta pek fazla forma şansı bulamasa da, takımın başına Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli geçtikten sonra kadroda yer almaya başladı. 2011 yılında 30 maçta 9 gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve kariyerinin ilk hat-trick’ini 2013 yılında Club Sport Huancayo’ya karşı attı. 2014 yılında ise Emelec ile ilk şampiyonluğunu yaşadı.

2014 yılında Meksika ligi takımlarından Pachuca’ya transfer oldu. Pachuca’da geçirdiği sezon boyunca 18 gol atarak ligin gol kralı oldu.

Ardından Valencia, İngiliz kulübü West Ham United’a transfer oldu. 2014-2015 sezonunda West Ham formasıyla ilk maçına çıktı. Valencia, West Ham United’da önemli bir golcü olarak performansını sürdürdü.

2017 yılında Tigres UANL takımına transfer olan Valencia, Meksika ligine geri döndü. Tigres UANL ile Campeones Cup final maçında yer aldı ve takımıyla şampiyonluk yaşadı.

2020 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Valencia, Süper Lig’deki ilk resmi maçına Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Fenerbahçe formasıyla birçok gol ve asist kaydetti ve takımının başarısında önemli bir rol oynadı.

Valencia, Ekvador milli futbol takımında da forma giymektedir. Milli takımda 77 maçta 38 gol atan Valencia, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda takım kaptanı olarak sahaya çıktı.

Kişisel yaşamında ise Enner Valencia, bazı olaylarla gündeme gelmiştir. 2016 yılında çocuğunun nafakasını ödemediği gerekçesiyle hakkında yakalama emri çıkmıştır. FIFA Dünya Kupası elemeleri sırasında polisler tarafından tutuklanma girişiminde bulunulmuş, ancak Valencia sahadan sakatlanma numarası yaparak kaçmayı başarmıştır. Ayrıca, kız kardeşi 2020 yılında Ekvador’da silahlı bir çete tarafından rehin alınmış, ancak polis ekipleri tarafından kurtarılmıştır.

Exit mobile version