Trabzon, divan başkanlarına ev sahipliği yaptı

Trabzon, divan başkanlarına ev sahipliği yaptı

Süper Lig’de şampiyonluk yaşayan kulüplerin divan başkanları Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir araya geldi.
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’in evinde yapılan toplantıya Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Abdi Aykutalp Derkan ve Medipol Başakşehir’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Şahin katıldı.
Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Genel Sekreter Kemal Ertürk ve Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli ile birlikte Divan Kurulu başkanlığının Mehmet Ongan ve İsmail İnan da toplantıya katılmasını sağladı.
Açılış konuşmasını yapan Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, divanların kulüpleri sahiplenme güdülerinin en üst düzeyde olduğunu kurulu olduğunu belirterek, “Kulüp spor yöneticiliğinde en önemli unsurlardan biri de bilgi ve hafızadır. Bunlar da divanlarda mevcuttur. Bizlerde özellikle şampiyonluklar boyunca çok faydalandık. 2018’de başlayan ve hem ekonomik, hem idari hem de sportif dalgalanmalar döneminde de divan kurulu bize her zaman destek oldu. Kendileri ile görüş alışverişinde bulunarak ivme kazandık. Divan kurullarının; Türk sporuna, Türk futboluna çok büyük katkılar yapacağına dair” dedi.
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise, divan kurullarının Türk futbolunun üzerindeki katkı ölçütlerini çizerek, “Türk futboluna katkı yapmayan söylemleri bir kenara koymalı, olumsuz ifadeler kullanmamalıyız. Türk futbolunda doğruların olması için çaba göstermeliyiz. Sadece şampiyonluğa odaklanarak değerlendirmeler ve icraat yapmak hiçbir katkı sağlamaz. Çünkü herkes şampiyon olamayacak. Kulüpleri de dikkate alarak futbolcu yetiştirip Avrupa’ya gönderemezlerse onları yaşamak, yaşanacaktır. Bu merkez divan başkan ve kurullarının, kulüp yönetimlerine ve Türk futbol camiasına örnek olacak açıklamalarla yönlendirme yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Toplantıda söz alan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, divanların kulüplerinin bir kenarda olarak hüküm biçimlendirdiğini oluşturduğunu vurgulayarak, “Divan kurulları bir aile gibidir. Ailenin futbol pastasını büyütmesi gerekir. Büyütemezsek sıkıntı olur” ifadesini kullandı.
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Abdi Aykutalp Derkan da, divanların kulüplerinin senatosu olduğunu bildirerek, kurumsal hafızanın geliştiği kulüpleri ve Türk futboluna hakim olması için birlikteliğin çok önemli olduğunu söyledi.
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder ise sporun yapabileceği birlik ve beraberlikten geçtiğini işaret ederek, “Ülkemizin içinde bulunduğu ortamın merkezi için daha iyi neler yapılabileceği konusuna kafa yormamız lazım. Futbolda fanatik grubun sergilediği rahatsız edici davranışlardan kaçınması gerek” yürütmene yer verdi.
Başakşehir Futbol Kulübü’nü temsilen toplantıya katılan Yönetim üyesi Kurulu Kağan Şahin de, ülke futbolu olarak birlik ve beraberliğe duyulduğunu dile getirdiğini, “Sadece sporda değil, ülke olarak genellikle birlik olmaya ve paylaşmaya ihtiyaç var. Ombudsmanlar olarak taşındığımız ellerimizi iyi mesajlar vermeliyiz” dedi.
Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, toplantıya katılan kulüplerin divan başkanlarına ve yutulmamasına teşekkür etmesiyle birlikte toplantı sona erdi.

Exit mobile version