Trabzonspor da şampiyonluk sonrası aynı şeyi yaşadı

Trabzonspor da şampiyonluk sonrası aynı şeyi yaşadı

Spor Toto Süper Lig’de son 4 sezonda şampiyonluk yaşayan takımlar bir sonraki sezon zaferinin uzağında kalırken, bordo-mavililer de bu geleneği bozmadı. Bu sezondan önemli derslerin alınması Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu ise Trabzonspor’u yeniden ayağa kaldıracak ilerlemeyi atıyor.
Spor Toto Süper Lig’in oğlu şampiyon Trabzonspor, 38 yıl sonra yaşadığı şampiyonluk sevincini, bu sezon yerini moral bozukluğuna bıraktı. Şampiyonluk sonrası planlama hatalarını yapan Karadeniz ekibi başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Abdullah Avcı’nın gidişiyle yeniden bir kabuk değişimine giriyor.

Şampiyonlar oğlu 4 sezondur rehavetin bedelini elinde tutuyor
Geçen sezon 33 maçta 73 puan toplayan Trabzonspor, sezonun büyük bölümünü lider olarak sürdürürken yarışı da şampiyonlukla taçlandırmıştı. Bu sezon ise bordo-mavililer 51 puan toplayarak geçen sezon 22 puan gerisinde kaldı ve şampiyonluk sonrası büyük bir sendrom yaşayan takımlar kervanına katıldı. Söz konusu haftalar boyunca 2018-2019 sezonunda şampiyon olan Galatasaray, bir sonraki sezonda 55 puan toplayarak 6. sırada yer aldı. 2019-2020 sezonunda şampiyon olan Medipol Başakşehir gelecek sezon 33 sayı ile 17. sırada yer aldı ve düşme tehlikesi yaşadı. 2020-2021 sezonunda şampiyon olan Beşiktaş ise bir sonraki sezonda 51 puan toplayarak 7. sırada yer aldı.

Başkan Doğan önemli şeyler atıyor
Ahmet Başkan Ağaoğlu ve Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın ayrılışından sonra sportif ve ekonomik mana da sıkıntılı günler geçiren Karadeniz ekibinde sorumluluğunu üzerine alarak başkanlık koltuğunda oturan Ertuğrul Doğan, takımın başına getirdiği Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile birlikte gelecek sezonu yeniden kalkacak Trabzonspor’un temellerini atmaya çalışıyor. Geçmişin önemli derslerini verecek ve bu kez tüm sorumluluğa sahip olan Doğan, taraftarların büyük bir heyecan duyacağı bir takımı sergilemek için önemli resim atıyor. Sezonun son aşamasıyla Trabzonspor, bu hayatlarını hayata geçirecek. Sponsorluklarla birlikte mali yapılanma ve sportif başarı için kadro planlamasını yüzde 70’ni oluşturan Karadeniz ekibi, haziran müşterisi ilk haftasıyla birlikte spor bakışını oldukça meşgul olacak hamlelere imza atacak.

Doğan ve Bjelica tekliflerini değerlendirecek
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktör Nenad Bjelica, oyuncuları bir araya getiren teklifleri değerlendirmek, fikir birliğinde. Takım içersinde, değeri bulan ve hedeflenen sınırlara ulaşan her oyuncuya ulaşma tekliflerini değerlendirecek. Bordo-mavili yönetim kadroda bulunan ve sözleşmeleri devam eden oyuncularla ilgili olarak eski sezonlardaki gibi katı bir tutum dahil olmayacak. Değerini bulan ve ayrılan oyunculara kolaylıkla sağlanacak. Başkan Doğan ve yönetimin özellikle üzerinde bulunduğu diğer bir konu ise gelecek sezon planları içinde olan ancak değeri bulsa da takımda kalmak isteyen oyuncularda takımda kalması için tüm şartlar zorlanacak.

Exit mobile version