Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı bekleneni veremedi

Yusuf Yazıcı bu sezon kiralık olarak döndüğü Trabzonspor'da beklentileri karşılayamadı.

Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı bekleneni veremedi

Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı bekleneni veremedi
Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı bekleneni veremedi

Kulüp tarihinin rekor transfer ücretiyle Fransa’nın Lille Kulübü’ne transfer olan Yusuf Yazıcı, bu sezon kiralık olarak döndüğü Trabzonspor‘da beklentileri karşılayamadı. Dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu’na gitme isteğini ileterek Karadeniz ekibinden ayrılan Yusuf, bordo-mavili takıma 40 milyon TL’yi aşan tekrar dönüş maliyetine rağmen yaşadığı performans düşüklüğüyle kadroya giremiyor.

Yusuf Yazıcı, 2019-2020 sezonunda Fransa’nın Lille takımına toplam 17 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ve Edgar Le karşılığında kulüp tarihinin rekor bedeliyle transfer olmuştu. Bu sezon 2 Eylül’de eski kulübü için Türkiye’ye gelen ve dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun girişimleriyle tekrar bordo-mavili takıma kiralık olarak katılan Yusuf, bekleneni veremedi.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 13 maçta forma giyen Yazıcı, 7 müsabakada ilk 11’de sahaya çıktı. Ligde bu sezon 509 dakika bordo-mavili formayı giyen 26 yaşındaki futbolcu, 3 gol attı.

UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Türkiye Kupası’nda 7 mücadelede görev alan Yusuf, 233 dakikada yeşil zeminde kaldı ve sadece kupada 2 gol kaydetti.

Trabzonspor‘da geçirdiği kiralık dönemde bekleneni veremeyen Yusuf Yazıcı’nın sezonun tamamlanmasıyla takımdan ayrılması bekleniyor.

TRABZONSPOR’DA YUSUF YAZICI BEKLENENİ VEREMEDİ

Trabzonspor’un başarısı, dokuz Türkiye Kupası şampiyonluğu da dahil olmak üzere birçok başarıyı içermektedir. İlk şampiyonluk unvanını 1975-76 sezonunda kazanmış ve ardından birkaç yıl üst üste üç şampiyonluk yaşamıştır. 1983-84 sezonunda bir şampiyonluk daha elde etmiştir. Ancak, bu zaferden sonra kulüp 38 yıl süren bir şampiyonluk kuraklığı yaşamış ve 2021-22 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu elde edene kadar şampiyonluk kazanamamıştır.

Kulübün renkleri koyu kırmızı ve gök mavisi olup, bu renkler forma tasarımlarında çeşitli şeritli kombinasyonlar şeklinde kullanılmaktadır. Trabzonspor, 2016-17 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerini alan Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde iç saha maçlarını oynamaktadır.

Trabzonspor zengin bir tarihe sahiptir ve 1921 yılında Trabzon İdman Ocağı’nın kurulmasıyla başlamıştır. Kulüp, kuruluşundan bu yana hem başarılar hem de zorluklar yaşamıştır. 2010-11 sezonunda Trabzonspor, aynı puanı elde etmelerine rağmen gol averajıyla Fenerbahçe’ye ikinci sırada yer almıştır. Bu sezon, bir maç düzeltme skandalının konusu olmuştur. Ancak, sonradan tüm yasal suçlamalar düşürülmüştür.

Kulübün logosu, “TS” harfinin birleşik bir yazı tipiyle mavi renkte olduğu bordo bir arka plan üzerinde yer almaktadır. Kulüp renklerinin neden koyu kırmızı ve mavi olduğuna dair çeşitli teoriler olsa da, kulübün kuruluşundan sonra İngiliz kulübü Aston Villa’dan bir takım forma hediye almasının ardından bu renkleri benimsedi.

Exit mobile version