Umut Bozok: “Benim için zor bir sene oldu”

Umut Bozok: "Benim için zor bir sene oldu"

Trabzonspor’un başarılı santrforu Umut Bozok, sezonun sahibi için çok zor geçtiğini belirtirken, Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın takımına güvendiğini söyledi. Umut, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenerek taraftara galibiyeti hediye etmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Trabzonspor’da golcü futbolcu Umut Bozok, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bordo-mavili takıma şampiyonluk yaşamak için geldikleri için gelenler Umut Bozok, “Kariyerimde hiç şampiyonluk yaşamamıştım. Bu duyguyu yaşamak istedim. yapacak bir şey yok Bu sene benim için zor bu sene oldu.Takım olarak, bireysel olarak zor bir sezon geçirdik. .

“Geçen seneki Umut Bozok var, hiçbir şey değişmedi”
Bu sene iki maç üst üste oynama şansı bulamadığını dile getiren Bozok, “Bir futbolcu için temposuz oynamak çok zor. Yeni hocamız geldi ve oğlu iki haftadır ilk 11dım başlar ve yavaş yavaş tempo yakalamaya başladı. İki tane gol attı. Benim çok önemli. Geçen sene her maça hemen hemen ilk 11 başladı ve 90 dakika oynadım.Üst üste oynamak bir futbolcu için çok önemli ama bu sene bu üstün başarıları başardı.Moral ve fizik için önemli.Pes etmek yok, çalışmaya devam ediyor.Büyük bir takıma geldi ama benim için çok zor bir sezon oldu.Her sene yeni şeyler öğreniyorum.Geçen seneki Umut Bozok var, aslında bir şey değişmedi” konuşmasını kullandı.

“Takım şampiyonluğu sonrası zor bir dönem yaşadık”
Şampiyonluktan sonra çok zor bir dönem yaşadıklarını sözlerine ekleyen Umut, “Bence bütün takımlar böyle bir dönem yaşıyor. . Hedefimiz daha iyi olmalıyız. Seneye daha iyi olmalıyız” diye konuştu.

“Hoca bize çok garantili, biz de ona güveniyoruz”
Takımın yeni teknik patronu Bjelica ile ilgili anlatımı de aktaran bordo-mavili futbolcu, “Medyada çok şey okudu. Hoca beni özel çalıştırdı, sonra gol attı diye. Hoca ile özel çalışmam olmadı ama Bjelica herkesle çok çalışıyor. Çok kaliteli bir hoca farklı, bir mantalite Açıkladı.bir mantalite,biz de katılıyoruz ve çıkıyoruz.Sert bir hoca,herkesin elinde ve onlardan de bildiği.Takımla ilgili her şeyi biliyor.Çok iyi tanıyor takımı.Bize çok inanan,biz de ona çok güveniyoruz.Sezon bitmek üzere,herkes kendini getirdi. Hak istiyor ve hoca herkese de şans veriyor.Arif oynadı, Serkan uzun bir süre sonra oynadı.Herkes çok çalışıyor,antrenmanlar çok kaliteli.İç sahada galibiyet aldı,son maçta inşallah devamı gelir” cümlelerine yer verdi.

“Bjelica bize özgüven getirdi”
Trabzonspor’un eski teknik direktörü Abdullah Avcı’ya büyük bir saygı duyduğunu da vurgulayan 26 yaşındaki futbolcu, “Kısa zamanlar almak onun oyuncusunu çok etkiler. Benim için de zor oldu. Abdullah hocanın tercihlerine saygı duymalarını rica ediyorum. Ben futbolcu olarak tabii ki bütün maçları oynamak istiyorum. Hedeflerim var, oynamanca zor oluyor. Kendimi her zaman hazır tutuyorum. Hoca geldiğinde de bize güven verdi.

“Oyun sistemleri benim için fark etmiyor”
Oyun meraklıları kendisi için fark etmediğini söyleyen milli oyuncu, şöyle devam etti:
“Benim için sistemi bir benim farkı yok. Hangi sistem olursa olsun, için fark etmez. Futbol dünyasında transferler her zaman oluyor. Kim olursa olsun, ben her zaman daha iyi olmak istiyorum. İyi futbolcularla her zamanı daha iyi geliştirebiliriz. Fransa’da bana” her zaman çift forvet oynuyoren bir oyuncun diyorlardı. koşularla bana alan oluşturuyor. bende ona alan oluşturmak istiyorum.birimize daha yakın oynamamız lazım.bu maçlarda ben iki gol attı belki diğer maçlarda gomez goller atacak.

“Fenerbahçe maçı kazanmak istiyoruz”
Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilişkisi ise Umut Bozok, “Ligi en iyi şekilde yönetmek istiyoruz. Bütün maçları kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe maçı camia için çok önemli bir maç. Benim için de özel bir maç. Fenerbahçe maçında hiç gol atmadım. O maçı inşallah çok iyi değerlendiriz.Çok zor bir rakip karşısında, ligin en iyi takımlarından biri.Taraftarımız için camia için çok önemli bir maç.Fenerbahçe maçı Kadıköy’de yüzde yüz kazanmamız lazım.Bu zor zamanda taraftarımız için bir hediye olur inşallah” niyetine kullanıldı. .
Türkiye’de Icardi ve Aboubakar’ın çok iyi forvetler olduğunu söyleyen Umut Bozok, “Benim beğendiğim forvet Muhammet Demir, bu sezon fazla süre alamadı. Benimle benzer bir stil olduğunu düşünüyorum. Son vuruşları ve bitiricilikleri iyi. Ligin bütün forvetleri iyi bence, Valencia 27 Gomez de çok yetenekli ama bu sene Icardi.Takımda ise Bakasetas’ın penaltıları kullanıyor.Forvet için penaltılar ya çok iyi oluyor ya çok kötü.Atarsanız özgüven için çok iyi oluyor.Atamazsanız ise kötü.Bence Bakasetas kullansın daha iyi bu süreçte” gülümseyerek noktaladı.

Exit mobile version