Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak? 5.Tur maçları ne zaman başlıyor?

Dünya kupası sonrası başlayacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak? haberin detayında ...

Dünya Kupasının sona ermesiyle birlikte Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak? sorusu gündeme gelmeye başladı. Futbol severlerin büyük ilgi odağı olan turnuva Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. tur maçları tamamlandı. Şimdi ise ZTK 5. tur kura çekimi yapılacak. Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak Kura çekiminin ardından takımların rakipleri belirlenecek. Futbolseverler ise Ziraat Türkiye Kupası  maçları ne zaman oynanacak? Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçları ne zaman, saat kaçta? sorularını araştırıyor. İşte ZTK 5. tur eşleşmeleri! Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak
Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur maçları ne zaman?

5. Tur maçları 20 – 21 – 22 Aralık’ta seri başı takımların sahasında oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar şöyle;

ziraat türkiye kupası maçları ne zaman?

Ziraat Türkiye Kupası maçları ne zaman oynanacak?

20 ARALIK SALI

Ankaragücü – Tuzlaspor | 13.00

Kasımpaşa – Ümraniyespor | 13.00

Sivasspor – Erokspor | 15.00

Antalyaspor – Manisa FK | 17.00

M.Başakşehir – Göztepe | 19.00

Fenerbahçe – İstanbulspor | 21.00

21 ARALIK ÇARŞAMBA

Giresunspor – Karacabey Bld. | 13.00

Karagümrük – Uşakspor | 15.00

Alanyaspor – Eyüpspor | 17.00

Trabzonspor – Samsunspor | 19.00

Beşiktaş – Şanlıurfaspor | 21.00

22 ARALIK PERŞEMBE

Kayserispor – Gençlerbirliği | 13.00

Konyaspor – Bodrumspor | 15.00

Gaziantep FK – Boluspor | 17.00

Adana Demirspor – Ç.Rizespor | 19.00

Galatasaray – Keçiörengücü | 21.00

Ziraat Türkiye Kupası amacı?

Doğal olarak altında sportif faaliyet ve etkinlikler olsa da bu kupa mücadelelerinin daha geniş anlam ifade ettiği bilinmelidir. Türk futbol sahnesinde rol alan takımların mücadele ettikleri toplam üç kategori vardır. Ziraat Türkiye Kupası da bunlardan birisidir.

Takımlar bulundukları liglere göre lig maçları kategorisinde mücadele ederler. Türkiye ikinci futbol ligi veya amatör futbol ligi gibi. Elde edilen başarılara göre bir de Avrupa maçlarına katılan futbol takımlarımız mevcuttur.

Üçüncü kategori ise Ziraat Türkiye Kupası olarak karşınıza çıkar. Eski ismi ile Türkiye Kupası olarak da bilinen bu maçlar kapsam yönünden çok geniştir.

Ayrıca kupa maçlarına katılan bütün futbol takımlarının kendileri açısından da fayda sağladığı görülür. İrili ufaklı birçok futbol takımını bünyesine dahil eden bu organizasyon, bir türlü fırsat eşitliğini de sağlıyor.

2022-2023 sezonunda benzer uygulamanın sahne alacağı bu yapı sayesinde varlığından haberiniz bile olmayan takımları göreceksiniz. Amatör ligde veya Türkiye Üçüncü Futbol Liginde oynayan takımların, süper lig takımlarıyla yapacakları maçları görebilirsiniz.

Böylesine geniş bir yelpazeden oluşan takım seçimleri hem futbol kulüpleri hem seyirciler açısından oldukça önemli. Düşünsenize, üçüncü ligde mücadele eden küçük bir şehir takımı, Beşiktaş veya Fenerbahçe’yi misafir ediyor. Türk Futbolu açısından çok güzel bir olay olarak karşınıza çıkıyor.

Aynı ligde mücadele etmediği halde birçok büyük kulüp ile karşılaşma fırsatı. Anadolu da bulunan takımlar için iyi bir fırsat. Üstelik futbola ilgi duysun veya duymasın bölge halkı için güzel bir etkinlik olarak da görülebilir.

Ziraat Türkiye Kupası maçlarının büyük kulüpler için de farklı yansımaları vardır. Kazanan takımların maddi olarak da kasalarına girecek rakam oranları bellidir. Bazı takımlar bu gelirleri küçümseyebilir. Ancak maddi durumu zorda olan birçok kulüp açısından güzel bir kazanç olabilir.

Yine bazı futbol takımları açısından bakıldığında, teknik stratejilerin denendiği bir karşılaşma olduğu da görülebilir. Ziraat Türkiye Kupası maçlarında birçok takım yeni oyun stratejilerini deneme fırsatı bulurlar. Hatta hiç forma giyme şansı bulamamış oyuncuların da genellikle bu maçlarda denendiği görülür.

Kupa organizasyonlarında yabana atılmayacak bir kazanım daha vardır. Bu kazanım Avrupa müsabakaları anlamına gelir. Kupa galibi takımlar Avrupa da emsal takımlarla maç yaparak daha büyük başarılara imza atabilirler. Tabi kasalarını doldurmaları da mümkün.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONLARI 

Exit mobile version