Zirve dağcılığın 73 yaşındaki Nuran annesi, ömrünün sonuna kadar tutkusunu sürdürmek istiyor

Zirve dağcılığın 73 yaşındaki Nuran annesi, ömrünün sonuna kadar tutkusunu sürdürmek istiyor

Mardin’de yaşayan 3 çocuk, 6 torun sahibi 73 yaşındaki Nuran Demir, yaşına rağmen dağcılık sporu ile ilgileniyor. Yaptığı sporla yaşıtlarına ve gençlere azmiyle örnek olmaya devam eden Demir, zirve dağcılık lisanslı sporcu olmaya hak kazanarak, çocukların hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Mardin’de yaşayan 73 yaşında 3 çocuk, 6 torun sahibi Nuran Demir’in dağcılık merakı, ziraat mühendisi olan rahmetli dedesi Kamil Vehbi Sayın’ın emekli gördükten sonra ilçesi Savur’a yayılmasını ve çevreyi üç noktayı yapmasını koruylada bulunan başladı. Koruların isimleri, Dede, dağlara Kamil Bey, Süleyman Bey ve Rüştü Bey korusu. Nuran Demir, rahmetli annesi kendisinden Kamil Bey korusuna çocukken çıkarması ve hoş gitmesiyle devam etti.
Keklik sesi ve üveyik sesini dinlemeyi, çiçekleri izlemeyi çok sevdiğini anlatan Nuran Demir, “Okul, evlilik, çocuklar derken unutuldu gitti. ‘Kuzenini çok seversin birlikte yürürsünüz’ dedi.Kuzenim Mehmet Demir ile konuştuktan sonra bana getirilmesi gereken eşyaları anlattı, tozluk, baton ve sırt Çantası.Tozluğu çorap, batonu da baston zannettim.Normal kadife pantolonum ve botumu giydim.İlk hazırlık Dorukkaya’da oldu. Daha sonra alıştıkça öğrendim.İlk batonumu bulunduğum yerdeki temizlik görevlisinden vileda sapı ricada bulundu, çocuğun ilk batonum, vileda sapı oldu” dedi.

“İlk zamanlar her pazar yürürdüm”
Tırmanış yükünün yükünü anlatan Demir, “Kar yağdı ayakkabı pantolonum içinde doldu, üstüm ıslandı, içindemin aktı ama bir yolculuktan sonra o soğuğu hiç hissetmedim. Usulü bilmem için ilk zamanlar ayağım çamura battı zor çıkardım. oldu.Sabah giden baton ve tozluk aldım, halen de kullanılıyorum.Oğullarımızda beri yürüyorum.İlk zamanlar her pazar yürürdüm daha sonra Mardin gitmeyece ara ara aksamaya başladı.Dağ da çıktım, zirveye de çıktım.Bütün dağcılık gruplarını çok seviyorum” diye konuştu.
Grubun ‘Nuran annesi’ olduğunu söyleyen Nuran Demir, “Meke Gölü’ne gittiğimiz sıralarda Anneler Günü’ne denk geldiği için biraz duygulandım. 3 gün sonra da Nuran anne sevgi kulübü diye sayfa açıldı.Daha sonra herkes Nuran annesi oldu.Grubumuzun en yaşlısı Hakan Mengüç, benden yaşça büyük olmasına rağmen bana anne diye hitap ederdi.Pandemide ayağımı kırdım.Pandemide kırdığım ayağım çıktığım bela olmaz. Doğayı yudumlayarak, doğayı sindirerek, kurda kuşa böceğe saygı duyarak bu sporun ömrünün sonuna kadar devam ettiririm” ifadesini kullandı.

Exit mobile version