Apple’ın İlk iPhone Modeli Rekor Fiyata Satıldı

İlk iPhone Modeli, Henüz Jelatini Üzerindeyken Rekor Fiyata Alıcı Buldu

200 iPhone 14 ya da 4 Tesla Model 3 Araba, İlk iPhone Modelinin Satış Fiyatına Eşdeğer

Elma, iPhone 15 modelini piyasaya sürmeye hazırlanırken, henüz jelatinini üzerinde olan ilk iPhone dudak uçuklatan bir fiyata alıcı buldu.

Apple, ilk iPhone modelini tanıttığında akıllı telefon pazarını baştan aşağıya değiştirmişti. Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs, Ocak 2007’de MacWorld San Francisco’da ilk iPhone modelini tanıttı. Küçük bir 3,5 inç ekranı ve basit bir 2 megapiksel kamerası olan akıllı telefon, aynı yılın Haziran ayında 4GB’lık versiyonu 499 dolar ve 8GB’lık versiyonu 599 dolardan satışa çıktı.

Apple'ın İlk iPhone Modeli Rekor Fiyata Satıldı

İlk nesil iPhone, jelatini bile açılmamış halde rekor bir fiyata satıldı. Geçtiğimiz mart ayının sonunda açık artırmaya çıkan orijinal iPhone, 158,644 dolara alıcı buldu. Bu fiyat, 17 Temmuz itibarıyla tam tamına 4,164,452 TL’ye denk geliyor. Böylece daha önce 63,000 dolardan satılan ilk iPhone modelinin rekoru da kırılmış oldu.

Rekor kıran iPhone modeli, 4GB depolama kapasitesine sahip olan ve 8GB versiyona göre çok daha nadir bulunan bir versiyondu. Apple, ilk iPhone modelini piyasaya sürdükten sadece iki ay sonra 4GB depolama alanına sahip versiyonun üretimini düşük talep nedeniyle durdurmuştu. Bu da 4GB’lık modellerin daha da nadir olmasına yol açtı.

Telefonun jelatini dahi açılmamış olması, onu değerli kılan başka bir detaydır. Yüzeyi ve köşeleri neredeyse hiç bozulmadan 16 yıl boyunca sağlam kalan bu iPhone’da Apple etiketleri ve mührü de aynen korunmuş görünmektedir. Adeta 2007 yılında gibi duran kutusuyla orijinal iPhone modeli, rekor bir fiyattan yeni sahibine ulaştı.

Orijinal kutusu ve jelatiniyle bugüne kadar gelebilen iPhone’un yeni sahibinin, rekor kıran telefonuyla ne yapacağı merak konusu. Ancak muhtemelen yeni sahibi, paketini bu şekilde koruyarak saklamaya devam edecektir. Siz rekor kıran iPhone ve fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version