Bakan Karaismailoğlu’ndan flaş 6G açıklaması

5G kullanımını ilk kez İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu'ndan 6G alt yapısına ilişkin flaş açıklama.

Bakan Karaismailoğlu'ndan flaş 6G açıklaması

İnternet ve haberleşme alanında hız herşey olmaya devam ediyor. Bu alanda hayata geçirilen teknolojiler zaman zaman çok tartışılırken, gelecek için yeni alt yapı çözümlerine hazırlıklar yapılıyor. Son olarak 5G kullanımı Türkiye'de geride bıraktığımız aylarda Bakan Karaismailoğlu tarafından İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilmişti. Sırada ise 6G var.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6G teknolojisine ilişkin bugün kritik açıklamalarda bulundu. 5G çalışmalarının yerli ve milli olması adına faaliyetlerini sürdürüldüğünün altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Hem 5G ve hem de 6G teknolojilerinde dijital sıçrama ile birlikte siber güvenlik en önemli önceliğimizdir.” dedi.

Karaismailoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi'nin düzenlediği “6G Konferansı”nın açılışında önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de son kullanıcıların Mobil abone sayısının 88 milyon 500 bine, genişbanttaki abone sayısı 89 milyon 500 bine ulaştığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu açıklamasında, “5G ve ötesi teknolojilerine yönelik kritik bileşenlerin yerlileştirilmesi temel önceliğimizdir 5G'yi de sadece bir iletişim teknolojisi olarak değil, milli güvenliğimizin gereği olarak görüyoruz. Hem 5G ve hem de 6G teknolojilerinde dijital sıçrama ile birlikte siber güvenlik en önemli önceliğimizdir. 2027 yılına ulaşıldığında mobil abonelerin yarısının 5G teknolojilerini kullanacağı öngörülüyor.

2030'lara doğru 6G teknolojisi bilişimde kamu ve özel sektör için 'kilit taşı' konumuna gelecek. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil toplamda 18 farklı ilimizde bu denemeler sürmektedir. 5G alanında sağlanan her gelişme, 6G'nin zeminini de oluşturuyor. Son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve haberleşme altyapısına 183 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Yatırımlarımızla milli gerimize, 520 milyar dolardan fazla katkı sunduk. 2053 yılına kadar 198 milyar dolarlık ulaşım ve haberleşme yatırımları yapmayı hedefledik.

Bugünden 2053 yılına kadar gerçekleştireceğimiz toplam 198 milyar dolarlık ulaştırma ve haberleşme yatırımıyla üretime 2 trilyon dolar, milli gelire de 1 trilyon dolar katkı sağlayacağız. 5G teknolojilerinden yüz kat daha fazla hızlı olacağı öngörülen 6G ile dijital dünyada tüm sektörlerde yapay zeka ile biyolojik tüm sistemler eş zamanlı olarak iletişim ve etkileşim içinde olacaklar.” ifadeerini kullandı.

Exit mobile version