Bilim Merkezi ve Planetaryum inşaatının yüzde 88’i bitti

Bilim Merkezi ve Planetaryum inşaatının yüzde 88'i bitti

Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun’a kazandıracağı ve Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’ inşaatının yüzde 88’i tamamlandı. Çocuklar ve izleyiciler için çok önemli olan bir projenin inşaatının hızla devam etmesi bekleniyor Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’u her alanda geleceğe taşıyacak yapılar bir hayata geçiriyoruz. yapan bir hale geldi” dedi.
Samsun-Ordu karayolu Gelemen mevkisinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Karadeniz Bölgesi’nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 12 bin metrekare alana sahip proje, son sistem teknolojik alt yapısı ile Türkiye’nin en iyisi olacak. İnşaatının yüzde 88’lik kısmı tamamlanan proje içerisinde; bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyanlar için her ayrıntı da özel olarak tasarlandı.

7’den 70’e herkes ilgi duyacak
Hizmete açılan 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı merkezde gençlerin tanıdıkları, hayallerini gerçekleştirmeleri, hayalleri ve üretmeleri için her olanağı elde etmek. Bunun yanı sıra botanik bahçesi, alışveriş merkezi ve otel gibi yaşam alanı oluşturacak merkez, özellikle eğitim dönemlerinde olan çocuklar kendi çevrelerindeki eğitim hayatlarına çok büyük katkı sağlayacak. Yapı içinde aynı zamanda eğitim seminerleri verilecek toplantı salonu ile yurt içi ve yurt dışı sergilerin ağırlıklı bir sergi alanı yer alacak.

“Geleceğe Yatırım”
Özellikle çocuklar ve müşteriler için çok önemli bir projenin inşaatının hızla devam etmesi bekleniyor Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’u her alanda geleceğe taşıyacak yapılar bir hayata geçiriyoruz. teknolojilerle yapan bir hale geldi.Bunun bilim içinde olmazsa olmaz en önemli varlığımız gördüğümüzi insanımız.Nesillere yapılan yatırımın geleceğine yapılan bir yatırım olarak görülüyor.Gençlerimizin spor,eğitim,kültür,sanat ve ailelerinin ulaşmasısi ve çok başarılı olması için sayısız gezi yürütüyoruz” şeklinde konuştu. .

“İnşaatının yüzde 88’i tamamlandı”
Başkan Demir, şunları söyledi: “Bu hedefe ulaşmak için her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edin. Karadeniz’de ilk olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’ da o çalışmalardan biri. Başta gençlerimize, izlenima ve Samsun’da yaşayan herkese farklı bir ufuk açacak. İnşaat inşaatı hızla ilerliyor. Yüzde 88’i fiziki gerçekleşmeye ulaştık. En kısa zamanda inşaatını bitirip hizmete sunmayı planlıyoruz.”

Exit mobile version