Canik Keşif Kampüsü projesi kabul edildi

Canik Keşif Kampüsü projesi kabul edildi

Canik Belediyesi’nin Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü için yazdığı TÜBİTAK projesi kabul edildi.
TÜBİTAK 4003-B çağrı kodlu Küçük Ölçekli Bilim Merkezi Kurulması Projeleri Destek Programı kapsamında Canik Belediyesi’nin Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde öğrenciler için özel olarak oluşturulan atölyeler ve geliştirme alanları için yazdığı proje, komisyon üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Canik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve geleceğin kaşiflerinin yetiştiği Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Canik Belediyesi tarafından yazılan, büyük ilgi ve beğeni gören TÜBİTAK projesi ile gücüne güç kattı. Proje Kapsamında Canik Keşif Kampüsü’nde öğrenciler için özel olarak ortaya çıkan astronomi, amaç ve uzay, doğa, fizik, kimya ve insan, matematik, teknoloji, ağırlık eğitim, kişisel gelişim atölyeleri ve beyin alanları çocukları için yeni uygulama malzemeleri ile bağışlanacak. Öğrenciler, teorik eğitimlerle birlikte son teknoloji ve modern cihazlarla elde ettikleri sonuçlar bilim ve teknoloji alanında deneyim kazanacak.

“Milli teknoloji hamlesi ile geleceğe yürüyecekler”
Yerel Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde kendini keşfedeceğini ve eğitimlerle ilerleyen eğitimlerde Milli Teknoloji Hamlesi’ne büyük katkılarda bulunacağını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Keşif Kampüsümüzde yaş ve sınıf düzeyinde özel olarak çocukların eğitim müfredatı kapsamında eğitimlerine devam ediyor. Kullanıcılarımız, davranışlarımızda oluşturduğumuz atölye, uygulama ve deneyimler T3 Vakfı’nın alanındaki uzman eğitmenleri eşliğinde deneyimleyerek öğreniyor. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirdiğimiz Canik Keşif Kampüsümüz için kazandırdığımız bu proje ile elde ettiğimiz alanlarımızın ve atölyelerimizin, eğitim imkan ve koridorlarını daha da arttırıyoruz. Öğrencilerimiz, Milli Teknoloji Hamlesi ile geleceğe yürüyecekler ve alacakları eğitimlerle yerli ve milli eserler dağıtana güzel katkılar sağlayacak. Gençlerimiz ve eğitimlerimizin en iyi koşulları eğitim almaları adına var gücümüzle çalışmak, ilçemize yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Projenin hazırlık sürecini onaylayana kadar emeği geçen, ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Exit mobile version