Elon Musk resmen açıkladı! Twitter artık onun… Şimdiye Kadar Ne Oldu?

Elon Musk, lavabo ile girdiği twitter merkezinden satın alarak çıktı! Elon Musk resmen duyurdu! Dev platform Twitter resmen Musk'ın oldu.

Elon Musk resmen açıkladı! Twitter artık onun... Şimdiye Kadar Ne Oldu?

Yılan hişkayesine dönen twitter meselesinde mutlu son! Dünyanın konuştuğu Musk'ın lavabo görüntüleri sonrasında resmi paylaşım yapıldı! Twitter'ı aldı!

Gün içerisinde kucağında lavabo ile twitter merkezine giren Elon Musk, kısa bir süre sonra yeni bir tweet atarak resmi sürecin tamamlandığını işaret eden satın almayı gerçekleştirdiğini açıkladı. Twitter resmen Elon Musk'un olmuş oldu.

PEKİ SÜREÇ NE ZAMAN, NASIL BAŞLADI?

Elon Musk, Twitter'da %9,2 pasif hisseyi temsil eden sosyal medya şirketinin toplam 73.486.936 hissesini satın almıştı. O zaman, hisse senedi yaklaşık 3 milyar dolar değerindeydi. 

Haber çıktığında Twitter hisseleri %25 arttı.

10 Nisan'da yönetim kuruluna atanmasının ardından Musk , Twitter'ın bir abonelik ücretini göz önünde bulundurmasını ve ayrıca ödeme yöntemi olarak Dogecoin'i eklemesini önerdi.

Yaklaşan tartışmanın ilk işareti gibi görünen 11 Nisan'da girişimci , şirketin yönetim kuruluna katılmamaya karar verdi . Twitter'ın CEO'su o sırada “bunun en iyisi olduğunu” söyledi.

13 Nisan'da Musk, Twitter'ı satın almak için SEC'e teklif verdi. Ayrıca şirketi özel hale getirme niyetini de açıkladı. Musk, hisse başına nakit olarak 54.20 dolar teklif etti. Bu, şirkete yaklaşık 43 milyar dolar değerinde.

İlginçtir ki, o sırada Justin Sun hisse başına 60 dolar teklif etti ve şirketi denizaşırı taşıdı ve bir Web3 platformuna dönüştürdü.

Nisan ayının ilerleyen saatlerinde Twitter, Musk'ın teklifini kabul eden ve “Twitter hissedarları için ileriye dönük en iyi yol” olarak nitelendiren bir basın açıklaması yayınladı. Mayıs ayında güncellenmiş bir dosyalama, Musk'ın teklifi için Binance dahil 18 kurumsal yatırımcıdan destek aldığını ortaya koydu.

Temmuz ayında Elon Musk , Twitter'ın Nisan ayındaki Birleşme anlaşmasıyla bağlantılı olarak “sözleşme yükümlülüklerine uymadığını” belirterek süreci sonlandırdı . Birkaç gün sonra sosyal medya devi Musk'a aynı sebepten dava açtı.

Ancak Eylül ayında Twitter hissedarları davaya rağmen 44 milyar dolarlık teklifi onayladı. Bu süre zarfında, yasal keşifteki belgeler, Musk ve Jack Dorsey (Twitter kurucusu ve eski CEO) arasında platformun ademi merkezileştirilmesiyle ilgili bir konuşmayı ortaya çıkardı 

Ekim ayının başında çıkan haberlere göre Musk, Twitter'ı başlangıçta anlaşılan fiyattan satın alma niyetini yenilemişti. Bu daha sonra Bloomberg'in görüştüğü kaynaklar tarafından doğrulandı.

27 Ekim 2022 Elon Musk, Twitter'ın merkezinde gerçek bir lavabo taşıdığı bir video paylaştı ve onu tuhaf bir şekilde “Twitter HQ'ya girmek – bırakın o batsın!”

Aradan kısa süre geçti ve twitter'ı satın aldığını duyuran bir resmi açıklamayı hesabından paylaştı.

Exit mobile version