Elon Musk Tesla hisselerini satıyor! “Satmam” demişti ama…

Elon Musk Tesla hisselerini satıyor! "Satmam" demişti ama Musk 3,95 milyar dolarlık daha Tesla hissesi daha sattı.

Elon Musk Tesla hisselerini satıyor! "Satmam" demişti ama...

Elon Musk Tesla hisselerini satıyor! “Satmam” demişti ama Musk 3,95 milyar dolarlık daha Tesla hissesi daha sattı.

Sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolar gibi rekor bir ücrete satın alan ABD'li iş insanı Elon Musk, elinde bulundurduğu Tesla hisselerini satmaya devam ediyor. Musk, son olarak 3,95 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı. Elon Musk, daha önce başka Tesla hissesi satmayacağını açıklamıştı.

[ilgili-haber=1633]

Elon Musk, Twitter'ı satın almasının ardından 3,95 milyar dolarlık daha Tesla hissesi sattı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirime göre, Musk şirketin 19,5 milyon hissesinin satışını gerçekleştirdi.

[ilgili-haber=1939]

Hisse fiyatları yaklaşık 820 ila 1.000 dolar iken satışların ardından Musk'a şirketin yaklaşık yüzde 16'sına denk gelen 163 milyon hisse kaldı. FactSet'e göre, Tesla'nın en büyük hissedarı olan Musk, söz konusu satışlardan önce şirketin yaklaşık yüzde 17'sine sahipti.

“BAŞKA TESLA HİSSESİ SATILMAYAĞIM” DEMİŞTİ

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda başka Tesla hissesi satışının planlanmadığını belirtti. Musk, bu yıl nisan ayında yaklaşık 8,5 milyar dolar ve ağustos ayında da 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı.

Son satışla birlikte Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için şirketin yönetim kuruluyla anlaştığı nisan ayından bu yana toplamda yaklaşık 19,4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satılmış oldu.

Exit mobile version