Geleceğin teknoloji liderleri yarıştı

Geleceğin teknoloji liderleri yarıştı

Organizmaların küçük yaştan itibaren el ele geçirme, inovasyon yeteneklerini ve problem çözme pratiklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla Uğur Okullarının genelinde UMakerFest gerçekleştirmenin yedincisi Bahçeşehir Üniversitesi Kemerburgaz Kampüsü’nde gerçekleşti. Çocukların takımlarında yarıştıkları festivalde projeler içinde hava temizleme cihazından, trafikte engellilerin unutulmadığı sistemler gibi birçok soruna çözüm bulunabilecek projeler herkes tarafından kabul ediliyor.
Uğurlu öğrencilerin üretici olduklarını elde etmelerini, teknolojik araçlarla deneyler yapmalarını ve ilgi alanlarına göre yeni deneyimler elde etmelerini sağlayan Umakerfest organizasyonuna 190 öğrenciden oluşan 43 takım katıldı. Türkiye’nin farklı illerinde çalışan Uğur Okulları, yıl boyunca Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde edindikleri bilgileri UMakerFest VII’de sergiledi. Düzenlenen festivallerde çocuklar Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına uygun 10 farklı kategoride yarıştı.

Şuurlu ve nesil nesiller üretmeyi hedefliyoruz
Uğur Okulları, Uğur’da Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı ile öğrencilerinin özgün projesiyle yarıştığı Umakerfest VII Dünya’nın geçmişi adına şuurlu gitme alışkanlığı edinme üzerine şekillendiriyor. UMakerFest organizasyonu, genel teknolojiye olan ilgilerini keşfetme ve geliştirme fırsatı sunarken aynı zamanda onları işbirliğine, problem çözmeye ve takım çalışmasını kullanmaya teşvik ediyor. Bu etkinlik, onların geleceğin teknoloji liderleri ve grupları olma vizyonlarını kazanmaları için büyük önem taşıyor. içsel, bilgiseller ile sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

‘Maker’ ruhlu gençlerin ödüllendirildi
UMakerFest’te öğrencilerle buluşmanın heyecanı içinde indirilmesini söyleyen Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “Dünyada yaşananların tüm sonuçlarında eğitimden ve bilimden faydalanmamızın şuurundayız ve zirvesii bu hedef istikametinde yetiştiriyoruz. Bu yıl da Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından yola çıkanlar üzerinde farklı temalar ve farklı kategoriler ile UMakerFest’i gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz için üreticiliği ve sonuçları teşvik eden UMakerFest gerçekleştirme, hedefe eğitim hayatlarında yaşanmayacak deneyimler sunmayı ve onların geleceğin teknoloji liderleri olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Etkinliğimizde modellerimizin ‘Maker’ yapılarını geliştirmelerini, hayata geçirdiklerimizi ödüllererek üretimlerini desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Önce hava kirliliğini ölçüyorlar sonra temizliyorlar
Uğur Okulları Tuzla Kampüsü alanları 7 kişilik bir ekiple geleceğin en büyük sorunlarından bir haline gelecek olan kirli hava sorunu için hem kirlilik ölçeğin hem de temizleyen cihazlar üretti. Yaklaşık 2 ay boyunca çalışma danışmanlığı yapan çocuklar “Havadaki virüsleri, virüsleri gidermek istediler. Projemizde hava koruma ölçeğinde bir cihazımız var ve eğer havanız kirliyse temizleyen bir cihaz daha ekledik. Hava kirliliğini ölçen cihazımızda MQ 135 sensörlerini kullandık. Bu sensör azot, azot oksitler, karbonat, duman ve alkol buharını ölçmektedir. Hava kirliliğine bağlı olarak koyduğumuz ışıklar yanıyor ve cihaz uyarı veriyor. Hava temizleme olayını da fan ile birlikte yapıyoruz. 9 voltluk pil ile çalışıyor ve kirli havayı parçalara ayırarak suya hapsediyor” dedi.

Acil durumlar için telefon uygulaması
Çamlıca Kampüsünden yine 7 kişilik bir ekiple acil yetki yetkilileri mercilere konum bilgisi atanan bir uygulama geliştiren öğrenciler ise tasarımları için, “Aralık 2022’den bu yana bu proje üzerinde çalışıyor. Hedefleri acil bölümler gereksinimleri olanlara destek verebilmekti. Daha sonra da üzerinde çalışmaya devam ettik ve normal vakitlerde de sağlık uygulaması olarak geliştirdik. Dışarıda ya da evde muhafaza etmek için herhangi bir şey yetkili mercilere konumuzu iletmenize yardımcı olur. Yakınlarda kısa sürede edindiklerini ve sevdikleriniz için zamanı kaybetmemişsiniz” diye konuştu.

Trafikte engellilerin unutulmadığı projeye imza attılar
Yaya olarak engelli çocukları düşünen Çekmeköy Madenler Kampüsü kullanımları ise trafik ışıklarının daha uzun yanmasını sağlayan bir projeye imza attılar. Bazı durumlarda bir kaza riskini en aza indirebileceklerini aktaranlar, “Engelli bireylerin trafikte karşıdan karşıya rahat bir şekilde korunmalarını sağlayacak bir sistem geliştirdik. Normalde kırmızı ışığımızın süresinin uzunluğu 5 saniye iken engelli olarak götürüla verilen bir kart ile trafik ışıklarının yanına giderken bu kartı okuyacak ve bekleme süresi uzayacak. Hükümdarları hızlandırmadan rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçecekler ve herhangi bir kaza riskini en aza indirmiş oluyorum” şeklinde konuştu.
Toplam 190 öğrenci 43 proje ile yarıştığı festivalde, Robotik Şampiyonu Uğur Okulları Çerkezköy Kampüsü Madenler Takımı oldu. Oyun Tasarımı alanında Uğur Okulları Bursa Kampüsü’nden Scratch Takımı kupanın sahibi, Ürün Tasarımı alanında ise Uğur Okulları Çorlu Kampüsü Luna Stella Takımı şampiyonu oldu. Ayrıca takımlar Mobil Uygulama Geliştirme, Programlama ve Sürdürülebilirlik gibi 25 farklı alanda ödül aldı.

Exit mobile version