Google, çalışanlarını yapay zeka botlarına karşı uyardı: “Gizli bilgileri girmeyin!”

Google, sızıntı korkusu nedeniyle; "Sohbet robotlarına, hatta Bard'a karşı dikkatli olun." uyarısında bulundu.

Google, kendi çıkardığı Bard adlı yapay zeka sohbet robotunu geliştirmeye devam ederken, ana şirketi Alphabet çalışanlarına uyarıda bulundu: “Sohbet robotlarına, hatta Bard’a karşı dikkatli olun.”

Google, sızıntı korkusu nedeniyle OpenAI’nin ChatGPT’si veya Google’ın kendi yapay zekası Bard gibi sohbet botlarına gizli bilgileri girmemelerini tembih etti.

Google, çalışanlarını yapay zeka botlarına karşı uyardı: "Gizli bilgileri girmeyin!"
Google, çalışanlarını yapay zeka botlarına karşı uyardı: “Gizli bilgileri girmeyin!”

Reuters’ın haberine göre, Google, gizli bilgileri ve materyalleri sohbet botlarına göndermemeleri için çalışanlarına “Sohbet robotlarına, hatta Bard’a karşı dikkatli olun.” diyerek uyarıda bulundu.

Apple ve Samsung da güvenlik konusunda uyarılarda bulundu

Samsung, Amazon ve Deutsche Bank gibi firmaların sohbet botlarına karşı çalışanlarını uyardıkları ve güvenlik çemberleri kurdukları belirtildi.


Samsung, geçtiğimiz ay çalışanlarının ChatGPT kullanmasından dolayı şirket verilerinin sızdırıldığını duyurmuştu.

Ayrıca Apple, çalışanlarına benzer bir tedbir kararı aldığını bildirmişti. Apple’ın çalışanlarının ChatGPT’yi ve bir yapay zeka kod yazarı olan Microsoft’a ait GitHub Copilot’u kullanmasını yasaklamıştı.

Yapay zeka, bilgisayar sistemlerine insan benzeri zeka ve bilişsel yetenekler kazandırmayı amaçlayan bir disiplindir. Bu teknoloji, bilgisayarların karmaşık görevleri yerine getirmek, kararlar vermek ve sorunları çözmek için insanların düşünme ve öğrenme süreçlerini taklit etmesini hedefler.

Yapay zeka, genel olarak iki ana kategoriye ayrılır: zayıf yapay zeka ve güçlü yapay zeka. Zayıf yapay zeka, belirli bir görevi veya problemleri çözmek için programlanmış özel algoritmaları kullanır. Örneğin, bir satranç oyununda satranç tahtasını analiz etmek ve en iyi hamleyi belirlemek gibi belirli bir görev için tasarlanmış bir yapay zeka programı zayıf yapay zeka örneğidir.

Öte yandan, güçlü yapay zeka daha genel amaçlıdır ve çeşitli görevleri yerine getirebilir. Bu tür yapay zekalar, karmaşık problemleri çözmek ve kararlar vermek için derin öğrenme gibi teknikleri kullanır. Derin öğrenme, büyük miktarda veri kullanarak karmaşık desenleri tanımlayabilen ve öğrenebilen yapay sinir ağlarından faydalanır.

Yapay zeka birçok alanda uygulama bulmaktadır. Örneğin, otomasyon, finans, sağlık, ulaşım, eğitim ve hukuk gibi birçok sektörde yapay zeka teknolojileri kullanılmaktadır. Yapay zeka, nesnelerin tanınması, doğal dil işleme, görüntü ve ses analizi, tahmin ve öngörü yapma gibi birçok karmaşık görevi gerçekleştirebilir. Ancak, yapay zekanın etik, mahremiyet ve güvenlik gibi bazı önemli zorlukları da beraberinde getirdiği unutulmamalıdır.

Exit mobile version