Google Lighthouse Nedir?

Google Lighthouse, web sayfalarının kalitesini ve performansını ölçmek için kullanılan bir araçtır

Google Lighthouse Nedir?

Google Lighthouse, WebpageTest'e entegre edilmiş bir araçtır. Web sitenizin performansını analiz etmenizi ve ölçmenizi sağlar. İçeriği kendisi oluşturmaz, ancak kullanılan tarayıcıda (WTP kullanırken cep telefonlarında) desteklenen özelliklere bağlı olarak CSS şişkinliği, yürütme süresi ve HTML düzeni oluşturma gibi metrikleri hesaplayarak web sayfalarınızın farklı cihazlarda ne kadar hızlı yüklendiğini analiz etmenizi sağlar. uygulama veya masaüstü tarayıcıları).

Google Lighthouse, 2016 Daydream'de Google'dan bir sanal mobil cihaz öykünücüsüdür. Telefon uygulamasında hızlı yanıtlar sağlamak üzere tasarlanmıştır ve sitenin optimizasyon faktörlerini anlamasına yardımcı olmak için deniz feneri için en iyi uygulamalar olan denetimler yardımıyla gözden geçirilecek alanları tanımlar.

Tasarım amacı, her ikisi de Chrome DevTools üzerinde oluşturulmuş olan “YSlow” ve “MobileTab” gibi diğer modern performans denetim araçlarından önemli ölçüde farklı değildir. Google'ın bu projesinin arkasındaki ana fikir, Android geliştiricilerinin ek web içeriği sunarken yaptıkları web performansı mühendisliği ödünlerini tamamen göz ardı edip edemeyeceklerini öğrenmekti. Bu, onları deniz feneri adı verilen bir araç yaratmaya yöneltti.

Lighthouse, Chrome DevTools aracılığıyla manuel olarak yapabileceğiniz otomatik denetimler gerçekleştirir; denetimler büyük ölçüde 'WebPagetest' gibi gerçek tarayıcı performansı test paketlerine dayanan oluşturma süresi ve boyama süreleri dahil. Lighthouse, sayfa yükleme optimizasyonu hakkında ayrıntılı bilgi sağlar ve geliştiricilerin uygulamalarını optimize etmelerine yardımcı olur.

Google Lighthouse Nedir?

Google Lighthouse, Google tarafından yayınlanan bir dizi performans analizi aracıdır. Performans analiz araçları olarak çeşitli raporlar oluşturur ve web sayfasının yüklenme performansını tahmin eder.

Bu araç yalnızca yükleme süresini ölçmekle sınırlı kalmamasına ve CPWL sonuçlarını (performansı) etkileyebilecek tüm noktaları not etmesine rağmen bazı insanlar, bu koşullar altında, flash animasyonu veya sesi olmayan net sayfalar olarak tasarlanmış küçük web sitelerini test ediyorsak, Google bit kopyalama ve geleneksel manuel giriş puanlama arasında büyük farklılıklar olabileceğini iddia ediyor.

Exit mobile version