iOS 17 ile iPhone şimdi daha kişisel ve zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor

Apple, iOS 17 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının deneyimini daha kişisel ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor.

Apple, iOS 17 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının deneyimini daha kişisel ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. Güncelleme ile iletişim uygulamalarında büyük yenilikler, AirDrop ile kolay paylaşım, akıllı metin girişi, Günlük uygulaması ve Beklemede özelliği gibi yeni özellikler sunuluyor. Telefon, FaceTime ve Mesajlar uygulamaları ile iletişim daha gelişmiş bir hale getirilirken, AirDrop paylaşımı kolaylaştırıyor ve veri girişi daha akıllı hale getiriliyor. Günlük uygulaması, kullanıcıların minnet duydukları anları kaydetmelerine yardımcı oluyor, Beklemede özelliği ise iPhone’un şarj edilirken bilgilere kolay erişim sağlıyor. iOS 17, kullanıcılarına daha zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Üç adet iPhone 14 Pro aygıtında iOS 17 ile güncellenen Telefon, FaceTime ve Mesajlar deneyimleri gösteriliyor.
iOS 17 ile iPhone şimdi daha kişisel ve zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor

Telefon Deneyiminde Büyük Güncellemeler

Telefon uygulaması, iPhone deneyiminin merkezinde yer alırken, iOS 17 güncellemesiyle büyük bir güncelleme almıştır. Yeni Kişi Posterleri özelliği, kullanıcılara kendilerini ifade etmek için özelleştirilebilir posterler sunar. Kullanıcılar, posterlerin görünümünü kişiselleştirebilir, fotoğraflar veya Memoji’lerle özelleştirme yapabilir ve çekici tipografiler ile yazı tipi renkleri seçebilir. Bu sayede gelen aramaların görünümü tamamen yenilenir. Ayrıca, Kişi Posterleri özelliği üçüncü taraf arama uygulamalarında da kullanılabilir. Live Voicemail ise kullanıcılara sesli mesajların gerçek zamanlı dökümünü okuma imkanı sağlar. Böylece kullanıcılar, arayan kişi mesaj bırakırken telefonu açma seçeneğiyle karşılaşırlar. İletişim operatörleri tarafından istenmeyen olarak belirlenen aramalar ise Live Voicemail olarak değil, doğrudan reddedilir. Neural Engine’in gücünden yararlanan Live Voicemail dökümleri, tamamen aygıt içinde gerçekleştirilir ve tamamen gizli kalır.

FaceTime’a Sesli ve Görüntülü Mesajlar, Tepkiler ve Apple TV Desteği Ekleniyor

iOS 17 güncellemesiyle birlikte FaceTime, sesli ve görüntülü mesajları desteklerken aynı zamanda yeni Tepki efektleriyle daha etkileyici bir deneyim sunuyor. Kullanıcılar basit hareketlerle kalpler, balonlar, havai fişekler, lazer ışınları ve yağmur gibi çeşitli efektleri etkinleştirebiliyorlar. Bu efektler aynı zamanda üçüncü taraf görüntülü arama uygulamalarında da kullanılabiliyor.

Apple TV 4K’daki güncelleme sayesinde FaceTime artık evdeki büyük ekranda da kullanılabiliyor. Süreklilik Kamerası özelliği sayesinde kullanıcılar Apple TV üzerinden doğrudan görüntülü arama başlatabilir veya iPhone’larında yaptıkları bir aramayı Apple TV’ye aktararak arkadaşlarını ve ailelerini televizyonda görüntüleyebilirler. Ayrıca, Ana Sahne özelliğiyle kullanıcılar odada dolaşırken bile mükemmel bir çerçeveleme sağlanmaktadır.

Bu güncellemeler, FaceTime kullanıcılarına daha eğlenceli ve etkileyici iletişim deneyimleri sunmayı amaçlamaktadır.

Mesajlar Uygulamasında Yepyeni Bir Görünüm ve Büyük Güncellemeler

iOS 17 ile birlikte Mesajlar uygulaması önemli güncellemeler alıyor. Yeni emoji çıkartmaları ve Live Stickers özelliği, kullanıcılara yepyeni bir çıkartmalar deneyimi sunuyor. Live Stickers, fotoğraflardan nesneleri kaldırarak oluşturuluyor ve kullanıcılar efektler ekleyerek daha canlı hale getirebiliyor. Ayrıca, tüm çıkartmalar tek bir yerde toplanarak daha kolay erişim sağlanıyor.

Mesajlar uygulaması, iletişim kurma biçimini zenginleştirmek için genişletilebilir menü ve sade bir görünüm sunuyor. Kullanıcılar tek bir dokunuşla iMessage uygulamalarını görüntüleyebiliyor. Arama özelliği daha güçlü ve hassas sonuçlar için arama filtreleri sunuyor. Yeni ok stili, sohbette kaldığınız noktayı gösterirken satır içi yanıtlar için metin balonunu kaydırmak yeterli oluyor. Konum paylaşımı gerçek zamanlı güncellemelerle yapılabiliyor.

Ayrıca, Mesajlar uygulamasında Check In özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştıklarında bildirim gönderebiliyorlar. Arkadaşları veya aile üyeleri, kullanıcının varış noktasına ulaştığında otomatik olarak bildirim alıyor. Kullanıcı varış noktasına doğru ilerlemiyorsa, bazı bilgiler (konum, pil şarj düzeyi, hücresel bağlantı durumu vb.) geçici olarak iletişim kişisiyle paylaşılıyor. Tüm paylaşılan bilgiler uçtan uca şifreleniyor.

Bu güncellemelerle birlikte Mesajlar uygulaması daha zengin bir iletişim deneyimi sunuyor ve kullanıcıların daha kolay ve etkili bir şekilde iletişim kurmalarını sağlıyor.

AirDrop ve NameDrop ile Daha Kolay Paylaşım İmkanı

iOS 17 ile birlikte AirDrop, paylaşmanın yeni yollarını sunarak arkadaşlarınıza hızlı bir şekilde fotoğraf veya dosya göndermenizi kolaylaştırıyor. Ayrıca, NameDrop özelliği sayesinde iPhone’unuzu veya Apple Watch’unuzu bir araya getirerek iletişim bilgilerinizi kolayca paylaşabilirsiniz.

AirDrop’un yeni güncellemeleri, aynı ortamda bulunan iPhone kullanıcıları arasında içerik paylaşımını daha da kolaylaştırıyor. Yakındaki iPhone cihazları arasında içerik paylaşabilir, müzik dinlemek, film izlemek veya oyun oynamak için SharePlay’i başlatabilirsiniz. Bu sayede arkadaşlarınızla daha interaktif bir deneyim yaşayabilirsiniz.

iOS 17, AirDrop’un kullanıcıların içerik paylaşma ve iletişim bilgilerini paylaşma konusunda daha da kolaylık sağlayan yeni özelliklerle birlikte gelmektedir.

Otomatik Düzeltme ve Dikte Özelliklerinde Yapılan İyileştirmeler Daha Akıllı Veri Girişi Sağlıyor

iOS 17 ile Otomatik Düzeltme özelliği, transformer dil modeli ile yapılan kapsamlı bir güncellemeyle daha da geliştirilmiştir. Bu güncelleme sayesinde yazma deneyimi ve doğruluğu artmıştır. Otomatik Düzeltme, aygıt içi yapay öğrenme teknolojilerini kullanan son teknoloji bir dil modelidir.

Yenilenen tasarım ile Otomatik Düzeltme, daha iyi yazma desteği sunar ve cümle düzeyinde daha fazla dil bilgisi hatasını düzeltebilir. Metin tahmini önerileri, yazı yazarken sözcük eklemeyi veya cümleleri tamamlamayı kolaylaştırır. Bu sayede metin girişi hızlanır. Dikte özelliği ise yeni bir konuşma algılama modeli kullanarak daha doğru çalışır.

iOS 17, Otomatik Düzeltme özelliğini güçlendiren ve kullanıcıların daha doğru ve hızlı bir yazma deneyimi yaşamasını sağlayan bir dizi yenilik getirir.

Beklemede Özelliği, iPhone Şarj Olurken Bir Bakışta Göz Atılabilecek Bilgiler Gösteriyor

iOS 17, Beklemede özelliğini kullanıma sunarak iPhone kullanıcılarına tam ekran bir deneyim sunar. Bu özellik, iPhone’un yatay konumda dik durarak şarj olurken kullanıcılara bilgileri gösterir. Beklemede özelliği, farklı saat stilleri, favori fotoğraflar veya araç takımlarıyla kişiselleştirilebilir. Akıllı Gruplamalar sayesinde doğru araç takımları gösterilir. Daha büyük bildirimler, Canlı Etkinlikler, Siri ve gelen aramalar desteğiyle Beklemede özelliği iPhone’u daha kullanışlı hale getirir. iPhone MagSafe ile şarj olurken tercih edilen görünümü hatırlar. Beklemede özelliği açmak için ekrana dokunmak yeterlidir. iPhone 14 Pro’nun Hep Açık ekranıyla her zaman kullanılabilir.

Günlük Uygulaması ile Hayatın İyi Anlarını Takdir Etmenin Yeni Bir Yolu

iOS 17, kullanıcıların daha iyi hissetmelerini sağlamak için bir günlük tutma uygulaması sunuyor. Bu uygulama, kullanıcıların derinlemesine düşünmelerine ve minnet duymalarına yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Kişiselleştirilmiş öneriler, aygıt içi yapay öğrenme teknolojileri kullanılarak oluşturulmuştur ve günlük girişlerine ilham kaynağı olmak amacıyla kullanıcılara sunulur. Öneriler, son etkinliklerden (fotoğraflar, kişiler, yerler, antrenmanlar vb.) akıllı bir şekilde derlenerek günlük tutmaya başlamayı kolaylaştırır. Ayrıca, planlanan bildirimler kullanıcıların günlük tutma alışkanlığı edinmelerine yardımcı olur.

Günlük uygulaması, kullanıcının gizliliğini korumak için çeşitli özelliklerle tasarlanmıştır. Uygulamayı kilitleme imkanı, işlemlerin aygıt içinde yapılması ve uçtan uca şifreleme gibi güvenlik önlemleriyle kullanıcının verileri güvende tutulur. Apple dahil hiç kimse, kullanıcının günlük girişlerine erişemez.

Ayrıca, yeni Günlük Önerileri API’si geliştiricilere, kendi uygulamalarına günlük önerilerini entegre etme imkanı sunar. Bu sayede, geliştiriciler kullanıcılarına günlük tutma konusunda destek sağlayabilirler.

Özet olarak, iOS 17’nin günlük tutma uygulaması kullanıcılara derin düşünme ve minnet duyma konularında yardımcı olurken, gizlilik ve kişiselleştirme önemli odak noktalarıdır.

iOS 17’deki diğer özellikler arasında şunlar bulunuyor:

  • Safari, Özel Dolaşma özelliği ile kullanıcının gizliliğini daha da korur ve web sitelerinin takip etmesini önler. Ayrıca, kullanılmadığı zamanlarda otomatik olarak kilitlenir.
  • Paylaşılan parolaları ve geçiş anahtarlarını güvenilir kişilerle paylaşma özelliği, daha kolay ve güvenli paylaşım imkanı sağlar. Paylaşılan bilgiler iCloud Anahtar Zinciri aracılığıyla uçtan uca şifrelenir.
  • Sağlık uygulaması, zihin sağlığına odaklanan yeni özellikler sunar. Ruh halleri, anlık duygular ve kaynaklara erişim gibi özellikler kullanıcılara destek sağlar. Ayrıca, ekran mesafesi ayarı çocukların miyop olma riskini azaltırken, yetişkinlerin göz yorgunluğunu azaltır.
  • Harita uygulaması, çevrimdışı haritalar ve elektrikli araç şarj istasyonu bilgileri gibi özelliklerle kullanıcıların deneyimini geliştirir.
  • AirTag, en fazla beş kişiyle paylaşılabilen bir özellik sunar. Paylaşılan AirTag’lerin konumu görüntülenebilir ve Tam Konum Bulma özelliği kullanılabilir.
  • Apple Music, Collaborative Playlists ve SharePlay gibi özelliklerle müzik dinleme deneyimini geliştirir.
  • AirPlay, içerik paylaşımını kolaylaştırır ve otellerde de kullanılabilir hale gelir.
  • AirPods, Adaptive Audio, Kişiselleştirilmiş Ses Yüksekliği ve Sohbet Farkındalığı gibi yeni özelliklerle güçlenir.
  • Ev uygulaması, kapı kilitleri, garaj kapıları, alarm sistemleri ve temas sensörleri gibi ev güvenlik özelliklerine daha kolay erişim sağlar.
  • Anımsatıcılar uygulaması, alışveriş listesi gibi özelliklerle kullanıcıları destekler.
  • Siri, art arda birden fazla komut verebilme özelliğine sahiptir.
  • Fotoğraflar uygulaması, kullanıcının favori kişilerini, kedilerini ve köpeklerini tanımayı öğrenir.
  • Gizlilik güncellemeleri, Mesajlar ve Hassas İçerik Uyarısı gibi özelliklerle kullanıcıların güvenliğini artırır.
  • Erişilebilirlik güncellemeleri, Yardımcı Erişim, Canlı Konuşma, Kişisel Ses ve Doğrult ve Seslendir yönergeleri gibi yeni özelliklerle kullanıcıların daha kolay erişim sağlamasını destekler.
Exit mobile version