iPad Pro ayağını denk alsın: İşte Samsung Galaxy Tab S9!

iPad Pro Galaxy Tab S9 serisinin tanıtım görseli sızdırıldı

iPad Pro’nun rakibi Samsung Galaxy Tab S9 maça 1-0 önde başlayacak.

samsung galaxy tab s9 serisi tanıtım görseli
iPad Pro ayağını denk alsın: İşte Samsung Galaxy Tab S9!

Samsung Galaxy Tab S9 için yeni tanıtım afişleri paylaşıldı. Afişlere göre Tab S9 tam olarak suya dayanıklı olacak! İşte detaylar…

AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode), organik ışık yayan diyotlardan oluşan bir ekran teknolojisidir. AMOLED paneller, mobil cihazlarda, televizyonlarda, monitörlerde ve diğer elektronik cihazlarda kullanılmaktadır.

AMOLED paneller, her pikselin kendine özgü bir ışık üretme yeteneğine sahip olduğu “aktif matris” yapısıyla karakterizedir. Bu, piksellerin tek tek kontrol edilebildiği anlamına gelir, bu da daha yüksek kontrast oranları, daha canlı renkler ve daha iyi siyah seviyeleri sunar. Ayrıca, AMOLED ekranlar, her pikselin kendi kendini aydınlatma özelliğine sahip olduğu için arka plan aydınlatma kullanmazlar. Bu da daha düşük enerji tüketimi sağlar ve daha ince tasarımlar için olanak tanır.

AMOLED paneller, yüksek renk doygunluğu, geniş renk gamı, hızlı tepki süresi ve geniş görüş açıları gibi avantajlara sahiptir. Ayrıca, pikselleri kapatabildikleri için siyah renkler gerçek anlamda siyah görünür, bu da kontrastı artırır. Bununla birlikte, AMOLED ekranlar, uzun süre statik görüntülerin (örneğin, bir görüntünün sürekli olarak görüntülendiği bir menü veya simge) görüntülendiği durumlarda ekran yanmalarına (burn-in) karşı daha hassas olabilir.

AMOLED teknolojisi, Samsung, LG, Google, OnePlus ve diğer birçok elektronik cihaz üreticisi tarafından kullanılmaktadır. Her üretici kendi özel AMOLED varyasyonlarını kullanabilir ve farklı ekran özellikleri sunabilir. Gelişmiş AMOLED varyasyonları, daha yüksek çözünürlükler, daha yüksek yenileme hızları ve HDR (High Dynamic Range) desteği gibi özellikleri içerebilir.

Exit mobile version