Martı TAG Nedir? Hatır taşımacılığı ücretsiz mi? Nasıl kullanılır?

Bir yolculuk uygulaması olan Martı Tag nedir? Ücretsiz mi? Hatır taşımacılığı olarak anlatılan Martı Tag nasıl kullanılır?

Martı TAG Nedir? Hatır taşımacılığı ücretsiz mi? Nasıl kullanılır?

Martı TAG Nedir? Hatır taşımacılığı ücretsiz mi sorusu merak ediliyor. Yaklaşık 2 hafta önce Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem Martı TAG’i duyurdu. Hatır taşımacılığı olarak özetlenen uygulama ile insanlar aracından boş koltukları aynı yöne giden diğer insanlarla paylaşabiliyor. Bir yolculuk uygulaması olan Martı Tag nedir? Ücretsiz mi? Hatır taşımacılığı olarak anlatılan Martı Tag nasıl kullanılır?

Martı TAG nedir?

Martı, geçtiğimiz ay ‘trafik problemine çözüm’, ‘hava kirliliğini azaltmak’ ve ‘zamandan tasarruf etmek’ için uygulama kullanıcılarının aracındaki boş koltukları aynı yöne gitmekte oldukları kişilerle paylaşabilmesine imkan kılan ‘TAG’ platformunu duyurmuştu. Uygulamanın ‘hatır taşımacılığı’ olduğunu kaydeden şirket, platformu ücretsiz olarak açıklamıştı.

Martı TAG ücretsiz mi?

Özellikle ABD’de çok yaygın olan araba paylaşımı (carpooling), hava kirliliğini, karbon emisyonlarını, trafik sıkışıklığını ve park yeri ihtiyacını azaltırken aynı zamanda daha çevre dostu ve sürdürülebilir bir seyahat yöntemi olarak da biliniyor.

Nasıl kullanılır?

    •    Artık bir yere giderken TAG üzerinden araç paylaşımı yapabileceksiniz. Örneğin, TAG Sürücü olursanız, aynı güzergahta giden Martı kullanıcıları anlaştığınız ücret karşılığında aracınıza alabilir, birden fazla kişiyle seyahat edebilirsiniz. Bu sayede hem trafiğin azalmasında katkıda bulunacak hem de yakıt ücretinden tasarruf edebileceksiniz. TAG Sürücü nasıl olunur? TAG Sürücü uygulaması nasıl indirilir?
    ◦    iOS için Apple Store’dan TAG Sürücü uygulamasını indirin veya,
    ◦    Android için Google Play Store’dan TAG Sürücü uygulamasını indirin.
    ◦    İstenilen belgelerini yükleyin.
    ◦    Başvurunuz onaylandığında arabanızı paylaşmaya başlayın.
    ◦    Yol arkadaşını istediği yerden al, istediği yere bırak.
    •    TAG Yolcu nasıl olunur? TAG yolcusu, Martı kullanıcısı olmak zorunda. Ayrıca yani Mernis’ten geçmiş, selfie yüklemiş, kredi kartı bilgileri yüklemiş olmalı. Eğer bu işlemleri yaptıysanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
    ◦    Martı uygulamasını açın.
    ◦    TAG sekmesine bastıktan sonra gitmek istediğiniz yeri seçin.
    ◦    Sürücüyle eşleşerek istediğiniz yere kolayca ulaşın.
    ◦    Son olarak uygulama üzerinden önceden anlaştığın katkı payını yolculuk sonunda sürücüye nakit olarak takdim et.
    •    Şu anda Martı tarafından kullanıcılar birçok güncel kampanya ile destekleniyor. Bunların bazıları şu şekilde:
    ◦    Arkadaşını davet et, 500TL akaryakıt kartı kazan!
    ◦    Bugün 2 TAG sürüşü yap, 200TL akaryakıt kartı kazan!
    ◦    10 TAG sürüşü yap, 300TL akaryakıt kartı kazan!

Elektrikli scooter kullanmanın faydaları nelerdir?

Elektrikli scooterlar son yıllarda giderek daha popüler hale geldi ve dolaşmak için kullanışlı ve çevre dostu bir yol sunuyor. Elektrikli scooter kullanmanın maliyet, tasarruf ve çevre dostu olmaya kadar birçok faydası vardır. Bu makalede, elektrikli scooter kullanmanın iki ana avantajını tartışacağız.

Maliyet Tasarrufu: Elektrikli bir scooter kullanmak uzun vadede size çok para kazandırabilir. Elektrikli scooter'ları satın almak arabalardan çok daha ucuzdur ve çok daha az bakım gerektirirler. Elektrikli scooterlar yakıt gerektirmez bu nedenle benzin fiyatları konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ek olarak, elektrikli scooterlar, kayıt ücretleri ve sigorta gibi bir araba sahibi olmakla ilgili vergi ve ücretlerinden muaftır. Tüm bu faktörler, elektrikli scooter'ları otomobillerden çok daha uygun maliyetli bir ulaşım seçeneği haline getiriyor.

Çevre Dostu: Elektrikli scooter'lar arabalardan çok daha çevre dostudur. Herhangi bir emisyon üretmez, bu nedenle çevre üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Ek olarak, elektrikli scooter'lar arabalardan çok daha verimlidir, yani daha az enerji kullanırlar ve daha az atık üretirler. Bu, onları karbon ayak izlerini azaltmak isteyenler için mükemmel bir seçim haline getirir.

Sonuç olarak, elektrikli scooterlar, maliyet tasarrufu ve çevre dostu olmak da dahil olmak üzere otomobillere göre birçok avantaj sunmaktadır. Şehir içi ulaşımın için de son derece pratik bir çözümdür. Elektrikli scooterlar, paradan tasarruf etmek ve ulaşımın çevresel etkilerini azaltmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Tüm bu avantajlarla, elektrikli scooter'ların neden giderek daha popüler hale geldiğini görmek kolaydır.

Exit mobile version