Naci Görür: “Devlet deprem işini çözemezse millet olarak bu asrı çıkaramayız”

Naci Görür: “Devlet deprem işini çözemezse millet olarak bu asrı çıkaramayız”

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) yürüttüğü “Afetler Öncesi Mühendislik Hizmetleri” çalıştayında konuşan Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. devam ettirmemiz mümkün değildir” dedi.
ATO 63 No’lu Proje Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından organize edilen “Afetler Öncesi Mühendislik Hizmetleri” çalıştayında birçok yer bilimcisi, inşaat mühendisi yöneticisi katıldı.
Çalıştay, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın deprem sonrası Türkiye’nin gayri safi hasılatını meydana getiren 11 ilde deprem yaşanmasına vurgu yaparak başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yüzyılın Felaketi’ sözüne sahip olduğu ATO Başkanı Baran, 50 bin kişinin hayatını kaybetmesine vurgu yaparak şunları kaydetti:
“6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Yaklaşık bu ülkedeki gayri safi hasılatının yüzde 10’unun içine alan 11 tane ilimizde büyük bir felaket yaşadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi yüz yıllık felaketini yaşadık. 50 binin üzerinde canımız kayboldu. Allah’tan hepsine rahmet, yakınlarına sabır, yaralı tüm kardeşlerimize acil şifalar kutlu olsun. Zor bir süreçten geçiyoruz çocuklara başladığımız gibi. Böyle bir felaketi Allah bir daha hiçbirimize yaşatmasın”
6 Şubat’taki depremlerinin ardından Türkiye’nin büyük bir fedakarlık gösterdiğini dile getiren Baran, “Böyle bir felaket büyük sıkıntı verdi bize ama bir başka özelliğimizi gün yüzüne çıkardı. Deprem olduğu andan itibaren bütün Türkiye ayaklandı. elde etmede her ferdi elinden gelen gayreti” gösterdi diye konuştu.
Çalıştay, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Deprem ve Dirençli Kentler” açıklamalı sunumuyla devam etti. Depremin bir beka meselesi olduğunu aktaran Görür, “Türkiye’de gerçekten çok önemli bir depremdir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti veya devleti bu deprem işini çözemezse bizim millet olarak bu asrı ekonomik ve siyasi olarak bağımsız olarak sürdürmemiz devam ettirmemizi çıkarmamız mümkün değil. Herkesin önünde iddia ediyorum. Gerçek hayattaki beka meselesi budur. Bu gerçekten ülkenin siyasi ve bağımsız ekonomikliğini, özgürlüğünü içeren bu asrı çıkarmama reddidir” ifadesini kullandı.
Çalıştay, gardiyanların sunumlarını bitirmesiyle sona erdi.

Exit mobile version